Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Καθήκον όλων η διαφύλαξη της κληρονομιάς του ’87

“Καθήκον όλων η διαφύλαξη της κληρονομιάς του ’87

galatsopoulos

galatsopoulos

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987 από την Εθνική Ομάδα. Ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, έστειλε το δικό του μήνυμα, λέγοντας ότι είναι καθήκον όλων η διαφύλαξη της κληρονομιάς του ΄87.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

“Η τεράστια επιτυχία του 1987 αποτέλεσε ορόσημο για το ελληνικό μπάσκετ, για τον αθλητισμό και γενικότερα για την κοινωνία. Είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, γιατί κατάφερε να δώσει όραμα, να ενώσει τους Έλληνες και να τους δείξει ότι με ομαδική, οργανωμένη και μεθοδική προσπάθεια μπορούν να φτάσουν σε «κορυφές», που ούτε καν έχουν ονειρευτεί.

Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να τονιστεί ότι το ιστορικό αποτέλεσμα του 1987 αξιοποιήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, από τα αθλητικά σωματεία (από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών, που ιδρύθηκε λίγα χρόνια αργότερα), και συνολικά από τον χώρο του μπάσκετ.

Τα γήπεδα του μπάσκετ γέμισαν και συνεχίζουν να γεμίζουν από νέα παιδιά, κλειστά γυμναστήρια κατασκευάστηκαν σε όλη την χώρα και σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο ήταν η αρχή για πολλές και μεγάλες επιτυχίες. Το μπάσκετ έγινε το εθνικό άθλημα των Ελλήνων.

Καθήκον όλων μας, όσων υπηρετούμε το ελληνικό μπάσκετ από οποιαδήποτε θεσμική ή μη θέση , είναι να κάνουμε το παν ώστε να διαφυλάξουμε την «κληρονομιά» του 1987. Να στηρίξουμε ώστε να συνεχίσουν οι Εθνικές ομάδες και οι σύλλογοι μας να χαρίζουν στους Έλληνες και τις Ελληνίδες αξέχαστες στιγμές και τα νέα παιδιά να «πλημμυρίζουν» τα γήπεδα του μπάσκετ.

Η μεγαλύτερη προσφορά του ελληνικού μπάσκετ στην κοινωνία είναι ότι έχει διαπαιδαγωγήσει και εξακολουθεί να το κάνει, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά με τις αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που όταν φοράνε την γαλανόλευκη φανέλα με το εθνόσημο στην καρδιά τους δίνουν το 110% των δυνάμεων τους για να μας κάνουν όλους εμάς κάθε φορά υπερήφανους “.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…