Κεντρική Ασίστ Shadow Καλαφατάκης: “Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα”

Καλαφατάκης: “Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα”

kalafatakis

kalafatakis

“Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί σαν υλικό του Ολυμπιακού, αλλά δεν είναι η ομάδα”. Αυτό υποστήριξε ο Γιώργος Καλαφατάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport 24 για τον πέμπτο τελικό της Stoiximan.gr Basket League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον πέμπτο τελικό της Stoiximan.gr Basket League: “Μέχρι στιγμής έχουμε δει ότι ο Παναθηναϊκός είχε δύο ευκαιρίες στα παιχνίδια στο ΣΕΦ, αλλά τις κλότσησε στο τέλος. Δεν έκανε ώριμες επιθέσεις. Μπορεί κάποιος να πει ότι δύσκολα θα έχει άλλη, ενώ κάποιος άλλος ότι μια, δύο την τρίτη θα κερδίσει. Εδώ που έχουν φτάσει οι δύο ομάδες δεν μπορείς να κάνεις προγνωστικά. Είναι καθαρά θέμα μυαλό πάθους, ηρεμίας, συγκέντρωσης και ψυχικής διάθεσης. Το πως θα βρίσκεται η κάθε ομάδα και πόσο πολύ το θέλει. Είναι ομάδες που γνωρίζει άριστα η μία την άλλη. Σε αυτό το επίπεδο τακτικά είναι πράγματα που θα έχεις ξαναδεί και είναι εύκολο να τα αντιμετωπίσεις. Μην περιμένουμε κάτι σπουδαίο. Καμιά φορά κολλάμε σε μικρά πράγματα και κολλάμε ότι παρουσιάστηκε κάτι καινούργιο.

Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να κερδίζει με πολύ συγκέντρωση και καλή άμυνα. Είναι όμως καταπονημένος και έχει απουσίες, όπως του Χάκετ και του Λοτζέσκι, αλλά είναι ομάδα και ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Ο Παναθηναϊκός όλο του το παιχνίδι είναι ατομικές ενέργειες. Ελάχιστα είναι από συστήματα. Παίζει άναρχα, αλλά αυτό το παιχνίδι που στηρίζεται στο ταλέντο των παικτών έχει απορυθμίσει τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός από την άμυνα σε πάει εκεί που θέλει, όμως ο Παναθηναϊκός το χαλάει όλο αυτά. Σε βγάζει από τα στάνταρ σου. Σαν υλικό ο Παναθηναϊκός υπερτερεί του Ολυμπιακού. Έχει πολύ καλό υλικό, αλλά δεν είναι ομάδα. Η μόνη έλλειψη είναι ότι δεν έχει δεύτερο πλέι μέικερ. Για τον Ολυμπιακό σημαντικό ρόλο θα παίξει ο Σπανούλης. Είναι το άλφα και το ωμέγα της ομάδας.

Στο τέταρτο παιχνίδι ο Σφαιρόπουλος τον ξεκούρασε για να τον έχει πιο έτοιμο τώρα. Τα τελευταία δύο χρόνια απελευθερώθηκε ο Σπανούλης με τον Παναθηναϊκό και παίζει όπως πρέπει. Στο τρίτο παιχνίδι ήταν πολύ καθοριστικός”.

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ: “Είναι ψηλό παιδί και ήθελε χρόνο για να πάρει αυτοπεποίθηση. Όποιος ψηλός ήρθε στον Ολυμπιακό εκτόξευσε την αξία του. Οι ψηλοί έγιναν μεγάλοι παίκτες από τον Σπανούλη. Αυτός παίζει με τέτοιους ψηλούς και τους κάνει μάγκες. Και ο Διαμαντίδης απογείωσε παίκτες. Ο Σπανούλης παίζει το πικ εν ρολ και βοηθάει πολύ τους ψηλούς”.

Για την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη: “Ο Σπανούλης άλλαξε το επίπεδο του Ολυμπιακού. Σε θέματα συμπεριφοράς και νοοτροπίας. Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε που έφυγε από τον Παναθηναϊκό. Είναι πρώτος στη δουλειά και σε όλα. Είναι μια ασφάλεια για τους συμπαίκτες του και τον προπονητή. Αυτός παίρνει πάνω του την ευθύνη και αποσυμπιέζει όλους τους άλλους”.

Για τους Ισπανούς προπονητές: “Οι Ισπανοί προπονητές δεν έχουν αρχή και τέλος. Λένε ότι έχουν πάρα πολλά συστήματα. Εγώ στον Παναθηναϊκό είδα πολύ αναρχία. Στην Ισπανία βλέπουμε μεγάλα σκορ και μεγάλες ανατροπές ακριβώς γιατί στηρίζονται στις ατομικές ενέργειες”.

Για τους Έλληνες προπονητές: “Η προηγούμενη φουρνιά των Ελλήνων προπονητών ήταν καλύτερη από την τωρινή. Απλά δεν έφυγαν για το εξωτερικό γιατί μέχρι το 2010 είχαμε από τα καλύτερα πρωταθλήματα. Πλέον φεύγουν πάνε στο εξωτερικό γιατί τα κασέ έχουν πέσει πολύ και όλοι ψάχνουν να πάνε στο εξωτερικό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…