Κεντρική Eurobasket Ισχυρή αλλά με απουσίες η Εθνική Γαλλίας

Ισχυρή αλλά με απουσίες η Εθνική Γαλλίας

france national basketball team

france national basketball team

Η Εθνική Γαλλίας αποτελεί μια από τις κραταιές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, με τη δυναμική του έμψυχου υλικού της να είναι αναμφισβήτητη. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από τη φετινή προεπιλογή των “τρικολόρ” ενόψει του επερχόμενου Ευρωμπάσκετ, αν και οι απουσίες είναι ηχηρές.

Συγκεκριμένα, ο Τόνι Πάρκερ εξακολουθεί να αναρρώνει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά τη διάρκεια των πλέι-οφ, με τη Γαλλία να χάνει τον μεγάλο ηγέτη της και τον βασικό πλέι-μέικερ. Ο Νικολά Μπατούμ δηλώνει επίσης απών, με το all-around παιχνίδι του να λείπει ενώ το ίδιο ισχύει και για το αμυντικό “θηρίο” και κορυφαίο μπλοκέρ του πλανήτη, ονόματι Ρούντι Γκομπέρ.

Παρ’όλα αυτά, ονόματα όπως αυτά του Νάντο ΝτεΚολό, του Έβαν Φουρνιέρ, του Μπορίς Ντιαό, του Τόμας Ερτέλ και αρκετών άλλων δίνουν πληθώρα λόγων στους Γάλλους, ώστε να διατηρούν μια κρυφή αισιοδοξία για κάποιο μετάλλιο. Ο κόουτς, Βενσάν Κολέ επέλεξε 18 παίκτες, με όλες τις θέσεις να φαντάζουν πλήρεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις απουσίες συμπεριλαμβάνεται το λότερι πικ του φετινού Ντραφτ, Φρανκ Ντιλικινά αλλά και οι NBAers, Άλεξ Τουπάν και Αλεξί Αζινσά.

Αναλυτικά η προεπιλογή της Εθνικής Γαλλίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2017

C: Τζόφρι Λοβέρν (Σικάγο Μπουλς), Κιμ Τιγί (Μπασκόνια), Λουί Λαβεριέ (Παρί-Λεβαλουά), Μουσταφά Φαλ (Σαλόν), Βενσάν Πουαριέ (Μπασκόνια)

PF: Μπορίς Ντιαό (Γιούτα Τζαζ), Κέβιν Σεραφέν (Ιντιάνα Πέισερς), Λίβιο Ζαν-Τσαρλς (Βιλερμπάν)

SG: Τίμοθι Λουαού-Καμπαρό (Φιλαδέλφια 76ερς),

SG: Νάντο ΝτεΚολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Έβαν Φουρνιέρ (Ορλάντο Μάτζικ), Φαμπιάν Κοζέρ (Μπάμπεργκ), Έντουιν Τζάκσον (Γκουανγκντόνγκ), Ροντρίγκ Μπομπουά (Μπασκόνια), Γιακουμπά Γουαταρά (Μονακό)

PG: Τόμας Ερτέλ (Μπαρτσελόνα), Αντουάν Ντιό (Βαλένθια), Λέο Βέστερμαν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…