Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ιωαννίδης: “Αν το μπάσκετ δεν είναι ενωμένο, θα συνεχίσουν τα προβλήματα”

Ιωαννίδης: “Αν το μπάσκετ δεν είναι ενωμένο, θα συνεχίσουν τα προβλήματα”

Έναν ενδιαφέρον διάλογο είχε ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Κώστας Πολίτης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της ΕΟΚ για τα 30 χρόνια από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987. Οι δύο άνδρες τα είπαν πάνω στη σκηνή, όταν ο πρώτος βράβευσε τον Πολίτη.

Αρχικά, μίλησε ο Κώστας Πολίτης και είπε: “Εμείς οι προπονητές ό,τι κάνουμε, το κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ το ’85 απέτυχα σαν προπονητής, αλλά η διοίκηση με στήριξε από το ’83. Με την διοίκηση, τους παλιούς και τους νέους καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα, της οποίας η παρουσία ήταν πολύ καλή κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η υποδοχή του όλου του κόσμου, από το ξενοδοχείο μέχρι το ΣΕΦ, ήταν πρωτόγνωρη. Μπαίναμε στο γήπεδο με μια ψυχολογία τελείως διαφορετική. Η δουλειά μου είχε να κάνει και με την καλή ατμόσφαιρα της ομάδας, την ψυχολογία των παικτών. Ό,τι βγάζεις έξω από το γήπεδο, το ίδιο βγάζεις και μέσα. Ήταν ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα, αλλά τρώγωντας άνοιξε η όρεξη, κι έτσι φτάσαμε σε αυτή την επιτυχία”.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιάννης Ιωαννίδης και ανέφερε: “Ό,τι προβλήματα έχουμε, αν το μπάσκετ δεν προχωρά ενωμένο, τότε θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Πρέπει να λειτουργήσει το σύνολο για το καλό όλων. Αυτή η Εθνική ήταν δική μου (σ.σ. είχε 4 παίκτες από τον Άρη).

Είπα στον Κίμωνα Κουλούρη τότε “πες στον Βασιλακόπουλο πως αν θέλει η ομάδα να έχει επιτυχίες, θα πρέπει Γκάλης και Γιαννάκης να παίξουν μαζί, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα. Αν μάθουν να παίζουν μαζί, τότε θα είναι έτοιμη η ομάδα”. Δεν μπορεί να γίνει μια ομάδα καλή αν δεν υπάρχουν βάσεις.

Αν παίρνω έναν παίκτη από εδώ και έναν από εκεί δεν θα κάνει τίποτα. Έχουμε μέλλον, νέα παιδιά και πρέπει να τα βοηθήσουμε, να βάζουμε τον εγωισμό μας κάτω. Όταν ήρθε ο Διαμαντίδης και μου είπε “που να πάω;”, του είπα στον Παναθηναϊκό κατευθείαν, για να είναι έτοιμη η Εθνική“.

Ακόμη αναφέρθηκε και στο περιστατικό ανάμεσα στον Γκάλη και στον Πολίτη. Χαρακτηριστικά σημείωσε: “Στον Πολίτη δεν μπορείς να βρεις, παρά μόνο ένα, ψεγάδι, αλλά πρέπει να πούμε κι αυτό: ο Γκάλης άλλαξε το μπάσκετ. Αυτό που πρέπει να περνάει πάντα είναι: έχω πρόβλημα αθλητικά; Θα το λύσω προσωπικά με όποιον το έχω. (σ.σ. αναφερόμενος στο γεγονός πως ο Πολίτης δεν έβαλε καθόλου στο α’ μέρος εκείνου του ματς τον Γκάλη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει στο ημίχρονο από το γήπεδο) Χάσαμε τον Γκάλη και χάσαμε στα πρωταθλήματα. Όλα θα έρθουν μόνο αν είναι όλη η κατάσταση σωστή”.

Ο Πολίτης μίλησε για τον Νίκο Γκάλη, λέγοντας: “Ο Γκάλης και ο Γιαννάκης βρέθηκαν στην Εθνική από άλλα μετερίζια. Ο Γκάλης, ο οποίος είναι ένα ίνδαλμα για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και για την κοινωνία, τότε ήταν ενωμένος με την ομάδα, τώρα είναι ξεχωριστός. Εκείνη την εποχή ήταν ενωμένος με την ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Η Ελλάδα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει κλήρωσης Eurobasket

Η Ελλάδα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ, το ισχυρότερο δηλαδή από όλα τα υπόλοιπα, μαζί με τις…