Κεντρική NBA Η σπουδαία τιμή του NBA προς τον Μόντι Γουίλιαμς
NBA

Η σπουδαία τιμή του NBA προς τον Μόντι Γουίλιαμς

monty williams

monty williams

Ο Μόντι Γουίλιαμς πέρασε ένα πρωτοφανές δράμα τον Φεβρουάριο του 2016, καθώς έχασε τη γυναίκα του, Ίνγκριντ, σε τροχαίο δυστύχημα. Ο οδηγός ενός οχήματος που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να περάσει από την άλλη μεριά και να χτυπήσει με δύναμη το αυτοκίνητό της, κάτι που οδήγησε στον θάνατο αμφότερων. Ο 45χρονος προπονητής προσπαθεί έκτοτε να σταθεί στα πόδια του, προσπαθώντας να αντισταθεί στις αντιξοότητες και να δώσει κουράγιο στα 5 παιδιά του. Ο οργανισμός του NBA έχει σταθεί σύσσωμος δίπλα του, θαυμάζοντας το κουράγιο του και πλέον ήρθε η ώρα να τον τιμήσει όπως πρέπει.

Συγκεκριμένα, στις 26 Ιουνίου θα λάβει χώρα το περίφημο “NBA Awards on TNT“, όπου θα απονεμηθούν όλα τα βραβεία της περασμένης σεζόν. Μπορεί τα φλας της δημοσιότητας να πέσουν στους σούπερ-σταρ του πρωταθλήματος αλλά η πιο ξεχωριστή στιγμή θα ανήκει στον Γουίλιαμς. Το NBA αποφάσισε να τον βραβεύσει με το “Sager Strong Award“, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από τον θρυλικό ρεπόρτερ, Κρεγκ Σέιγκερ, ο οποίος έχασε την πολυετή “μάχη” με τον καρκίνο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το βραβείο αυτό απονέμεται “σε αυτόν που έχει υπάρξει ως παράδειγμα για τους άλλους, επιδεικνύοντας κουράγιο, πίστη, ευσπλαχνία και τιμή”, όπως αναφέρει το NBA σε επίσημη ανακοίνωσή του. Ο Γουίλιαμς είναι πλέον βοηθός του Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς ενώ ήταν μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής των ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ του 2014. Ακόμη, διετέλεσε επί μια 5ετία προπονητής στους Νιου Όρλεανς Χόρνετς/Πέλικανς ενώ αγωνίστηκε επί 10 χρόνια στα παρκέ του NBA.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…