Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Η Ευρωλίγκα σκέφτεται να τιμωρήσει τη Λιέτουβος

Η Ευρωλίγκα σκέφτεται να τιμωρήσει τη Λιέτουβος

Θέση για το ρατσιστικό παραλήρημα του ιδιοκτήτη της Λιέτουβος Ρίτας πήρε η Ευρωλίγκα με επίσημη ανακοίνωση. Σ΄αυτήν αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για την ομάδα και πιθανότατα θα υπάρξουν κυρώσεις.

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:

“Μετά τα σχόλια που έγιναν χθες από τον Γκεντβίντας Βαϊνάουσκας, του προέδρου της Λιέτουβος Ρίτας που θα αγωνίζεται στο EuroCup προς τα ΜΜΕ, η Euroleague Basketball θα ήθελε να διευκρινίσει τα εξής: σε καμία περίπτωση αυτά τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το άθλημα του μπάσκετ, ούτε την ευρωπαϊκή μπασκετική οικογένεια ούτε τον οργανισμό της EuroLeague Basketball σε κανένα επίπεδο.

Αντιθέτως, το ευρωπαϊκό μπάσκετ πάντα ήταν και πάντα θα είναι παράδειγμα “ενσωμάτωσης”, εντός και εκτός παρκέ, όπου οι κουλτούρες, οι φυλές και οι θρησκείες θα βρίσκονται μαζί κάτω από το ίδιο πάθος, το άθλημα του μπάσκετ.

Είναι ακριβώς αυτές οι κουλτούρες, γλώσσες, φυλές και οι τρόποι που καταλαβαίνουν και ζουν το άθλημα που κάνει τόσο μοναδική και πλούσια αυτή την εμπειρία, ενώ αποτελεί και ένα εργαλείο για να ενώσει τους ανθρώπους.

Ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία με μερικές από τις σπουδαιότερες επιδόσεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι απόψεις τις οποίες εξέφρασε ο κύριος Βαϊνάουσκας είναι επιθετικές, επιζήμιες και αντίθετες με τις αρχές της ομαδικότητας και του σεβασμού.

Η Euroleague Basketball συνεχίζει την συνεχή στήριξη σε όλες τις κουλτούρες και τις εθνικότητες, χρησιμοποιώντας το άθλημα ως μία γέφυρα ανάμεσα στις κουλτούρες. Η Euroleague Basketball καταδικάζει κάθετα οποιοδήποτε υποτιμητικό σχόλιο ή πράξη εναντίον φυλών, φύλων, σεξουαλικότητας ή οποιασδήποτε άλλης ανθρώπινης κατάστασης.

Έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία από την EuroLeague Basketball εναντίον του συλλόγου, ενώ ταυτόχρονα έχει προταθεί στην επόμενη συνάντηση του EuroCup η Λιέτουβος Ρίτας να πάψει να εκπροσωπεί τις ομάδες στο συμβούλιο των συλλόγων”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Λάσο: «Να παίξουμε το καλύτερο μας μπάσκετ εναντίον της Εφές»

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Αναντολού Εφές στα playoffs της Ευρωλίγκα. Ο προπονητής …