Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Η 14η Ιουνίου 1987 είναι μια ημερομηνία ορόσημο”

“Η 14η Ιουνίου 1987 είναι μια ημερομηνία ορόσημο”

vasilakopoulos

vasilakopoulos

O Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στην εκδήλωση για την επέτειο των 30 χρόνων από την κατάκτηση του Eurobasket από την Εθνική Ελλάδας. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ δήλωσε πως η 14η Ιουνίου του 1987 αποτελεί ορόσημο για το ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Μια παρουσία πολυπληθής, σημαντική που δείχνει ακόμα και σήμερα την απήχηση που έχει η επιτυχία του ’87. Ξεχάσαμε κάτι ακόμα όσον αφορά το βιογραφικό μου που ακούστηκε: δεν ήμουν μόνο παίκτης, προπονητής και παράγοντας, αλλά και διαιτητής. Η 14η Ιουνίου 1987 είναι μια ημερομηνία ορόσημο, ένας φάρος που έδειξε και δείχνει ακόμα μια πορεία με ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό. Είναι αυτό που αποδεικνύει πως όταν είμαστε ενωμένοι, τότε μπορούμε να πετύχουμε και το ακατόρθωτο. Λίγους μήνες πριν γίνει αυτή η επιτυχία που ανήκει στους παίκτες, που ήταν οι πρωταγωνιστές του αγωνιστικού χώρου.

Ο αθλητισμός δεν λύνει εθνικά προβλήματα όπως κάποιοι νομίζουν, ή οικονομικά ή πολιτικά, αλλά κοινωνικά, που παρατηρούνται ακόμα και στις μέρες μας. Ο αθλητισμός είναι η απάντηση για όσα συμβαίνουν στο Μενίδι. Δεν ξεκίνησε το μπάσκετ τότε, υπήρχε και πριν, αλλά ήταν μια αφετηρία του ελληνικού αθλητισμού. Μια πορεία σχεδιασμένη που οδήγησε τον ελληνικό αθλητισμό στην κορυφή κι έκτοτε πρωταγωνιστεί για 30 χρόνια τώρα. Να συγχαρώ δημόσια τους πρωταγωνιστές της τότε επιτυχίας. Τα λόγια είναι περιττά όπως έλεγε κι η Μαρινέλα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…