Κεντρική NBA Γιάννης, ο πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς! (vids)

Γιάννης, ο πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς! (vids)

giannis antetokounmpo milwaukee

giannis antetokounmpo milwaukee

Ήταν το φαβορί και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέκτησε το πρώτο μεγάλο ατομικό βραβείο της καριέρας του, καθώς ανακηρύχθηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς στην υπέρλαμπρη τελετή των NBA Awards! Ο σούπερ-σταρ των Μιλγουόκι Μπακς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση, βγάζοντας “νοκ-άουτ” τους συνδιεκδικητές του βραβείου, Νίκολα Γιόκιτς και Ρούντι Γκομπέρ!

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο Γιάννης ξεπέρασε τα όρια του μεγάλου, ανερχόμενου ταλέντου και εντάχθηκε με απίστευτη ταχύτητα στην κατηγορία του σούπερ-σταρ. Συγκεκριμένα, ανέβασε τα νούμερά του σε κάθε πιθανή στατιστική κατηγορία, ολοκληρώνοντας την περσινή σεζόν με 22.9 πόντους, 8.8 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 1.9 τάπες, ηγούμενος της ομάδας και στους 5 τομείς! Όσον αφορά τους υπόλοιπους διεκδικητές του βραβείου, ο Γιόκιτς προκάλεσε τρομερή αίσθηση με το φινετσάτο και μυαλωμένο παιχνίδι του, έχοντας 16.7 πόντους, 9.8 ριμπάουντ και 4.9 ασίστ ανά παιχνίδι ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ ήταν ο αμυντικός ογκόλιθος των Τζαζ, με 14 πόντους, 12.8 ριμπάουντ και 2.6 τάπες ανά ματς. Και οι 3 ήταν υπέροχοι αλλά η “λάμψη” του Γιάννη κάλυψε τα πάντα!

//platform.twitter.com/widgets.js

Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, η κυριαρχία του Γιάννη στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων ήταν επιβλητική, με τον “Greek freak” να λαμβάνει 80 ψήφους πρώτης θέσης, έναντι μόλις 14 του Γιόκιτς. Συνολικά συγκέντρωσε 428 βαθμούς, όντας πολύ πάνω από τους υπόλοιπους (161 ο Γιόκιτς, 113 ο Γκομπέρ).

//platform.twitter.com/widgets.js

Την παρουσίαση του βραβείου έκανε ο τεράστιος, Ντιρκ Νοβίτσκι αλλά ο Γιάννης δεν κατόρθωσε να δώσει το παρόν, με τους παρουσιαστές της εκπομπής “Inside the NBA” να τον αποθεώνουν καταλλήλως για τις υπέροχες επιδόσεις του!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…