Κεντρική NBA Αινιγματικός ο Τζάκσον σχετικά με το μέλλον του Πορζίνγκις
NBA

Αινιγματικός ο Τζάκσον σχετικά με το μέλλον του Πορζίνγκις

kristaps porzingis phil jackson

kristaps porzingis phil jackson

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν με 18.1 πόντους, 7.2 ριμπάουντ και 2 τάπες ανά αγώνα, αποδεικνύοντας πως αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο των Νιου Γιορκ Νικς. Ο Λετονός “γίγαντας” εντυπωσίασε με τις ντελικάτες κινήσεις του, τη βελτιωμένη παρουσία του σε άμυνα και ριμπάουντ αλλά και με την εκτελεστική του δεινότητα, η οποία συναντάται εξαιρετικά σπάνια σε παίκτη τέτοιου αναστήματος (1.7 εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα). Παρ’όλα αυτά, ο πρόεδρος της ομάδας, Φιλ Τζάκσον, τόνισε ότι ο “Unicorn” είναι διαθέσιμος προς ανταλλαγή, μιλώντας διεξοδικά για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο “στρατόπεδο” της ομάδας.

Δεχόμαστε συνεχώς προσφορές και τις ακούμε προσεκτικά αλλά ακόμα δεν υπάρχει και που να μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Μπορεί να τον αγαπάμε πολύ αλλά πρέπει να κάνουμε αυτό που είναι καλό για την ομάδα“, τόνισε ο “Zen Master“, σύμφωνα με το ESPN. Φρόντισε, μάλιστα, να αναδείξει περαιτέρω τους λόγους για τους οποίους σκέφτεται να προσχωρήσει σε αυτή την κίνηση: “Εξαρτάται από το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Αν μας επιφυλάσσει δύο βασικούς παίκτες μαζί με ένα ντραφτ πικ ή και κάτι μεγαλύτερο από αυτό, οφείλουμε να το κοιτάξουμε”.

Πάμπολλα αμερικανικά ρεπορτάζ έχουν αναφερθεί στις διαπραγματεύσεις των Νικς με άλλες ομάδες. Σύμφωνα με αυτά, η ομάδα του “Μεγάλου Μήλου” έχει μιλήσει με όλες τις ομάδες που θα επιλέξουν στις 5 πρώτες θέσεις του Ντραφτ (Σίξερς, Λέικερς, Σέλτικς, Σανς, Κινγκς), προκειμένου να ανταλλάξουν τον Πορζίνγκις με ένα από αυτά τα πικ, παίρνοντας ταυτόχρονα ακόμη έναν παίκτη. Ο παίκτης που τους αρέσει περισσότερο από το επερχόμενο Ντραφτ είναι ο φόργουορντ, Τζος Τζάκσον, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, Ραμόνα Σέλμπερν, με τον πρώην παίκτη του Κάνσας να υπολογίζεται πως θα επιλεχθεί στην 3η θέση.

Επίσης, διαπραγματεύσεις σχετικά με μια ενδεχόμενη ανταλλαγή που θα περιλαμβάνει τον Πορζίνγκις έχουν γίνει και με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι οποίοι, όμως, δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις προσφορές των Νικς.

Οι φήμες περί ανταλλαγής του Πορζίνγκις έχουν ξεσπάσει από τον Απρίλιο, όταν ο παίκτης αρνήθηκε να παρευρεθεί σε συναντήσεις τόσο με τον Τζάκσον, όσο και με τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Στιβ Μιλς, εξαιτίας του εκνευρισμού του για τη δυσλειτουργία του οργανισμού που ονομάζεται “Νικς”. Πολλές πηγές είχαν αναφέρει ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν καν επικοινωνήσει μετά το τέλος της σεζόν αλλά κάτι τέτοιο διαψεύστηκε διά στόματος των ιθυνόντων της ομάδας.

Τέλος, ακόμη ένα σημάδι που υποδεικνύει ότι ο Πορζίνγκις ίσως αποτελέσει παρελθόν είναι το ενδιαφέρον που έχει δείξει ο Τζάκσον για την περίπτωση του Λόρι Μάρκανεν. Ο πρώην παίκτης του Αριζόνα έχει ήδη συναντηθεί με τον πρόεδρο των Νικς, ο οποίος βλέπει με πολύ καλό μάτι την προοπτική του και σκέφτεται σοβαρά να τον επιλέξει στο νο.8 του Ντραφτ. Ο Μάρκανεν είναι ένας παίκτης, ο οποίος μοιάζει πολύ στον Πορζίνγκις, καθώς πρόκειται για ένα stretch 4άρι με εξαιρετικό σουτ και ο Τζάκσον θα τον ήθελε για αντικαταστάτη του Λετονού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…