Κεντρική NBA Ενδιαφέρονται για τον Ρούμπιο οι Νικς
NBA

Ενδιαφέρονται για τον Ρούμπιο οι Νικς

ricky rubio

ricky rubio

Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, το όνομα του Ρίκι Ρούμπιο ενεπλάκη έντονα σε ένα σενάριο ανταλλαγής, σύμφωνα με το οποίο θα μετακόμιζε στη Νέα Υόρκη, με τον Ντέρικ Ρόουζ να ακολουθεί το αντίθετο δρομολόγιο. Το deal αυτό είχε φθάσει πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του αλλά ο κόουτς των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Τομ Θίμποντο το απέτρεψε την τελευταία στιγμή. Βρισκόμαστε πλέον στον Ιούνιο και οι Νικς εξακολουθούν να αναζητούν παίκτη για τη θέση “1”, με τον 27χρονο Ισπανό να παραμένει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις τους!

Ειδικότερα, ο Ρόουζ πρόκειται να αποχωρήσει για άλλες πολιτείες καθώς μένει ελεύθερος για πρώτη φορά στην καριέρα του. Από την άλλη, η Μινεσότα διαθέτει δύο ανερχόμενα ταλέντα στη θέση “1”: Τον Κρις Νταν και τον Τάιους Τζόουνς, οπότε ίσως προσπαθήσουν να τους προωθήσουν στο rotation, απομακρύνοντας τον Ρούμπιο από την ομάδα, παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις του από τον Φεβρουάριο και έπειτα. Οι συνθήκες φαντάζουν ευνοϊκές, με τους Νικς να επιθυμούν να αποκτήσουν έναν πόιντ-γκαρντ με εξειδίκευση στην οργάνωση του παιχνιδιού και το court-vision, ώστε να εφαρμόσουν την τριγωνική επίθεση σε καλύτερο βαθμό.

Μια ενδεχόμενη απόκτηση του Ρούμπιο ενδέχεται να επηρεάσει τις προτιμήσεις των Νικς στο φετινό Ντραφτ, όπου κατέχουν την θέση. Αν το “φλερτ” με τον Ρούμπιο δεν ευδοκιμήσει, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επιλέξουν κάποιον πλέι-μέικερ, με τα ονόματα των Ντι’Άαρον Φοξ, Ντένις Σμιθ Τζ. και Φρανκ Ντιλικινά να είναι υποψήφια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…