Κεντρική NBA Έμφαση στη “σκληράδα” αναμένεται να δώσουν οι Καβς
NBA

Έμφαση στη “σκληράδα” αναμένεται να δώσουν οι Καβς

lebron james steph curry

lebron james steph curry

Το πρώτο παιχνίδι των φετινών Τελικών δεν πήγε κατ’ευχήν για τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να τους συντρίβουν με 113-91. Οι “πολεμιστές” δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση, σκοράροντας συνεχώς στο ανοικτό γήπεδο, προστατεύοντας την μπάλα (μόνο 4 λάθη) και έχοντας τον Κέβιν Ντουράντ σε καταπληκτική μέρα (38 πόντοι). Ο ταχύτατος ρυθμό δεν βόλεψε καθόλου την ομάδα του ΛεΜπρόν Τζέιμς, η οποία οφείλει να κάνει το παιχνίδι πιο physical και να βασιστεί στη σκληράδα, κάτι που υπερτόνισε και ο κόουτς, Τάιρον Λου.

Το πρωί μετά το ματς, η ομάδα του Κλίβελαντ παρακολούθησε εκτενώς το βίντεο του αγώνα, με τον Λου να δίνει έμφαση στο physical παιχνίδι, προκειμένου η “πυραυλοκίνητη” επίθεση του Γκόλντεν Στέιτ να χάσει τον ρυθμό της, σύμφωνα με το ESPN. Το Κλίβελαντ δεν έκανε ούτε 1 κλέψιμο στο πρώτο παιχνίδι, υπέπεσε σε 20 λάθη και υποχρεώθηκε να τρέξει στον ρυθμό των αντιπάλων, δίχως να επιχειρήσει να μειώσει τις κατοχές του αγώνα. Σε δηλώσεις του, ο Κέβιν Λοβ έδωσε και αυτός μια παρόμοια προσέγγιση του αγώνα.

“Πρέπει να τους κάνουμε να μας νιώσουν. Είναι πολύ καλοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Αν καταφέρουν να κινούνται ελεύθερα στο παρκέ, να θέτουν καλά σκριν και να βρίσκουν έστω και τον παραμικρό χώρο, θα είναι πάρα πολύ αποδοτικοί. Αυτό είναι που τους καθιστά τόσο δυνατούς”, τόνισε ο πάουερ-φόργουορντ των πρωταθλητών.

Από την άλλη, ο κόουτς Λου μίλησε για τη σπουδαιότητα του Τρίσταν Τόμπσον, ο οποίος ήταν πλήρως ανενεργός στο πρώτο παιχνίδι (0 πόντοι): “Είναι από τους καλύτερους επιθετικούς ριμπάουντερ στο πρωτάθλημα και οι Γουόριορς έκαναν καλή δουλειά στο να ρίχνουν δύο κορμιά πάνω του, ώστε να τον κρατήσουν μακριά από το καλάθι. Όταν παίζεις καλή άμυνα και ο Τόμπσον μαζεύει τα επιθετικά ριμπάουντ, αυτό είναι καταστροφικό για την άμυνά σου. Ήταν απλά ένα παιχνίδι. Πρέπει απλά να συνεχίσουμε να παίζουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…