Κεντρική NBA Διέλυσαν τα ρεκόρ παραγωγικότητας πόντων οι Καβς! (vids)
NBA

Διέλυσαν τα ρεκόρ παραγωγικότητας πόντων οι Καβς! (vids)

lebron james jr smith kevin love

lebron james jr smith kevin love

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς εισήλθαν στο γήπεδο με το “μαχαίρι” στα δόντια, όντας αποφασισμένοι να μην αφήσουν τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να πανηγυρίσουν τον τίτλο μέσα στο “σπίτι” τους. Η ευστοχία τους ήταν ακαταμάχητη, τα ποσοστά ευστοχίας τους ήταν πρωτόγνωρα και ο τρόπος που εκμεταλλεύονταν κάθε κατοχή της μπάλας τους επέτρεπε να ανεβάσουν το σκορ σε δυσθεώρητα ύψη, τα οποία ήταν άπιαστα ακόμη και για την κορυφαία επιθετική ομάδα του πλανήτη!

//platform.twitter.com/widgets.js

Πιο αναλυτικά, οι Καβς ολοκλήρωσαν την 1η περίοδο με σκορ 49-33, με καμιά άλλη ομάδα στην ιστορία των Τελικών να μην έχει σκοράρει τόσους πόντους μετά το πρώτο δωδεκάλεπτο! Οι γηπεδούχοι είχαν 7/12 τρίποντα μέχρι εκείνο το σημείο ενώ η ευκολία με την οποία έφθειραν τους αντιπάλους με φάουλ τους οδήγησε 22 φορές στη γραμμή του φάουλ! Οι Καβαλίερς είχαν άριστη κυκλοφορία της μπάλας και πραγματοποιούσαν την έξτρα πάσα ώστε να βρουν το καλύτερο δυνατό σουτ, πήραν 5 επιθετικά ριμπάουντ και εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των “dubs” με τρέξιμο στο τρανζίσιον. Επίσης, έκαναν μονάχα 1 λάθος, με κάθε κατοχή τους να είναι επικίνδυνη για τον αντίπαλο.

//platform.twitter.com/widgets.js

Η “καταιγίδα”, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Οι Καβς εξακολουθούσαν να έχουν πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με σκορ 86-68, διαλύοντας το ρεκόρ παραγωγικότητας εντός 1 ημιχρόνου στην ιστορία των Τελικών! Το Κλίβελαντ πήγε στα αποδυτήρια με 60.9% στα σουτ εντός πεδιάς και 13/22 τρίποντα ενώ η “αγία τριάδα” τους (Έρβινγκ, Τζέιμς, Λοβ) είχε ήδη 67 πόντους. Ακόμη, οι 154 πόντοι του πρώτου ημιχρόνου είναι οι πιο πολλοί που έχουν σημειωθεί ποτέ σε πρώτο ημίχρονο Τελικών.

//platform.twitter.com/widgets.js

Τέλος, μπορεί οι Καβς να χαμήλωσαν το τέμπο στο 2ο ημίχρονο αλλά κατάφεραν να ολοκληρώσουν το ματς με 137 πόντους, κάτι που έχει γίνει μονάχα 4 φορές σε αγώνα Τελικών από τότε που θεσπίστηκε το τρέχον σύστημα διεξαγωγής στα πλέι-οφ, όπως αναφέρει το ESPN Stats & Info.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…