Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Δεν περίμενα ο Γιάννης να επιλεχθεί στο draft”

“Δεν περίμενα ο Γιάννης να επιλεχθεί στο draft”

kwstas antetokounmpo pao camp

kwstas antetokounmpo pao camp

Οι εκπλήξεις στο φετινό summer camp του Παναθηναϊκού συνεχίζονται και αυτή τη φορά τους νεαρούς παίκτες περίμενε ο Κώστας Αντετοκούνμπο, έτοιμος για ερωτήσεις και συμβουλές προς όλα τα παιδιά.

O μικρότερος αδερφός του Γιάννη και του Θανάση έκατσε στην καρέκλα και οι αθλητές του camp τον ανέκριναν για τον ρατσισμό που έχει ζήσει, για το αν περίμενε ο Γιάννης να επιλεχθεί στο draft και τέλος ευχήθηκε να γίνει συμπαίκτης με τον αδερφό του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του νεαρού παίκτη:

Για τους μπασκετικούς του στόχους: “Στόχος μου είναι να πάρω μέρος στα draft και κάποια στιγμή να παίξω στο ΝΒΑ. Αυτό που θα ήθελα ιδανικά είναι να γίνω συμπαίκτης με τον Γιάννη

Για το bullying και τον ρατσισμό στο σχολείο στην Ελλάδα: “Ναι, υπήρχαν τέτοια περιστατικά. Αυτά τα πράγματα όμως, όσο άσχημα κι αν είναι, πρέπει να σε κάνουν πιο δυνατό. Μου έδωσαν κίνητρο να συνεχίσω να προσπαθώ και να βελτιώνομαι σαν άνθρωπος. Τέτοιες δύσκολες καταστάσεις πρέπει να σου δίνουν κίνητρο για να γίνεις καλύτερος”.

Για το αν θα ήθελε ένα μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδος ή ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή στο ΝΒΑ: “Προτιμώ ένα μετάλλιο με την Ελλάδα, είναι η χώρα μου!”.

Για τις δικές του dream team: “Στο NBA αποτελείτε από τους Λεμπρόν, Ουέστμπρουν, Κάρι, Λέοναρντ και φυσικά τον Γιάννη, ενώ στην Ευρώπη οι Διαμαντίδης, Τεόντοσιτς, Σπανούλης, Μπογκντάνοβιτς και Ούντο. Τέλος ινδάλματά του εκτός των αδερφών του, είναι ο Τζέιμς και ο Ντουράντ”.

Για την σημασία του σχολείου στην ζωή ενός αθλητή: “Το σχολείο είναι πάρα πάρα πάρα πολύ σημαντικό. Ο συνδυασμός διαβάσματος και μπάσκετ είναι αρκετά δύσκολος. Στην Αμερική πρέπει να έχεις πολύ καλούς βαθμούς στο σχολείο για να παίξεις μπάσκετ μιας και δεν υπάρχουν ακαδημίες ή σύλλογοι. Συνεπώς, αν θέλεις να παίξεις μπάσκετ πρέπει να τα πας καλά στο σχολείο. Για να γίνεις επιτυχημένος πρέπει να σου αρέσει αυτό που κάνεις και να θέλεις να είσαι ο καλύτερος. Είτε θέλεις να γίνεις γιατρός, είτε δικηγόρος είτε μπασκετμπολίστας, πρέπει να βάζεις στόχο να γίνεις ο καλύτερος σε αυτό που θα αποφασίσεις. Να δουλεύεις σκληρά και να προσπαθείς συνεχώς”.

Για την επιλογή του Γιάννη στο draft από τους Μπακς: “Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ο Γιάννης θα επιλεγόταν στα draft. Θυμάμαι ήμουν με την ομάδα μου (Φιλαθλητικός) στην Ελλάδα και βλέπαμε τη διαδικασία από την τηλεόραση. Δεν ήξερα καν ότι ο Γιάννης είχε περάσει στην τελική φάση και γι’ αυτό δεν παρακολουθούσα πολύ. Ξαφνικά άκουσα το όνομά του και έμεινα αμίλητος. Δεν το φανταζόμουν ποτέ”.

kwstas antetokounmpo pao camp1 kwstas antetokounmpo pao camp2 kwstas antetokounmpo pao camp3

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβιβ: Ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ ο Λεσόρ (vid)

Ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ ο Ματίας Λεσόρ. Το ΟΑΚΑ σήκωσε στο πόδι, ο Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ …