Κεντρική Basket League Κύμη “Δάσκαλος” Σχίζας!

“Δάσκαλος” Σχίζας!

stauros sxizas basketball camp

stauros sxizas basketball camp

Ο Σταύρος Σχίζας αποφάσισε να αφήσει το καλοκαίρι την ομάδα του Ρεθύμνου και να μεταπηδήσει στην Κύμη. Ο Έλληνας γκαρντ κατάφερε στο χρόνο συμμετοχής που πήρε, να δείξει το ταλέντο του. Ο παίκτης της Κύμης αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του Basketball camp, το οποίο θα πάρει σάρκα και οστά στη Σαλαμίνα. Ο έμπειρος παίκτης μίλησε στο eBasket για αυτήν του την πρωτοβουλία, ενώ αναφέρθηκε και στη φετινή χρονιά.

stauros

“Ονειρευόμουν να αγωνιστώ στην Αμερική”

Ο Σταύρος Σχίζας τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στην Αμερική, στην οποία και έμεινε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Ο Έλληνας γκαρντ στην κολεγιακή του καριέρα είχε πολύ καλά στατιστικά και αυτό του άνοιξε τον δρόμο για την Α1.

“Πάντα ονειρευόμουν να αγωνιστώ στην Αμερική και τελικά τα κατάφερα. Η ευκαιρία έσκασε κάπως απρόσμενα, αλλά ήταν την κατάλληλη στιγμή. Στυλοβάτης αυτής της προσπάθειας μου ήταν ο Σωτήρης Βούκιας, ο οποίος με προετοίμασε κατάλληλα και με βοήθησε για να πραγματοποιήσω ένα από τα όνειρα μου. Αναμφίβολα, χωρίς την καθοδήγηση του δεν θα είχα φτάσει έως εδώ”.

Ο παίκτης της Κύμης τόνισε ότι η ζωή στην Αμερική είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η διαφορά είναι αισθητή σ΄όλους του τομείς.

stauros sxizas 2

“Ήταν δύσκολη αυτή η σεζόν”

O Σταύρος Σχίζας χαρακτήρισε δύσκολη τη φετινή χρονιά για την Κύμη, καθώς είχε πολλές αλλαγές και ανατροπές. Πάντως, ο ίδιος είναι αρκετά ευχαριστημένος από τον εαυτό του. “Φέτος, μου δόθηκε μικρός χρόνος συμμετοχής, αλλά είμαι ευχαριστημένος από αυτά που έδειξα μέσα στο γήπεδο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο παίκτης της Κύμης.

Το καλοκαίρι ο Έλληνας γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με την ομάδα της Κύμης, αλλά η παρουσία του την επόμενη σεζόν δεν είναι δεδομένη. Ο Σχίζας σημείωσε: “Δεν μπορώ να απαντήσω άμεσα αν θα είμαι στην Κύμη και την επόμενη σεζόν. Το σίγουρο είναι πάντως ότι έχω συμβόλαιο με την ομάδα και για του χρόνου”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Προσωπικά, θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά με τους προπονητές μου, Ισίδωρο Κουτσό στο παρκέ και με τον Δημήτρη Πασπαλιά στο γυμναστήριο. Και οι δύο είναι άκρως επαγγελματίες στη δουλειά τους και με έχουν βοηθήσει αρκετά. Στόχος μου είναι να καταφέρω να βελτιώσω όσο το δυνατόν περισσότερο τις αδυναμίες μου”.

stauros sxizas basketball camp 2

“Οι συμμετέχοντες στο Camp θα ζήσουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία”

Ο Στάυρος Σχίζας το καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει μία ιδέα, που είχε αρκετά χρόνια. Ο Έλληνας γκαρντ θα διοργανώσει στη Σαλαμίνα ένα Basketball Camp (19 Ιουνίου – 7 Ιουλίου) με τίτλο “train like a pro”, στο οποίο θα λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας από 6 έως 16 ετών. Στόχος του είναι τα παιδιά να περάσουν καλά και παράλληλα να μάθουν τα βασικά του μπάσκετ και οι οι προχωρημένοι να βελτιωθούν.

Η αλήθεια είναι πως εδώ και αρκετά χρόνια σκέφτομαι να διοργανώσω το πρώτο μπάσκετ καμπ στην Σαλαμίνα και μόλις έμαθα ότι θα ανακαινιστεί το γήπεδο, θεώρησα ότι φέτος είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Ο δήμος Σαλαμίνας καθώς και ο Γυμναστικός Σύλλογος Τελαμώνα με έχουν στηρίξει έμπρακτα σε αυτή μου την προσπάθεια και τους ευχαριστώ θερμά γι’αυτό.

Πρόκειται λοιπόν για ένα κλασσικό μπάσκετ καμπ για αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 6 ως και 16 ετών. Το καμπ θα διαρκέσει 3 εβδομάδες (19 Ιουνίου-7 Ιουλίου). Την πρώτη εβδομάδα θα είναι για τα παιδιά του 2007 και νεώτεροι. Την δεύτερη εβδομάδα για παιδιά του 2004-2006. Και τέλος την τρίτη εβδομάδα 2001-2003.

Στόχος μας είναι η καλοπέραση των παιδιών που θα λάβουν μέρος και μέσα από αυτό να μάθουμε στους αρχάριους τα βασικά για το μπάσκετ και να βοηθήσουμε τους πιο προχωρημένους να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο. Το σίγουρο είναι πως με τη βοήθεια του φίλου, συνεργάτη και πρώην προπονητή μου, Χάρη Κουλουριώτη, οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι στη συνδρομή περιλαμβάνονται και τα εξής ακόλουθα: ο απαραίτητος εξοπλισμός για την προπόνηση(όπως σορτσάκι-μπλουζάκι) και καθημερινό σνακ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …