Κεντρική NBA Χαμηλότερο του αναμενόμενου το σάλαρι καπ του NBA
NBA

Χαμηλότερο του αναμενόμενου το σάλαρι καπ του NBA

basketball money

basketball money

Το σάλαρι καπ του NBA εκτινάσσεται με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια λόγω της υπέρμετρης αύξησης των εσόδων της λίγκας. Η άνοδος αυτή δεν πρόκειται, φυσικά, να ανακοπεί ούτε του χρόνου, με το όριο των χρημάτων που μπορούν να σπαταλήσουν οι ομάδες σε συμβόλαια παικτών να φθάνει στα ύψη. Οι προβλέψεις, όμως, των υπεύθυνων του πρωταθλήματος έπεσαν ελαφρώς έξω…

Συγκεκριμένα, το προσδοκώμενο σάλαρι καπ για την επόμενη σεζόν ανερχόταν στα 101 εκατομμύρια δολάρια αλλά τελικά θα κυμανθεί στα 99 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει το ESPN. Η εξέλιξη αυτή θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε οποιαδήποτε ομάδα προσπαθεί να αδειάσει χώρο ώστε να υπογράψει ελεύθερους παίκτες ή να υποδεχθεί παχυλά συμβόλαια μέσω ανταλλαγών.

Επίσης, το luxury tax, δηλαδή το ανώτατο όριο που επιτρέπεται να φθάσει το συνολικό ποσό των χρημάτων που διατίθενται για συμβόλαια παικτών θα ανέλθει στα 119 εκατομμύρια δολάρια. Σε περίπτωση που μια ομάδα ξεπεράσει το σάλαρι καπ των 99 εκατομμυρίων υπάγεται αυτόματα στο luxury tax, πληρώνοντας έναν “τσουχτερό” φόρο πολυτελείας.

Η αιτία της αποτυχημένης φετινής πρόβλεψης ήταν η πρωτοφανής έλλειψη αγώνων στα πλέι-οφ, κάτι που στοίχισε στα συνολικά κέρδη του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο του σάλαρι καπ βρισκόταν μόλις στα 58 εκατομμύρια δολάρια το 2010 και στα 63 εκατομμύρια το 2015.  Έκτοτε, όμως, η εκτόξευσή του αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…