Άστα-να πάνε

papatheodorou efivon tourkia

papatheodorou efivon tourkia

Η Εθνική ομάδα αποκαλείται και… αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αυτό σημαίνει πως κάθε Εθνική πρέπει κάτι να αντιπροσωπεύει και λογικά αυτό το… κάτι είναι το οικείο πρωτάθλημα. Δυστυχώς στην προηγμένη μπασκετική Ελλάδα κάποιες Εθνικές αντιπροσωπεύουν τα “θέλω” και “δεν θέλω” του προπονητή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Εθνική Νέων Ανδρών, η οποία ουσιαστικά κατάργησε το αντίστοιχο πρωτάθλημα. Το ότι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δεν κάλεσε (έστω στην προεπιλογή) τον Νίκο Μαραγκίδη, θα αποτελούσε έκπληξη αν δεν γνωρίζαμε τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί. Αν η Εθνική ήταν αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του πρωταθλήματος νέων, θα έπρεπε (ενδεχομένως και να ξεκινάει) να έχει τον παίκτη που πετύχαινε 27 πόντους κατά μέσο όρο.

Παρακολουθούσε άραγε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τα παιχνίδια από την Αστάνα; Μήπως ο νεαρός Μαραγκίδης πληρώνει το τίμημα του ότι πέρυσι δεν έσκυψε το κεφάλι; Μήπως η Εθνική φτιάχτηκε για να αποφασίζει και να διατάζει ο εν λόγω προπονητής;

Αν όλοι λειτουργούν βασισμένοι στο χθες και έχουν διάθεση να πάρουν τη ρεβάνς θα έχει πλάκα να δούμε πως θα υποδεχθεί ο Κόνιαρης τον νέο προπονητή του στον ΠΑΟΚ. Βεβαίως, δεν λειτουργούν όλοι (ευτυχώς) όπως λειτουργεί ο Ομοσπονδιακός τεχνικός. Λειτουργεί έτσι γιατί του το επιτρέπει ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Μικρό το κακό που δεν κλήθηκε ο Νίκος Μαραγκίδης. Το θέμα είναι γιατί στο εξής κάποιος να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, αφού με τις επιλογές του ο Ομοσπονδιακός προπονητής το ακύρωσε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4)

Τα φώτα σε Ολυμπιακό και Περιστέρι Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…