Κεντρική NBA “Απασφάλισε” ο Ντουράντ και… 3-0 οι Γουόριορς! (vids)

“Απασφάλισε” ο Ντουράντ και… 3-0 οι Γουόριορς! (vids)

kevin durant cavaliers warriors

 

kevin durant cavaliers warriors

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς γνώριζαν ότι το παιχνίδι αυτό είναι do or die. Μια ενδεχόμενη νίκη θα τους έβαζε ξανά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος ενώ ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα έβαζε “ταφόπλακα” στα όνειρά τους. Η αλήθεια είναι ότι τα κατάφερναν καλά μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου, με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κάιρι Έρβινγκ να “πυρπολούν” το αντίπαλο καλάθι και με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να υποπίπτουν σε πολλά λάθη. Τα 3 τελευταία λεπτά, όμως, ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία…

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Με τον Κέβιν Ντουράντ να γίνεται ο “άρχοντας” του αγώνα στα τελευταία λεπτά και με τον Άντρε Ιγκουοντάλα να σταματά τον Τζέιμς στην πιο κρίσιμη φάση, οι “πολεμιστές” έκλεψαν το 3ο παιχνίδι των περσινών Τελικών, επικρατώντας μέσα στο Κλίβελαντ με 113-118 και έκαναν το 3-0 στη φετινή σειρά Τελικών, επιτυγχάνοντας τη 15η σερί νίκη τους στην τρέχουσα Postseason! Το ενδεχόμενο κατάκτησης του πρωταθλήματος με ποσοστό 100% στα πλέι-οφ έχει πάρει σάρκα και οστά, με τους “dubs” να επιβάλλουν την κυριαρχία τους στο κατάλληλο σημείο και να σαρώνουν στις clutch καταστάσεις (11-0 στα τελευταία 3 λεπτά), με την κόπωση των σταρ του Κλίβελαντ να είναι εμφανής στην τελευταία “στροφή” του αγώνα, ελέω της υπερπροσπάθειας που είχε καταβληθεί κατά μήκος του αγώνα.

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο “KD” εξελίχθηκε στον “δυνάστη” του Game 3, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 31 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 40 λεπτά συμμετοχής με 10/18 σουτ. Σκόραρε την πλειοψηφία των πόντων του με φάσεις απομόνωσης ενώ ήταν πολύ καλός και στο πικ-εν-ρολ αλλά η βραδιά κυλούσε φαινομενικά ήσυχα για τα στάνταρ που έχει θέσει, μέχρι τα τελευταία 70 δευτερόλεπτα. Αρχικά, εκμεταλλεύτηκε την αλλαγή στο μαρκάρισμα και σκόραρε προ του Τρίσταν Τόμπσον ενώ, στη συνέχεια πέτυχε το μεγαλύτερο σουτ του παιχνιδιού με τρίποντο στον αιφνιδιασμό, δίνοντας οριστικά το προβάδισμα στο Γκόλντεν Στέιτ με 45.3” να απομένουν! Έπειτα σκόραρε και από τη γραμμή του φάουλ, στέλνοντας τη διαφορά στους 3 και πετυχαίνοντας συνολικά 14 πόντους στην 4η περίοδο! Μπορεί να μην ήταν ο κορυφαίος καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά η μεγαλοπρέπεια και η κλάση του φανερώθηκαν στο σημείο που έπρεπε!

Ο Κλέι Τόμπσον ήταν και πάλι “καυτός”, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε στο 2ο ματς. Ο σούτινγκ γκαρντ των Γουόριορς σταμάτησε στους 30 πόντους, με 5/7 δίποντα και 6/11 τρίποντα, κάνοντας τρομερή ζημιά στον αντίπαλο από την αρχή του ματς! Ο Τόμπσον φημίζεται για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να πάρει “φωτιά” και να σκοράρει πληθώρα πόντων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τελειώνοντας την 1η περίοδο με 16 πόντους και 4/5 τρίποντα!

Οι παίκτες του Κλίβελαντ υπέπιπταν σε ασυνεννοησίες στην άμυνα μακριά από την μπάλα, με τον Τόμπσον να ξεφεύγει συχνά και να ευστοχεί σε catch-n-shoot συνθήκες. Το ίδιο συνέβαινε και στο ανοικτό γήπεδο, με τον 26χρονο σταρ να παίρνει γρήγορα θέση στη γραμμή του τριπόντου ώστε να εκτελέσει ή να τρέχει πρώτος στον αιφνιδιασμό, τελειώνοντας εύκολα τις φάσεις. Οι άμυνές του ήταν ξανά άψογες, αν και ο Κάιρι Έρβινγκ κατάφερε να σκοράρει αρκετές φορές ενώ μάρκαρε άριστα τον “Uncle Drew” στο κρίσιμο τρίποντο, 27” πριν από το τέλος.

Ο Στεφ Κάρι δεν έλειψε, φυσικά, από τον “χορό”, πετυχαίνοντας 26 πόντους, μαζεύοντας 13 ριμπάουντ (!) και μοιράζοντας 6 ασίστ, έχοντας 5/9 τρίποντα και 5/5 βολές. Οι Καβς επέλεγαν συχνά να του κάνουν νταμπλ-τιμ ψηλά, ώστε να απομακρύνουν την μπάλα από τα χέρια του αλλά ο “Chef” έκανε το παιχνίδι του, βρίσκοντας την “Ιθάκη” του στο ανοικτό γήπεδο, όπου σκόραρε και την πλειοψηφία των πόντων του. Ανανέωσε 5 κατοχές της ομάδας του, ήταν θετικός στην άμυνα ενώ πέτυχε και τις 2 ελεύθερες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, οι οποίες διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ αλλά ολοκλήρωσε το ματς με 8 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, βλέποντας κάθε γωνία πάσας από το ψηλό και το χαμηλό ποστ ενώ ο Άντρε Ιγκουοντάλα ήταν τρομερός στα αμυντικά του καθήκοντα, με 4 κλεψίματα και με την τελευταία, απίθανη άμυνα στον ΛεΜπρόν.

Οι Γουόριορς είχαν συνολικά 16/33 τρίποντα (12/20 στο πρώτο ημίχρονο), μοίρασαν 29 ασίστ σε 40 εύστοχα σουτ και έσπασαν το ρεκόρ των περισσότερων τριπόντων εντός 1 περιόδου στην ιστορία των Τελικών (9 στο 1ο δωδεκάλεπτο). Τα λάθη δεν έλειψαν από το πρόγραμμα, καθώς υπέπεσαν σε 18 ενώ η άμυνα κάτω από το καλάθι δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Ακόμη, αναγκάστηκαν να κάνουν κάποιες ανεπιθύμητες αλλαγές στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται miss-match. Χάρη στην “αγία τριάδα” τους και την παρουσία τους στο τέλος, όμως, κατάφεραν να τη “γλιτώσουν”.

Όσον αφορά τους συγκινητικούς Καβς, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κατέθεσε κάθε ικμάδα ενέργειας που είχε διαθέσιμη, τελειώνοντας το ματς με 39 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ, έχοντας 15/27 σουτ και μένοντας στο παρκέ για 45.5 λεπτά! Ο “βασιλιάς” οργάνωνε την επίθεση, έτρεχε όσο πιο πολύ μπορούσε, ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να συμβαδίσει με τον ρυθμό των αντιπάλων, “μπούκαρε” προς το καλάθι και εκτελούσε με υψηλά ποσοστά στα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Η υπερπροσπάθεια αυτή, όμως, του στοίχισε στο τέλος, αφού δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στην τελευταία περίοδο.

Ο κύριος λόγος που οι Καβς διατηρήθηκαν στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι τέλους ήταν η βοήθεια που παρείχε ο Κάιρι Έρβινγκ στον ΛεΜπρόν. Μόνο που αυτό δεν ήταν μια απλή βοήθεια αλλά ένα ανεπανάληπτο επιθετικό μπαράζ! Ο “Uncle Drew” σκόραρε 38 πόντους με 16/29 σουτ σε 44 λεπτά συμμετοχής, σκοράροντας 24 πόντους εντός της ρακέτας (νέο ρεκόρ καριέρας) και εξαντλώντας πλήρως τη δημιουργικότητά του. Κάθε φορά που έμπαινε στο καλάθι, ένα νέο έργο τέχνης έπαιρνε σάρκα και οστά, καθώς τα τελειώματά του ξεσήκωναν τα πλήθη χάρη στην πολυπλοκότητά τους. Ήταν ο κινητήριος μοχλός στο εξαιρετικό, 3ο δωδεκάλεπτο των Καβς, σκοράροντας 17 πόντους και έσπαγε με άνεση τα νταμπλ-τιμ ψηλά, φθάνοντας με άνεση στο σημείο που ήθελε. Η “μοίρα” του, όμως, ήταν παρόμοια με του Τζέιμς, καθώς είχε σκάσει στο τέλος, μην μπορώντας να διατηρήσει τον ρυθμό του μέχρι το “κύκνειο άσμα” του αγώνα.

Ο Κέβιν Λοβ δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά στην επίθεση, μένοντας στους 9 πόντους αλλά μάζεψε 13 ριμπάουντ και έκανε 6 κλεψίματα (!), έχοντας αξιοθαύμαστη σταθερότητα στην άμυνα. Ο Τζέι Αρ Σμιθ έφθασε τους 16 πόντους, έχοντας ορισμένες φωτεινές “αναλαμπές” στο παιχνίδι του (5/10 τρίποντα) ενώ ο Κάιλ Κόρβερ βοήθησε με τον τρόπο που έβγαινε από τα σκριν για να εκτελέσει. Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 12/44 τρίποντα, αστοχώντας σε πολλά ελεύθερα, δεν πήραν τίποτα από τον Τρίσταν Τόμπσον, ο οποίος έμεινε πάλι άποντος και δεν βρήκαν εναλλακτικές στο παιχνίδι τους όταν οι Τζέιμς και Έρβινγκ είχαν ξεμείνει από δυνάμεις. Είναι περιττό να αναφερθεί, φυσικά ότι το τρανζίσιον παιχνίδι τούς πλήγωσε ανεπανόρθωτα για ακόμη μια φορά.

Ο υψηλός ρυθμός και η ευστοχία ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία στην πρώτη περίοδο, η οποία έληξε με σκορ 32-39. Ο Τόμπσον δεν σταματούσε με τίποτα και ο ΛεΜπρόν σάρωνε στα drives αλλά ο “βασιλιάς” έκατσε στον πάγκο για 2 λεπτά, με αποτέλεσμα οι “dubs” να τρέξουν σερί 10-0! Στη 2η περίοδο, οι Γουόριορς είχαν σταθερά το προβάδισμα, με τον Κάρι να ζεσταίνεται και με τον Γκριν να τροφοδοτεί τους πάντες ενώ ο Τζέιμς εξακολουθούσε να σαρώνει, με τον Έρβινγκ να βρίσκει ρυθμό στα τελευταία λεπτά. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 61-67 και μια συναρπαστική “μάχη” βρισκόταν προ των πυλών.

Οι Καβς έδειξαν, επιτέλους σημάδια κυριαρχίας στην 3η περίοδο, αν και το διάστημα αυτό είχε αποβεί πολλάκις “καταραμένο” για εκείνους. Ο Έρβινγκ “τρελάθηκε”, κάνοντας ό,τι ήθελε στο παρκέ, η επίθεση των Γουόριορς ήταν δυσλειτουργική με τον Πατσούλια και τον ΜακΚό στο παρκέ ενώ ο Τόμπσον πήρε μονάχα 2 σουτ. Ως αποτέλεσμα, οι “ιππότες” άρπαξαν το προβάδισμα και προηγήθηκαν με 94-89 στο τέλος της 3ης περιόδου. Στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, η αστοχία των δύο ομάδων αυξήθηκε και οι κατοχές μειώθηκαν, με τις φάσεις ένας-εναντίον-ενός να κυριαρχούν πλέον. Στα τελευταία 3 λεπτά, όμως, τα φώτα “έσβησαν” για τους Καβς, με τον Ντουράντ να τους “κονιορτοποιεί” και με την επίθεσή τους να μην τα καταφέρνει, κάτι που οδήγησε και στο ολέθριο αυτό αποτέλεσμα.

https://www.youtube.com/watch?v=TMSd53S_TeA

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μουρθία – Μάλαγα 74-80

Στο Final Four του BCL πέρασε η Μάλαγα. Η Ουνικάχα Μάλαγα  πήρε την νίκη στο πρώτο Ισπανικ…