Κεντρική Ελλάδα Αντίστροφη μέτρηση για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών

Αντίστροφη μέτρηση για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών

elliniki omospondia athlitismou kofon

elliniki omospondia athlitismou kofon

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών 2017 θα διεξαχθούν μεταξύ 18 και 30 Ιουλίου στη Σαμψούντα στην Τουρκία κι η ελληνική ομάδα είναι καθ’ όλα έτοιμη για τη διοργάνωση όπως τονίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” του ΣΕΦ.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Μπάμπης Χριστόγλου, διευθυντής του SPORT FM, ο οποίος αποτελεί μέλος της επιτροπής οργάνωσης της ελληνικής αποστολής. Μίλησε για τις πολύμηνες προσπάθειες της Ομοσπονδίας ώστε να καταφέρει τελικά να συμπεριλάβει όσους περισσότερους αθλητές μπορούσαμε στην Ολυμπιακή Αποστολή κι έστειλε πρώτος το μήνυμα προς τους αθλητές αλλά και γενικότερα σε όλα τα άτομα με οποιαδήποτε αναπηρία να ανοίξουμε τις πόρτες μας και να τους υποδεχθούμε.

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΚ, κ. Ιωσήφ Σταυρακάκης, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και τον Κοσμήτορα της Βουλής κ. Γεώργιο Πάντζα που παρευρέθησαν για τις καθοριστικές τους παρεμβάσεις στην ολοκλήρωση της προσπάθειάς μας για τη Σαμψούντα. Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές που χωρίς την βοήθεια εκείνων η ομάδα θα είχε βρεθεί σε αδιέξοδα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, κ. Σίμψης, απηύθυνε χαιρετισμό και επανέλαβε στήριξή του στις προσπάθειες των κωφών αθλητών. Εν συνεχεία, ο κ. Βασιλειάδης με ζεστό λόγο μετέφερε την προσωπική του ικανοποίηση καθώς και του Υπουργείου για την πραγματοποίηση της ελληνικής αποστολής στους 23ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών 2017. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές μας ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θετικά αποτελέσματα που αποφέρει πάντα ο υγιής προγραμματισμός και η σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Γιώργος Πάντζας εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων μετέφερε το μήνυμα στήριξης και την κατάργηση εξάλειψη του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία από κάθε κοινωνική και αθλητική εκδήλωση.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Αλέξανδρου Παπαδάτου, κωφού αθλητή Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή ως σημαιοφόρο στην παρέλαση της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής Κωφών στη Σαμψούντα, καθώς επίσης και ακολούθως ολόκληρης της αποστολής αθλητών, προπονητών και συνοδών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Βασιλειάδης μαζί με τον εκπρόσωπο του μέγα χορηγού της Ομοσπονδίας “Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.” κ. Γιώργο Καλαφατάκη, επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ομοσπονδίας μας και πραγματοποίησε μια προσωπική συζήτηση με τους εκπροσώπους της ΕΟΑΚ και αναφέρθηκαν στην πολυετή πορεία της ΕΟΑΚ και στην κατάκτηση μεταλλίων και κυπέλλων. Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΚ κλείνοντας τον κάλεσε να παραστεί δίπλα στην Ολυμπιακή Αποστολή και να συνοδεύσει τους αθλητές μας στη Σαμψούντα της Τουρκίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…