Κεντρική NBA “Αγριεμένοι” Γουόριορς, έστειλαν το μήνυμα στους Καβς! (vids)

“Αγριεμένοι” Γουόριορς, έστειλαν το μήνυμα στους Καβς! (vids)

kevin durant warriors finals

 

kevin durant warriors finals

Δίχως να αφήσουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έκαναν μια πλήρη επίδειξη του “οπλοστασίου” τους και συνέτριψαν με 113-90 τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, κάνοντας το 1-0 στη φετινή, πολυαναμενόμενη σειρά Τελικών! Οι “dubs” ελαχιστοποίησαν τα λάθη τους σε ιστορικό βαθμό (μόλις 4), εκμεταλλεύτηκαν λάθε ευκαιρία που είχαν στο ανοικτό γήπεδο και “έπνιξαν” τον αντίπαλο, χάρη στις εξαιρετικές άμυνες κοντά στο καλάθι και στις συνεχείς αλλαγές στα μαρκαρίσματα, επιτρέποντας μονάχα 39 πόντους στο 2ο ημίχρονο! Τη θεμελιώδη διαφορά, όμως, έκανε ο “διψασμένος” και αφιονισμένος, Κέβιν Ντουράντ.

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα, ο “KD” αποτελεί μια… αρκετά καλή αναβάθμιση για τους Γουόριορς στις θέσεις των φόργουορντ, σε σχέση με τον Χάρισον Μπαρνς! Στο πρώτο του παιχνίδι Τελικών μετά από 5 χρόνια φόρτωσε το καλάθι του Κλίβελαντ με 38 πόντους (14/26 σουτ), μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 8 ασίστ, δίχως να κάνει ούτε 1 λάθος και καρφώνοντας ασταμάτητα! Ο Ντουράντ ψάχνει με μανία τον πρώτο του τίτλο και το απέδειξε περίτρανα από τα πρώτα λεπτά. Ήταν ασταμάτητος στον αιφνιδιασμό, με τους Καβαλίερς να μην σταματούν την μπάλα επαρκώς, εκμεταλλεύτηκε απόλυτα κάθε μις-ματς, δημιουργούσε το δικό του σουτ ενώ “έσπαγε” την μπάλα κατάλληλα στον ελεύθερο παίκτη, όντας με τεράστια διαφορά ο κορυφαίος του παρκέ!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=IxBuNi_lLbY]

Ο Στεφ Κάρι δεν παρέλειψε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο “πάρτι”, σκοράροντας 28 πόντους, μαζεύοντας 8 ριμπάουντ και μοιράζοντας 10 ασίστ. Με τους 13 σερί πόντους που πέτυχε στην 3η περίοδο συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε το Γκόλντεν Στέιτ να πάρει διαφορά ασφαλείας. Συνολικά είχε 6/11 τρίποντα, πετυχαίνοντας για 5η φορά τουλάχιστον 5 “βόμβες” σε αγώνα Τελικών. Η αδυναμία των Καβς στην τρανζίσιον άμυνα έγκειται, εν πολλοίς, στην απειλή που παρουσίαζε ο Κάρι πίσω από τη γραμμή των 7.25. Παρότι σημαδευόταν συνεχώς στην άμυνα, ο πλέι-μείκερ των “dubs” είχε τις απαραίτητες δυνάμεις, ώστε να κερδίσει το πλεονέκτημα σε κάθε αμυντική ατασθαλία των αντιπάλων.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους Γουόριορς, ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε 9 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, με την άμυνά του κάτω από το καλάθι να είναι καταπληκτική. Παρά τα άσχημα ποσοστά ευστοχίας του (3/12 σουτ) συνέθεσε ένα απροσπέλαστο “τείχος”με τον Ζάζα Πατσούλια (8 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και σε αυτούς οφείλονται κατά κύριο λόγο τα 17 χαμένα σουτ των Καβς κάτω από το καλάθι.

//platform.twitter.com/widgets.js

Όσον αφορά τον Κλέι Τόμπσον, είχε μόλις 6 πόντους με 3/16 σουτ, εκβιάζοντας προσπάθειες και έχοντας πρόβλημα στις εκτελέσεις μετά από ντρίμπλα. Οι αντίπαλοι, όμως, είχαν μονάχα 1/12 σουτ (!), όταν ο Τόμπσον ήταν ο κύριος αμυντικός. Παίζοντας με πολύ physical τρόπο, ο 26χρονος σούτινγκ γκαρντ αποδείχθηκε τρομερά χρήσιμος, παρά την αφλογιστία του. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Άντρε Ιγκουοντάλα (7 πόντοι, 2 κλεψίματα, 1 τάπα), μαρκάροντας σε αρκετές περιστάσεις τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γουόριορς είχαν 56 πόντους εντός της ρακέτας, έναντι μόλις 30 των Καβαλίερς (αν και οι Γουόριορς έχασαν πολλά λέι-απ), έκαναν 4 λάθη (ρεκόρ στην ιστορία των Τελικών) σε σχέση με τα 20 των αντιπάλων ενώ μάζεψαν και 14 επιθετικά ριμπάουντ. Επίσης, μοίρασαν 31 ασίστ σε 45 εύστοχα σουτ και δεν χρειάστηκε να ευστοχήσουν σε περισσότερα από 12 τρίποντα.

//platform.twitter.com/widgets.js

Στον αντίποδα, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε 28 πόντους, 15 ριμπάουντ και 8 ασίστ, με 9/20 σουτ και 8 λάθη. Πήγε με τρομερή συνέπεια στη γραμμή των βολών (8/12) πέτυχε αρκετά καλάθια εντός της ρακέτας με δυναμικά μπασίματα αλλά δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα πως είναι ο κυρίαρχος. Οι παίκτες των Γουόριορς πήγαιναν μονίμως κάτω από τα σκριν στο πικ-εν-ρολ, δίνοντάς του το τρίποντο (2/6), με τον “βασιλιά” να δίνει συνεχείς ευκαιρίες στους αντιπάλους να πετύχουν εύκολα καλάθια, εξαιτίας των λαθών του. Ακόμη, οι τοποθετήσεις του στην άμυνα δεν ήταν και οι ιδανικές, χάνοντας σε κάποιες περιστάσεις το μαρκάρισμά του και κάνοντας αργές περιστροφές στα αμυντικά rotation.

Ο Κάιρι Έρβινγκ έκανε το κομμάτι του, με 24 πόντους και 10/22 σουτ αλλά δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει αμυντικά και θα χρειαζόταν μια ανώτερη performance, προκειμένου να πάρουν οι Καβς τη νίκη αυτή. Όσον αφορά τον Κέβιν Λοβ, είχε 15 πόντους και 21 ριμπάουντ (!) αλλά, μια πιο αναλυτική ματιά δείχνει ότι δεν ήταν θετικός για την ομάδα του. Συγκεκριμένα, είχε 4/13 σουτ αλλά το σημαντικό πρόβλημα ήταν στην άμυνα. Οι Γουόριορς τον σημάδευαν μονίμως στα πικ-εν-ρολ, με τα αργά του πόδια και την αδυναμία να μαρκάρει ψηλά να στρώνουν τον “δρόμο” στον αντίπαλο. Ο Τρίσταν Τόμπσον δεν φάνηκε καθόλου ενώ ο πάγκος δεν έδωσε σχεδόν την παραμικρή βοήθεια (με εξαίρεση ίσως τον Ρίτσαρντ Τζέφερσον).

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά, όπου οι δύο ομάδες “ψάχνονταν”, εξαιτίας της πολυήμερης αποχής από τα παρκέ, το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν ταχύτατα και να ανταλλάσσουν καλάθια. Από τη μία, οι Γουόριορς “σημάδευαν” τον Λοβ στο πικ-εν-ρολ, είχαν 12 πόντους δεύτερης ευκαιρίας και εκμεταλλεύονταν τη “μαγεία” του Ντουράντ. Από την άλλη, οι Καβς ενέπλεκαν τον Κάρι στα πικ-εν-ρολ, με τους ΛεΜπρόν και Έρβινγκ να σκοράρουν συνεχώς (22 πόντοι συνολικά). Το ματς πήγε πολύ ψηλά στο σκορ και χάρη στο τρίποντο του Ιγκουοντάλα, οι Γουόριορς ολοκλήρωσαν το πρώτο δωδεκάλεπτο στο +5 (35-30).

//platform.twitter.com/widgets.js

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα μικρό αλλά σταθερό προβάδισμα καθ’όλη τη διάρκεια της 2ης περιόδου, με τον Ντουράντ να χτυπά σε όλα τα μέτωπα (ασίστ, αιφνιδιασμοί, μις-ματς). Ο “KD” είχε ήδη 23 πόντους από το ημίχρονο, με τους Γουόριορς να κάνουν μόλις 1 λάθος και να πετυχαίνουν 42 πόντους εντός της ρακέτας, παρότι αστόχησαν σε 15 λέι-απ! Ο ΛεΜπρόν είχε ήδη σημειώσει νταμπλ-νταμπλ και το ημίχρονο έληξε με σκορ 60-52.

//platform.twitter.com/widgets.js

Η 3η περίοδος ήταν και η καθοριστική, αυτή που κατέστησε τα τελευταία 12 λεπτά ως τυπική διαδικασία. Ο Κάρι σκόραρε τους πρώτους 13 πόντους της ομάδας του στο 2ο ημίχρονο, “αρπάζοντας” φωτιά και με τον Λοβ να μην έχει ιδέα τι πρέπει να κάνει στο πικ-εν-ρολ. Ο ρυθμός ήταν φρενήρης, με το 60-52 να γίνεται 73-52. Το Κλίβελαντ κατάφερε να μειώσει τον αριθμό των κατοχών και να κόψει τη διαφορά στους 12 (80-68), κυρίως χάρη σε drives προς το καλάθι. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, με τους Γκριν και Πατσούλια να “σκεπάζουν” το καλάθι και με τους “dubs” να τρέχουν νέο σερί, ολοκληρώνοντας την 3η περίοδο στο +21 (93-72) και “καθαρίζοντας” την παρτίδα. Πλέον, το ρεκόρ των Γουόριορς σε αυτά τα πλέι-οφ βρίσκεται στο 13-0, με τον Τάιρον Λου να παραδέχεται ιπποτικά ότι είναι η καλύτερη ομάδα που έχει δει ποτέ του!

//platform.twitter.com/widgets.js

https://www.youtube.com/watch?v=ZwqROXTWDEE

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…