Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Ξεκίνησε η… επανάσταση

Ξεκίνησε η… επανάσταση

vasilakopoulos kaffes

vasilakopoulos kaffes

Όποιος νομίζει ότι οι διαιτητές είναι σκλάβοι, που έχουν παραχωρήσει δικαίωμα ζωής και…θανάτου” στον αφέντη τους, κάνει λάθος και σύντομα θα το αντιληφθεί. Γιατί, ακόμα και οι σκλάβοι κάποτε ξυπνούν, πόσο μάλλον οι διαιτητές που για να είναι διαιτητές πρέπει να είναι κυρίαρχοι κι αποφασισμένοι να πάνε απέναντι σε όλους.

Από την ΕΟΚ εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις (το λες και “στάση“) στις πληρωμές. Το ποσό που συνολικά χρωστά η Ομοσπονδία στους διαιτητές ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ, ήτοι κάτι σαν δύο ετήσιες κρατικές επιχορηγήσεις. Όσο δεν ζητούν τα δεδουλευμένα οι διαιτητές, δεν είναι παρά ένα λογιστικό χρέος, όμως το… έργο αλλάζει.

Πέντε διαιτητές (δύο άνδρες και δύο γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη κι ένας από τη Χαλκιδική) ξεκίνησαν τον χορό, που δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε… χορό του Ζαλόγγου για τη διοίκηση της ΕΟΚ.

Με έγγραφο που έστειλαν στην Ομοσπονδία ζητούν “χορήγηση βεβαίωσης, από την οποία να προκύπτει για καθένα εξ ημών ποιο είναι το σύνολο των οφειλομένων προς ημάς αποζημιώσεων από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τα οποία αφορούν τους αγώνες στους οποίους έχουμε διαιτητεύσει, ήτοι τόσο οι αποζημιώσεις αγώνων, όσο και οι ημεραργίες και οι χιλιομετρικές αποζημιώσεις, όπως επίσης και το σύνολο των αγώνων στους οποίους έχουμε διαιτητεύσει ο καθένας από εμάς”.

Οι πέντε διαιτητές έχουν βάλει πληρεξούσια δικηγόρο, προκειμένου να λάβει τις βεβαιώσεις. Κι αυτό δεν είναι παρά το πρώτο βήμα, για να αντιληφθεί η διοίκηση της ΕΟΚ ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν ως το τέλος.

Εκτός από αυτή την… πεντάδα, υπάρχουν και διαιτητές από τη Λάρισα, που ετοιμάζουν ανάλογη κίνηση. Όπως αντιλαμβάνεστε, από τη στιγμή που έγινε η αρχή, το πόσο θα φουσκώσει το ποτάμι, το αν θα μετατραπεί σε… τσουνάμι απαιτήσεων, κανείς δεν γνωρίζει. Είναι, βέβαιο, όμως πως δεν θα μείνουν μόνο οι πέντε να διεκδικούν τα χρήματά τους. Ήδη το νούμερο των διαιτητών που έχουν αποφασίσει να προσφύγουν και να πάρουν δια της νομικής οδού τα δεδουλευμένα ανέρχεται στους τριάντα (30).

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας… μικρής επανάστασης, που θα κάνει μεγάλο θόρυβο και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα φαντάζεστε στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…