Κεντρική Basket League Βασίλης Μπρατσιάκος στο eBasket.gr: “Έτοιμος για νέες υπερβάσεις”

Βασίλης Μπρατσιάκος στο eBasket.gr: “Έτοιμος για νέες υπερβάσεις”

Μπρατσιάκος

bratsiakos

Αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους προπονητές των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, έχει καταφέρει να πανηγυρίσει πέντε σερί ανόδους, όντας ο δεύτερος Έλληνας τεχνικός που καταφέρνει κάτι τέτοιο, ενώ φρόντισε να διατηρήσει, κόντρα σ’ όλα τα προγνωστικά, την Κύμη στη Basket League.

Ο λόγος για τον Βασίλη Μπρατσιάκο, ο οποίος έγραψε ιστορία με την ομάδα της Εύβοιας, ανεβάζοντας την από το τοπικό πρωτάθλημα στα μεγάλα σαλόνια. Ο Έλληνας τεχνικός, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε η Κύμη με τους ξένους, κατάφερε να διατηρήσει την ομάδα στη Basket League στην παρθενική της παρουσία στην κατηγορία, ολοκληρώνοντας με θετικό πρόσημο ακόμα μία χρονιά στους πάγκους.

bratsiakos

Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όμως, οι δρόμοι της Κύμης και του Βασίλη Μπρατσιάκου χώρισαν, με τον Έλληνα προπονητή να αναζητά πλέον τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, έχοντας κάτι παραπάνω από καλό βιογραφικό.

Ο προπονητής των ανόδων παραχώρησε στο eBasket.gr την πρώτη του συνέντευξη μετά το διαζύγιο με την Κύμη κι αναφέρθηκε στους λόγους που αποχώρησε από την ομάδα της Εύβοιας, στα επόμενα βήματα του, αλλά και στις προτάσεις που έχει ήδη στα χέρια του.

bratsiakos

“Το ιδανικό στη ζωή και στις σχέσεις είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Αν αυτό πάψει να ισχύει, τότε κάποιος πρέπει να φύγει. Ο κύκλος έκλεισε, ήταν πέντε χρόνια με δουλειά από το πρωί έως το βράδυ, τρομερές συγκινήσεις και τεράστια υπερηφάνεια για όλες τις μεγάλες νίκες και τις συνεχόμενες ανόδους”, τόνισε αρχικά ο Βασίλης Μπρατσιάκος, αναφερόμενος στον λόγο που αποχώρησε από την Κύμη.

Όσο για τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους της Κύμης, τόνισε: “Είναι άριστες. Μέσα σ’αυτά τα πέντε χρόνια δημιουργήθηκαν δυνατοί δεσμοί με τους ανθρώπους της ομάδας και κυρίως με τον Αλέξανδρο Θεοδώρου. Έχουμε μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλον κι αυτό όσο κι αν το θέλουν πολλοί, δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει”.

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος φρόντισε να βγάλει “ασπροπρόσωπους” τους ανθρώπους της Κύμης όλα αυτά τα χρόνια. “Αυτή είναι η δουλειά μου. Να κάνω πραγματικότητα μέσα από τη φιλοσοφία μου τα θέλω και τις απαιτήσεις της ομάδας”, τόνισε, ενώ σε ερώτηση για το γεγονός ότι κατάφερε όλα αυτά τα πράγματα, δίχως να “ματώσει” τον πρόεδρο υποστήριξε: “Είναι πολύ σημαντικό να μην ματώνει ο ιδιοκτήτης. Η δουλειά του προπονητή, αφού ικανοποιούνται αυτά που ζητάει, είναι να προστατεύει την τσέπη του ιδιοκτήτη, κάνοντας τα όνειρα του πραγματικότητα, χωρίς να παρεκκλίνει από το οικονομικό μπάτζετ που έχει τεθεί. Στόχος όλων πρέπει να είναι η παραμονή σοβαρών επενδυτών στο χώρο για πολλά χρόνια κι όχι το ξεζούμισμα τους“.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει τη φήμη του χαλαρού προπονητή. Το αντίθετο, μάλιστα! Είναι πολύ σκληρός, πιέζοντας αρκετά τους παίκτες του, ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. “Για να καταφέρεις να κάνεις επιτυχία θα πρέπει να δουλέψεις σκληρά. Αν θέλεις κάθε χρόνο να κάνεις επιτυχία, θα πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Θέλω οι παίκτες μου να τους αρέσει να είναι πολλές ώρες στο παρκέ, να ζητούν την καθημερινή βελτίωση και να μην σταματούν κάθε μέρα να αναζητούν το τέλειο.

Να βάζουν το εγώ κάτω από το εμείς, αλλά στην πράξη, όχι στα λόγια. Να έχουν όνειρα και κάθε μέρα που ξημερώνει να τα κυνηγούν. Να είναι πειθαρχημένοι και στο παρκέ και στη ζωή τους. Στο τέλος της ημέρας, αυτοί θα είναι οι νικητές”, σχολίασε ο Βασίλης Μπρατσιάκος.

bratsiakos1

Ο κύκλος του στην Κύμη έκλεισε. Είναι έτοιμος για νέες προκλήσεις; “Η ζωή του προπονητή είναι πάντα γεμάτη εκπλήξεις και κυρίως γεμάτη προκλήσεις. Είμαι έτοιμος για καθετί υγιές με συγκεκριμένο στόχο και πλάνο”, τόνισε ο κόουτς Μπρατσιάκος, ενώ για το αν έφτασε η στιγμή να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του σχολίασε:

“Ανάλογα στο πως το θέτεις το συγκεκριμένο ζήτημα. Βήμα παραπάνω για μένα είναι μία ομάδα που να έχει στόχο να κερδίζει. Είναι μία ομάδα που τα μέλη της να εργάζονται μέρα νύχτα με στόχο την επιτυχία, μία ομάδα με όραμα, όνειρα και υπερβάσεις”.

Η εξαιρετική παρουσία του στον πάγκο της Κύμης αναμένεται να τραβήξει αρκετά βλέμματα ομάδων πάνω του. Έχουν υπάρξει ήδη προτάσεις;

“Ο ατζέντης μου χειρίζεται αποκλειστικά το συγκεκριμένο θέμα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή. Δεν θέλω να πάρω βιαστικές αποφάσεις”, τόνισε ο Έλληνας τεχνικός.

Στα μέσα της περιόδου, έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο Βασίλης Μπρατσιάκος είχε δύο δελεαστικές προτάσεις από εξωτερικό. Ο έμπειρος τεχνικός, όχι μόνο τις επιβεβαίωσε, αλλά ανέλυσε και τους λόγους που δεν αποχώρησε από τον πάγκο της Κύμης.

“Δεν είμαι τυχοδιώκτης. Δεν θα άφηνα ποτέ την ομάδα μου στην πιο κρίσιμη χρονιά της ιστορίας της μόνη της. Ούτε θα ήταν αντρίκειο να συζητώ με άλλες ομάδες. Γι’ αυτό το έκοψα από την αρχή και τους είπα ότι δεν είμαι διαθέσιμος. Άλλωστε στη ζωή, αν θέλεις να περπατάς με ψηλά το κεφάλι, μετράει ο λόγος και η χειραψία. Όλα τα άλλα είναι γι’ αυτούς που τους αρέσει να δικαιολογούνται”, τόνισε ο Βασίλης Μπρατσιάκος και πρόσθεσε: “Γενικά το εξωτερικό είναι κάτι που με ενδιαφέρει και είναι στα θέλω μου, αρκεί να υπάρχει υγιές περιβάλλον, στόχος και όραμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ζαλγκίρις – Αρμάνι Μιλάνο 87-73 (vid)

Με τον Έβανς οδηγό η Ζαλγκίρις «καθάρισε» την Αρμάνι Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν αυτή που «καιγότ…