Κεντρική NBA “Βασιλικό” break και 1-0 οι Καβς! (vids)

“Βασιλικό” break και 1-0 οι Καβς! (vids)

lebron james marcus smart

lebron james marcus smartΜπορεί να έμειναν εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για 9 ημέρες αλλά οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έδειξαν ότι η λέξη “σκουριά” δεν κατοικεί στο λεξιλόγιό τους! Πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, οι πρωταθλητές επικράτησαν εκτός έδρας των Μπόστον Σέλτικς με 104-117, “σπάζοντας” την έδρα του αντιπάλου και κάνοντας το 1-0 στη σειρά των Τελικών της Ανατολής! Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν απολύτως ασταμάτητος, με την αποδοτικότητά του να είναι αξιοθαύμαστη, παρά τις συνεχείς αλλαγές στο μαρκάρισμά του, με τους Καβς να κυριαρχούν εντός της ρακέτας και με τον Κέβιν Λοβ σε μεγάλη μέρα από τα 7.25.

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο “βασιλιάς” ΛεΜπρόν ήταν ξανά ο μεγάλος πρωταγωνιστής, με 38 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ, σε 41 λεπτά συμμετοχής, με 14/24 σουτ! Το σήμα δόθηκε από το πρώτο δωδεκάλεπτο, με τον Τζέιμς να έχει 7/7 σουτ εντός της ρακέτας, απόρροια των δυναμικών διεισδύσεών του, απέναντι σε οποιονδήποτε παίκτη των αντιπάλων. Οι Σέλτικς επέλεξαν την άμυνα με αλλαγές στο ξεκίνημα, με τους ψηλούς τους να αδυνατούν να αναχαιτίσουν τον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη. Ο Τζέιμς δεν έδειξε στιγμή να φοβάται την πρώτη γραμμή άμυνας, με συνέπεια να “εκρήγνυται” προς το καλάθι, χάρη στο απίθανο πρώτο βήμα του και την πρωτοφανή δύναμή του. Συνολικά είχε 23 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, με 10/12 σουτ εντός της ρακέτας!

//platform.twitter.com/widgets.js

Η ίδια συνθήκη επαληθευόταν συνεχώς και στο δεύτερο ημίχρονο. Ουδείς παίκτης έδειχνε ικανός να τον κοιτάξει στα μάτια, με τον Τζέιμς να σαρώνει σε καταστάσεις “ένας-εναντίον-ενός”, σκοράροντας απέναντι σε κάθε σχεδόν παίκτη των Σέλτικς! Ταυτόχρονα, διέβλεπε πάντοτε τους ελεύθερους συμπαίκτες του και έδινε δυναμικές “μάχες” στα ριμπάουντ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Κλίβελαντ παρέμεινε αήττητο στα φετινά πλέι-οφ (9-0), καθώς ο ηγέτης του είναι “καυτός” σχεδόν σε κάθε ματς!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=G-Goe1TJFo4]

Ο Κέβιν Λοβ ήταν άξιος συμπαραστάτης του, με 32 πόντους και 12 ριμπάουντ και έτσι έγινε ο 2ος συμπαίκτης στην καριέρα του ΛεΜπρόν με +30 πόντους και +10 ριμπάουντ σε ματς πλέι-οφ, μετά τον Ντουέιν Γουέιντ! Ο πάουερ φόργουορντ του Κλίβελαντ “άρπαξε” φωτιά στην 3η περίοδο, όπου πέτυχε 17 πόντους με 5 εύστοχα τρίποντα, διατηρώντας τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα! Ο Λοβ ήταν καταπληκτικός σε συνθήκες spot-up, βρίσκοντας μονίμως ελεύθερα σουτ ακόμη και στο τρανζίσιον ενώ εκμεταλλεύτηκε τον όγκο και την τεχνική του στο ποστ απέναντι σε κοντύτερους αντιπάλους.

Αξίζει, φυσικά και μια ξεχωριστή αναφορά στον Τρίσταν Τόμπσον, ο οποίος έκανε το παιχνίδι της ζωής του στα πλέι-οφ, με 20 πόντους (7/7 σουτ) και 9 ριμπάουντ, 6 εκ των οποίων ήταν επιθετικά! Ο Κάιρι Έρβινγκ έμεινε στα “ρηχά”, με 11 πόντους και 4/11 σουτ αλλά ο ΛεΜπρόν και ο Λοβ κάλυψαν και με το παραπάνω τον εκτελεστικό τομέα. Όσον αφορά τον ανασταλτικό τομέα, οι Καβς τα πήγαν περίφημα, “σκεπάζοντας” το καλάθι στις προσπάθειες του Αϊζέια Τόμας ενώ οι Σέλτικς έχασαν πληθώρα ελεύθερων σουτ και δεν εκμεταλλεύτηκαν τα χρονικά διαστήματα που ο Τζέιμς καθόταν στον πάγκο.

Οι Έιβερι Μπράντλεϊ και Τζέι Κράουντερ μοιράστηκαν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της ομάδας τους, με 21 πόντους έκαστος ενώ ο Αϊζέια Τόμας είχε 17 πόντους και 10 ασίστ, μένοντας για 5η φορά στα τελευταία 6 ματς κάτω από τους 20. Τα χαμηλά ύψη των παικτών της ομάδας δεν τους βοήθησαν, ώστε να ορθώσουν πιο αποτελεσματικά το ανάστημά τους στην άμυνα. Παρότι μοίρασαν 33 ασίστ σε 41 εύστοχα σουτ, υπέστησαν μεγάλη “ζημιά” στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι Καβαλίερς είχαν 10 περισσότερους πόντους στη ρακέτα και 10 πόντους στον αιφνιδιασμό, έναντι μόλις 2 των Σέλτικς. Αν συνδυαστεί αυτό με το χαμηλό ποσοστό τους στα αμαρκάριστα σουτ, τότε δικαιολογείται απόλυτα η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, όπου και κρίθηκε το παιχνίδι.

Η διαφορά έφθασε από πολύ νωρίς σε διψήφια επίπεδα, με την 1η περίοδο να λήγει με σκορ 19-30. Η απόσταση των δύο ομάδων είχε συνεχώς ανοδικές τάσεις, με το +22 του πρώτου ημιχρόνου (39-61) να φαντάζει καθοριστικό. Η διαφορά έφθασε μέχρι και τους 28 πόντους (60-88). Τουλάχιστον οι Σέλτικς έκλεισαν την 3η περίοδο με 15-4 και οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία με σκορ 75-92. Ο κόουτς, Μπραντ Στίβενς κατέφυγε σε πληθώρα πειραμάτων (χρήση του Κράουντερ ή του Γκριν στο “4”, σχήμα με 3 κοντούς, σχήμα χωρίς σέντερ) αλλά η διαφορά έπεσε μονάχα μέχρι τους 11 πόντους (100-111) όταν ήταν αργά πια…

https://www.youtube.com/watch?v=q-RoWeKWssc

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τενερίφη – Περιστέρι 97-93

Έφτασε μέχρι τέλους αλλά δεν τα κατάφερε το Περιστέρι… Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφτασε …