Κεντρική NBA “Βασιλική” ανωτερότητα των Καβς! (vids)

“Βασιλική” ανωτερότητα των Καβς! (vids)

lebron james demar derozan

lebron-james-demar-derozan

Όσο και αν τους αμφισβητούν, όσο εκτεταμένα και αν είναι τα προβλήματά τους στον ανασταλτικό τομέα, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς παραμένουν η κορυφαία ομάδα της Ανατολής, κάτι που απέδειξαν και χθες. Οι πρωταθλητές επικράτησαν άνετα των Τορόντο Ράπτορς με 116-105, κάνοντας το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά, στο πλαίσιο του 2ου γύρου των πλέι-οφς! Έτσι, η “κατάρα” των πρώτων παιχνιδιών συνεχίστηκε για τους Καναδούς, οι οποίοι μετρούν 12 ήττες σε 13 εναρκτήρια παιχνίδια μιας σειράς πλέι-οφ! Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν ξανά ο απόλυτος “άρχοντας” της αναμέτρησης, συνεπικουρούμενος από τον Κάιρι Έρβινγκ.

Ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη έκανε καταπληκτική δουλειά, με 35 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ, σε 41 λεπτά συμμετοχής, με 13/23 σουτ και 7/8 βολές! Ο Λεμπρόν ευστόχησε αρκετές φορές από μέση απόσταση, τιμωρώντας τους αντιπάλους, οι οποίοι επέλεγαν να του δίνουν χώρο ενώ έπαιξε και μακριά από την μπάλα, κόβοντας ιδανικά προς το καλάθι. Φάνηκε σαν να μην αγωνιζόταν στο 100% των δυνάμεών του, κάνοντας έναν υγιεινό περίπατο, παρά το γεγονός ότι η ένταση των αγώνων αυτών είναι ιδιαίτερα υψηλή! Το απόλυτο highlight ήταν, φυσικά η παρακάτω άλεϊ-ουπ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9v5q-GkqeAc]

Από την άλλη, ο Έρβινγκ σημείωσε 24 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ, σε 34 λεπτά συμμετοχής. Ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι μετά από ντρίμπλα, φτιάχνοντας πολλά σουτ για τον εαυτό του ενώ μοίραζε όμορφα την μπάλα στον αμαρκάριστο παίκτη. Ο Κέβιν Λοβ τα πήγε περίφημα, με 18 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3/6 τρίποντα ενώ ο Τρίσταν Τόμπσον έκανε τη συνηθισμένη, “βρώμικη” δουλειά του, με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ucQcBUXcEpA]

Από την άλλη, ο Κάιλ Λάουρι ήταν ο κορυφαίος του Τορόντο, με 20 πόντους και 11 ασίστ ενώ ο ΝτεΡόζαν είχε 19, με 7/16 σουτ. Ο Σερτζ Ιμπάκα είχε 15, ο Πι Τζέι Τάκερ 13 (με 11 ριμπάουντ) και ο Νόρμαν Πάουελ 11. Το πρόβλημα για τους Ράπτορς ήταν η άμυνα στο τρανζίσιον, επιτρέποντας στους Καβαλίερς να σκοράρουν συνεχώς στο ανοικτό γήπεδο. Η παρουσία του Γιόνας Βαλαντσιούνας για 21 λεπτά στο παρκέ δεν βοήθησε ιδιαίτερα, με τους Καναδούς να γίνονται δυσκίνητοι και να μην μπορούν να συμβαδίσουν με τους αντιπάλους τους.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=c0OrdA8wlKU]

Το Κλίβελαντ εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες αυτές, σκοράροντας 20 πόντους στον αιφνιδιασμό και 18 πόντους από λάθη αντιπάλου, παίρνοντας προβάδισμα από την αρχή. Η 1η περίοδος έληξε με σκορ 30-18, με την προστασία του καλαθιού των Ράπτορς να είναι ανεπαρκής, σε συνδυασμό με την υπερβολική ταχύτητα του Κλίβελαντ και τη “φτωχή” παραγωγικότητα των Ράπτορς. Το σκηνικό άλλαξε στο πρώτο μισό της 2ης περιόδου, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν ακόμη και στους 2 πόντους (41-39), έχοντας τους Λάουρι και Ιμπάκα σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τον ΝτεΡόζαν στον πάγκο. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και ευστοχία από μέση και μακρινή απόσταση κατάφεραν να ισοσταθμίσουν τα δεδομένα αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ.

Οι γηπεδούχοι έστειλαν αμέσως τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα 14 πόντων (62-48). Στην 3η περίοδο, η ευστοχία του Κλίβελαντ αυξήθηκε και ως αποτέλεσμα, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 25 πόντους (96-71), με το τελευταίο δωδεκάλεπτο να αποκτά τυπικό χαρακτήρα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=RIBwJswf-wo]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…