Κεντρική Basket League Άρης Το πρώτο “κίτρινο” νταμπλ 32 χρόνια πριν!

Το πρώτο “κίτρινο” νταμπλ 32 χρόνια πριν!

koupa

koupaΠολύ μεγάλη ομάδα, με “λαμπρό” παρελθόν και υπέροχο κόσμο. Αυτός είναι ο Άρης… Ενας σύλλογος με “πλούσια” ιστορία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μάλιστα η 9η Μαΐου του 1985 είναι μια ιδιαίτερη ημερομηνία για τους “κίτρινους”. Αυτό γιατί σαν σήμερα (9/5) πριν ακριβώς 32 χρόνια ο Άρης κατακτούσε το πρώτο του νταμπλ. Είχε κερδίσει το πρωτάθλημα και με την κατάκτηση του Κυπέλλου νικώντας τον Παναθηναϊκό με 86-70, έφτασε σε αυτήν την ξεχωριστή επιτυχία για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο Νίκος Γκάλης είχε 33 πόντους και ο Παναγιώτης Γιαννάκης 37, δηλαδή οι δυο τους μαζί πέτυχαν όσους πόντους είχαν οι “πράσινοι” σε εκείνον τον τελικό
(σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους πόντους της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο Φιλίππου είχε οχτώ πόντους, ο Κοκολάκης έξι και ο Ρωμανίδης δύο).

Φυσικά αυτό το νταμπλ του 1985 είναι απλώς ένα κομμάτι της μεγάλης ιστορίας του Άρη. Γιατί τα κατορθώματα των “κιτρίνων” είναι πάρα πολλά με 10 πρωταθλήματα, οχτώ Κύπελλα Ελλάδας και τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους. Και κάνοντας μια “βόλτα” κάποιος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, μπορεί να αντιληφθεί το τεράστιο μέγεθος του Άρη… “Δανειζόμαστε” κάποια από αυτά που γράφονται εκεί για τους “κίτρινους”:

– Η ομάδα μπάσκετ του Άρη ψηφίστηκε ως η καλύτερη στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως αθλήματος, για τον 20ό αιώνα

Επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα Ελλάδας

Τέσσερα συνεχόμενα Κύπελλα Ελλάδας

Πέντε νταμπλ

Τέσσερα συνεχόμενα νταμπλ

Τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα δίχως ήττα

Δύο συνεχόμενα νταμπλ δίχως ήττα

80 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα

15 τίτλοι δίχως ήττα

“Μονοπόλυο”, ο… αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών (στην Γρηγορίου Λαμπράκη 193). Ο χώρος που μπορείτε να δείτε πολλά παιχνίδια και φυσικά αυτά του Άρη!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…