Κεντρική NBA Το “καυτό” δίδυμο των Καβς έδειξε τον δρόμο της νίκης! (vids)

Το “καυτό” δίδυμο των Καβς έδειξε τον δρόμο της νίκης! (vids)

lebron james kyrie irving 1

lebron james kyrie irving 1

Οι Μπόστον Σέλτικς φάνταζαν ικανοί για μια 2η σερί έκπληξη “μεγατόνων”, επιχειρώντας να “σοκάρουν” τον μπασκετικό πλανήτη και να ισοφαρίσουν τη σειρά εναντίον των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν ακόμη και με 16 πόντους στα μέσα της 2ης περιόδου ενώ είχαν κατορθώσει να φορτώσουν με 4 φάουλ τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στο διάστημα εκείνο! Παρ’όλα αυτά, η δυναμική του Κλίβελαντ ήταν αναμφισβήτητη, με το γεγονός αυτό να επαληθεύεται περίτρανα στο 2ο ημίχρονο.

//platform.twitter.com/widgets.js

Με τον Κάιρι Έρβινγκ να αρπάζει “φωτιά” στην 3η περίοδο και με τον ΛεΜπρόν να “καθαρίζει” την παρτίδα στο τέλος, οι Καβς επικράτησαν με 112-99 των Μπόστον Σέλτικς και έκαναν το 3-1 στη σειρά των Τελικών της Ανατολής, απέχοντας μόλις 1 μακριά από το τελικό “συναπάντημα” με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς! Η ομαδικότητα και η αξιοθαύμαστη σταθερότητα της Βοστόνης δεν ήταν αρκετή, με το star-power των γηπεδούχων να επισκιάζει τα πάντα, σε συνδυασμό με τη βελτίωση στην αμυντική τους αποδοτικότητα. Οι πρωταθλητές γύρισαν το ματς, ελαχιστοποιώντας τα λάθη τους και νικώντας στη “μάχη” των ριμπάουντ αλλά τίποτα δεν θα είχε συμβεί χωρίς τα “όργια” του μαγευτικού Έρβινγκ.

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο “Uncle Drew” πραγματοποίησε ίσως τη 2η κορυφαία εμφάνιση της ζωής του (μετά από εκείνη στον 5ο τελικό του 2016), σταματώντας στους 42 πόντους, κάτι που αποτελεί ρεκόρ καριέρας, όσον αφορά τα πλέι-οφ! Πέτυχε 21 πόντους στην 3η περίοδο, όντας ο ακρογωνιαίος λίθος της μεγάλης ανατροπής, παρά τον τραυματισμό του στον αριστερό αστράγαλο, με τα ποσοστά του να είναι αψεγάδιαστα. Συγκεκριμένα, είχε 11/15 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 8/9 βολές, “κλέβοντας” το spotlight από τον Τζέιμς, έστω και για ένα παιχνίδι!

Ο Έρβινγκ εκμεταλλεύτηκε την απουσία ενός αποτελεσματικού “προστάτη” του καλαθιού στο ρόστερ των Σέλτικς, σκοράροντας συνεχώς μέσω διεισδύσεων. Η ποιότητα στα τελειώματά του κοντά στο καλάθι είναι μοναδική, με τον πόιντ-γκαρντ των πρωταθλητών να βγάζει κάμποσα “όπλα” από τη φαρέτρα του. Ευστόχησε σε λέι-απ τόσο με το δεξί, όσο και με το αριστερό χέρι, έβαζε καταπληκτικά φάλτσα στην μπάλα ενώ σκόραρε και με “σπασίματα” της μέσης. Σε αρκετές περιστάσεις επιτέθηκε στα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης, με την τρανζίσιον άμυνα των Σέλτικς να αντιμετωπίζει προβλήματα ενώ, το πρώτο βήμα του ήταν “εκρηκτικό”, αφήνοντας μονίμως πίσω του τον εκάστοτε περιφερειακό αμυντικό. Στην 4η περίοδο “σίγησε”, σκοράροντας μόλις 4 πόντους αλλά εκεί ανέλαβε δράση ο μέγας ΛεΜπρόν.

Ο “βασιλιάς” σταμάτησε στους 34 πόντους, όντας αναγεννημένος σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι ενώ μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ, σε 38 λεπτά συμμετοχής. Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν και πολύ ρόδινα στο πρώτο ημίχρονο. Ο “βασιλιάς” φορτώθηκε με 4 φάουλ από τα μισά της 2ης περιόδου, με τον Τάιρον Λου να τον αποσύρει στον πάγκο για το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου! Στην επανάληψη, ο Τζέιμς φρόντισε να μην υποπέσει σε άλλου είδους “ατασθαλία”, βελτιώνοντας την απόδοσή του με την πάροδο του αγώνα.

Μπορεί ο Έρβινγκ να ήταν ο πρωταγωνιστής της 3ης περιόδου αλλά ο Τζέιμς έβαλε το “λιθαράκι” του, με 9 πόντους και 2 ασίστ στο διάστημα αυτό. Η 4η περίοδος, όμως, ήταν το χρονικό σημείο όπου “εξερράγη”, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον συμπαίκτη του και φθάνοντας με επιτυχία στον τερματισμό. Αναλαμβάνοντας καθήκοντα πλέι-μέικερ, ο ΛεΜπρόν σκόραρε μέσω ατομικών φάσεων, εκμεταλλεύτηκε τα μις-ματς και ευστόχησε με συνέπεια από μέση και μακρινή απόσταση, πετυχαίνοντας συνολικά 15 πόντους στο τελευταίο δωδεκάλεπτο!

Μπορεί οι δύο σούπερ-σταρ να “έκλεψαν” την παράσταση αλλά δεν ήταν οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, με τον Κέβιν Λοβ να τα πηγαίνει περίφημα. Ειδικότερα, πέτυχε 17 πόντους, μάζεψε 17 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ σε 41 λεπτά συμμετοχής. Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της “μάχης” των αιθέρων, δίχως να επιτρέπει στους Σέλτικς να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους (μόλις 7 επιθετικά ριμπάουντ για τους “κέλτες”), έβλεπε εξαιρετικά το γήπεδο ενώ είχε και 3/5 τρίποντα, συμβάλλοντας στο καλό spacing της ομάδας.

Από πλευράς Σέλτικς, ο Έιβερι Μπράντλεϊ είχε 19 πόντους, με 7/19 σουτ, ο ο Τζέι Κράουντερ σταμάτησε στους 18 πόντους, με 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ οι Χόρφορντ και Ολίνικ είχαν από 16 και 15 αντίστοιχα. Με άψογη χρήση της motion επίθεσης, συνεχείς πάσες και κίνηση χωρίς την μπάλα, οι Σέλτικς έβαλαν δύσκολα στους Καβς από το ξεκίνημα, καθώς ολοκλήρωσαν την περίοδο στο +10 (19-29), χάρη και στην εξαιρετική τους άμυνα. Η ίδια λογική επικράτησε και στο 2ο δωδεκάλεπτο, με τους Σέλτικς να βγάζουν αμαρκάριστα σουτ και να φαντάζουν εκ διαμέτρου αντίθετοι με τη hero-ball λογική του Κλίβελαντ. Το προβάδισμα έφθασε ακόμη και στους 16 πόντους (33-49) αλλά στο σημείο εκείνο, ο Έρβινγκ ξεκίνησε να “πυροβολεί” ακατάπαυστα, με τον Τζέιμς καθηλωμένο στον πάγκο εξαιτίας των 4 φάουλ. Η Βοστόνη, όμως, σκόραρε 13 πόντους στο πρώτο ημίχρονο μέσω των λαθών του Κλίβελαντ, με το ημίχρονο να λήγει με σκορ 47-57.

Το γήπεδο ξεκίνησε να “γέρνει” στο 2ο ημίχρονο, με την παραγωγικότητα των Σέλτικς να πέφτει και με τους Καβς να πλησιάζουν. Τίποτα δεν θα σταματούσε τους γηπεδούχους πλέον, καθώς σκόραραν 40 πόντους στην 3η περίοδο και είχαν 21/24 σουτ από το 25′ έως το 41′! Ο Έρβινγκ ήταν συγκλονιστικός, διαλύοντας κατά συρροή την αντίπαλη άμυνα και με 15 σερί πόντους, έδωσε το προβάδισμα στους Καβς (87-80) με τη λήξη της 3ης περιόδου. Στα τελευταία 12 λεπτά, οι Σέλτικς παρέμεναν κοντά αλλά η επίθεσή τους ήταν πλέον ανεπαρκής και σε συνδυασμό με τα “όργια” του ΛεΜπρόν διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

https://www.youtube.com/watch?v=okJLoW6pDMg

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…