Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Το αντίο του Νοτσιόνι στο Final 4 (vid)

Το αντίο του Νοτσιόνι στο Final 4 (vid)

nocioni mvp f4 madrid

nocioni mvp f4 madrid

Ο Αντρές Νοτσιόνι ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί μετά το τέλος της φετινής σεζόν και αυτό σημαίνει ότι θα τον δούμε για τελευταία φορά σε Final 4.

Η Ευρωλίγκα δημιούργησε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Αργεντινό φόργουορντ, το οποίο αναφερόταν στην πορεία της καριέρας του από την αρχή της μέχρι το τέλος.

Αναλυτικά ανέφερε:

“Τα παιχνίδια του Final 4 θα είναι τα τελευταία στην θαυμάσια καριέρα του Αντρές Νοτσιόνι. Ο φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην σεζόν ότι αυτή θα είναι η τελευταία του. Σταματώντας, θα αφήσει πίσω του πολλά κατορθώματα, με την κατάκτηση του τίτλου του 2015 καθώς και το βραβείο του MVP του Final 4, να βρίσκονται στην κορυφή της λίστα.

Ο Νοτσιόνι, που έφυγε έφηβος από την Αργεντινή για να υπογράψει στην Μπασκόνια, την βοήθησε στο να αποκτήσει ευρωπαϊκή αίγλη. Ήταν καθοριστικός στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος για την Μπασκόνια το 2002 και συμπεριλήφθηκε στις κορυφαίες πεντάδες της Ευρωλίγκας για το 2003 και το 2004. Έπειτα, ταξίδεψε στην Βόρεια Αμερική, όπου πέρασε επτά χρόνια, αγωνιζόμενος στο ΝΒΑ. Όταν ο Νοτσιόνι επέστρεψε στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2012, έμεινε δύομισι σεζόν στην Βιτόρια πριν βρεθεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπου πέτυχε μερικά από τα μεγαλύτερα κατορθώματά του.

Ο παθιασμένος χαρακτήρας του και η σκληρή δουλειά είναι δύο χαρακτηριστικά για τα οποία θα θυμόμαστε πάντα τον Νοτσιόνι. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία τον βοήθησαν να φτάσει στο απόγειο του διεθνούς μπάσκετ, παίζοντας για την Αργεντινή, με την οποία κέρδισε το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και του 2008 αντίστοιχα, καθώς και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2002.

Μέχρι τώρα, οι τρεις σεζόν του Νοτσιόνι στην Μαδρίτη απέδωσαν δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία Copa del Rey, το Διηπειρωτικό Κύπελλο του 2015 και το κυριότερο, τον θρίαμβο της κατάκτησης της Ευρωλίγκας μπροστά στο κοινό της ομάδας το 2015. Ο Νοτσιόνι ερχόταν κυρίως από τον πάγκο, παρέχοντας εμπειρία και ποιοτικά λεπτά, που βοήθησαν την Ρεάλ να τερματίσει στην κορυφή στην μεγαλύτερη σεζόν της Ευρωλίγκας στην ιστορία. Κι όπως μας έχει μάθει η αξιοθαύμαστη καριέρα του, η εμπειρία και η ηγετική του ικανότητα μπορούν να αποδειχθούν ξανά καθοριστικές  σ’ ένα περιβάλλον όπως το Final 4″.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…