Κεντρική NBA Θρίαμβος και πρόκριση για τους “σκληροτράχηλους” Τζαζ! (vids)

Θρίαμβος και πρόκριση για τους “σκληροτράχηλους” Τζαζ! (vids)

gordon hayward chris paul

gordon-hayward-chris-paul

Οι Γιούτα Τζαζ κατάφεραν να φέρουν το 7ο παιχνίδι εναντίον των Λος Άντζελες Κλίπερς στον δικό τους, αργό και βασανιστικό ρυθμό, με αποτέλεσμα να “αλώσουν” το Χόλιγουντ με 91-104 και να πάρουν μια θριαμβευτική πρόκριση στον 2ο γύρο! Η ομάδα του Κουίν Σνάιντερ “κλείδωσε” τον αντίπαλό της στην και την περίοδο ενώ κατόρθωσε να διατηρήσει με μαεστρικό τρόπο το προβάδισμα στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, με τους Κλίπερς να μην διαθέτουν τις απαραίτητες επιθετικές λύσεις, προκειμένου να ανατρέψουν την κατάσταση.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Γκόρντον Χέιγουορντ, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 26 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, σκοράροντας 19 πόντους στο 2ο ημίχρονο! Ο σταρ των “μορμόνων” έδειξε και πάλι ότι είναι ίσως ο πιο υποτιμημένος σταρ του πρωταθλήματος, όντας ο πιο καθοριστικός παράγοντας της νίκης της ομάδας του. Με εκτελέσεις μετά από ντρίμπλα αλλά και σε συνθήκες spot-up, “έσπαγε” συνεχώς την ψυχολογία των Κλίπερς, με κρίσιμα καλάθια στην 4η περίοδο ενώ ο τρόπος που έβαζε το κορμί του για να ξεφορτωθεί τον αμυντικό ήταν για σεμινάριο. Συνολικά ολοκλήρωσε τη σειρά με 23.7 πόντους και 7.3 ριμπάουντ ανά αγώνα, προχωρώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στον 2ο γύρο της post-season!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=q6fMM_MwniI]

Παίκτης-κλειδί για τους Τζαζ δεν ήταν άλλος από τον Ντέρικ Φέιβορς. Με τον Ρούντι Γκομπέρ να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα φάουλ, ο Φέιβορς αγωνίστηκε για 29 λεπτά, όλα στη θέση του σέντερ, τελειώνοντας το ματς με 17 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Τζορτζ Χιλ ήταν ο μαέστρος του ρυθμού της αναμέτρησης, με 17 πόντους και 5 ασίστ ενώ οι Χουντ και Τζόνσον έδωσαν λύσεις από τον πάγκο, με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

 

Στον αντίποδα, οι Κλίπερς, οι οποίοι βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 21 πόντους (50-71), απέτυχαν για πολλοστή φορά να ανταποκριθούν στις συνθήκες ενός μεγάλου παιχνιδιού, καθώς αποκλείστηκαν για 5η σερί χρονιά, σε σειρά όπου είχαν καταφέρει να προηγηθούν στις νίκες! Ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν ήταν το σημείο αναφοράς, με 24 πόντους (9/12 σουτ, 6/15 βολές) και 17 ριμπάουντ, με την αθλητικότητά του να μην μπορεί να αναχαιτιστεί από τους βαρείς ψηλούς της Γιούτα (με εξαίρεση τον Γκομπέρ, ο οποίος, όμως αγωνίστηκε ελάχιστα). Ο Τζαμάλ Κρόφορντ έδωσε την απαραίτητη πνοή στην επίθεση, με 20 πόντους, μέσω φάσεων ένας-εναντίον-ενός αλλά ο Κρις Πολ απογοήτευσε.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Ktpi-8I0EXo]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=y5F-lsKEuZQ]

Ο “CP3” κόλλησε στους 13 πόντους, δίχως να κατορθώσει να σκοράρει στην 4η περίοδο, έχοντας συνολικά 6/19 σουτ! Έτσι, αποδείχθηκε ότι η ομάδα του δεν μπορεί να φθάσει σε νικητήρια μονοπάτια, με εκείνον σε μέτρια κατάσταση. Άλλη μια χρονιά πήγε στράφι για τον ίδιο, με το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το L.A να γίνεται όλο και πιο πιθανό.

Τέλος, το παιχνίδι αυτό ήταν και το τελευταίο στην πλούσια καριέρα του Πολ Πιρς. Ο “The Truth” αποχαιρετά το NBA μετά από μια γεμάτη καριέρα 19 ετών. Μάλιστα, αγωνίστηκε 21 λεπτά, σκοράροντας 6 πόντους και μαζεύοντας 3 ριμπάουντ, λέγοντας αντίο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jVlRJikBdFg]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…