Κεντρική NBA Θρίαμβος για τους σκληροτράχηλους Γουίζαρντς! (vids)

Θρίαμβος για τους σκληροτράχηλους Γουίζαρντς! (vids)

john wall

john-wall

Σε ένα παιχνίδι “πολεμικού” χαρακτήρα, το οποίο κατακλύστηκε από τεχνικές ποινές και αντιαθλητικά φάουλ, οι Γουάσινγκτον Γουίζαρντς συνέτριψαν τους Μπόστον Σέλτικς με 116-89, μειώνοντας τη μεταξύ τους σειρά σε 2-1, στο πλαίσιο του 2ου γύρου των πλέι-οφς!

Αυτή τη φορά, το εξαιρετικό ξεκίνημα των “μάγων” στην αναμέτρηση απέδωσε καρπούς, σε αντίθεση με τα δύο πρώτα ματς, απολαμβάνοντας διψήφιο προβάδισμα από τα τέλη της 1ης περιόδου μέχρι το τέλος του ματς! Η διαφορά έφθασε μέχρι και τους 30 πόντους, με την άμυνα της Γουάσινγκτον να “τσακίζει” κόκαλα, αποδεικνύοντας ότι έχουν σαφές πλεονέκτημα, όταν ο χαρακτήρας του παιχνιδιού γίνεται πιο σκληροτράχηλος και πιο physical.

Κορυφαίος για τους νικητές δεν ήταν άλλος από τον Τζον Γουολ, με 24 πόντους, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα, σε 33 λεπτά συμμετοχής. Αυτό ήταν το 9ο σερί παιχνίδι του “πυραυλοκίνητου” πόιντ-γκαρντ με +20 πόντους και +7 ασίστ, κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος στην ιστορία των πλέι-οφς εντός μίας χρονιάς! Από την 1η περίοδο, ο Γουολ ήταν εξαιρετικός, με 8 πόντους και 4 ασίστ, με τις τρομερές δυνατότητές του στο τρανζίσιον, και τις φάσεις ένας-εναντίον-ενός να κάνουν την εμφάνισή τους. Μπορεί να μην σούταρε και με τα καλύτερα ποσοστά (7/19 σουτ) αλλά η παρουσία του ήταν υπεραρκετή ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο των “κελτών”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6tJfNcAK-SM]

Η παρουσία του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ήταν καθοριστική, με τον Κροάτη “μπόμπερ” να πετυχαίνει 19 πόντους (4/7 τρίποντα) και να μαζεύει 10 ριμπάουντ, σε 29 λεπτά συμμετοχής. Η εκτελεστική του δεινότητα ήταν ορατή από το ξεκίνημα, καθώς ευστόχησε σε 3 σουτ πίσω από τα 7.25 στο πρώτο δωδεκάλεπτο, σε spot-up συνθήκες ενώ έδειξε ότι διαθέτει τα χαρακτηριστικά ενός πλήρη σκόρερ, όντας ένα πολύτιμο “εργαλείο” από τον πάγκο. Ο Ότο Πόρτερ ήταν άλλος ένας καθοριστικός παράγοντας, με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, ξεκινώντας το ματς με 7/7 σουτ! Η κύρια πηγή των πόντων του ήταν το ποστ, όπου έκανε θραύση απέναντι σε κοντύτερους αντιπάλους, όντας στυλοβάτης στην εκπληκτική απόδοση της Γουάσινγκτον στο πρώτο ημίχρονο.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hwYCXbOSQWQ]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KEzIvmqWntw]

Όσον αφορά τους υπόλοιπους Γουίζαρντς, ο Μαρτσίν Γκορτάτ κέρδισε την πλειοψηφία των “μαχών” κάτω από το καλάθι, με 13 πόντους και 16 ριμπάουντ, ο Μαρκίφ Μόρις είχε 10 ενώ, ο μόνος προβληματικός τομέας για τους Γουίζαρντς ήταν το δεύτερο συνεχόμενο κακό ματς του Μπράντλεϊ Μπιλ. Ο “διόσκουρος” του Γουολ στην περιφέρεια είχε μόλις 11 πόντους, με 4/12 σουτ.

Η άμυνα των γηπεδούχων “αναστήθηκε” από τις στάχτες της, περιορίζοντας τους Σέλτικς σε πολύ άσχημο ποσοστό στα σουτ εντός πεδιάς (35.1%)! Η Βοστόνη έκανε 16 λάθη, δέχθηκε 5 τάπες και 7 κλεψίματα ενώ οι Γουίζαρντς κέρδισαν 9 διεκδικήσιμες μπάλες, έναντι μόλις 4 των αντιπάλων τους. Ο Αϊζέια Τόμας εγκλωβίστηκε στους 13 πόντους, παίρνοντας μόλις 8 προσπάθειες, με τους Αλ Χόρφορντ και Τζέι Κράουντερ να είναι οι μόνοι συμπαίκτες του με διψήφιο αριθμό πόντων (16 και 14 αντίστοιχα).

Ο προπονητής των Σέλτικς, Μπραντ Στίβενς παρέταξε ξανά την ευέλικτη πεντάδα του στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον Τζέραλντ Γκριν στη θέση “3” και τον Κράουντερ στο “4”. Το πρόβλημα ήταν ότι η σκληράδα και η ευστοχία των Γουίζαρντς ήταν… too-much για εκείνους. Με σερί 22-0 (!), το 12-12 μετατράπηκε σε 34-12 και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι σε εκείνο το σημείο, η έκβαση της αναμέτρησης είχε κριθεί. Η 1η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 39-17 και τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ ξανά κάτω από τους 19 πόντους, με το παιχνίδι, όμως, να στιγματίζεται από συνεχείς εντάσεις, καθώς μοιράστηκαν 8 τεχνικές ποινές και 3 “ντισκαλιφιέ”!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tVeCcMqd8Ys]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…