Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Θα κάνουμε τα πάντα για τον κόσμο της ομάδας”

“Θα κάνουμε τα πάντα για τον κόσμο της ομάδας”

pasqual calathes

pasqual calathes

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε στην συνέντευξη τύπου για τον αποκλεισμό από την Φενέρμπαχτσε και πως είναι έτοιμοι ψυχολογικά., ενώ ανέφερε πως η σειρά απέναντι στην ΑΕΚ μόνο εύκολη δεν θα είναι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε μαζί με τις άλλες τρεις ομάδες σε αυτό το σημείο. Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές της σημερινής μέρας και του πρωταθλήματος. Φτάσαμε εδώ με τη φιλοδοξία που έχουμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας προετοιμαζόμενοι για κάθε παιχνίδι. Έχουμε μεγάλος σεβασμό για την ΑΕΚ και τον προπονητή της από τη δουλειά που έχουν κάνει φέτος. Με βάση αυτό το σεβασμό θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, γιατί αλλιώς δεν θα τα καταφέρουμε. Ελπίζουμε η αύξηση στην προσέλευση του κοινού στο πρωτάθλημα να συνεχίζεται και να προσφέρουμε στους φιλάθλους μας καλύτερο θέαμα. Πάνω από όλα όλος ο κόσμος, όλη η Ευρώπη, να απολαύσει τους αγώνες μας στο γήπεδο“.

Για την ψυχολογία της ομάδας του μετά τον αποκλεισμό από την Φενέρμπαχτσε: “Έχουμε συνείδηση ότι παρότι κάναμε πολύ καλή σεζόν, δεν παίξαμε καλά στα τελευταία ματς και γι’ αυτό χάσαμε. Παίξαμε απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα και γι’ αυτό αποκλειστήκαμε. Όμως έχει περάσει ένα διάστημα και έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τον πόνο από αυτή την ήττα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε στο γήπεδο, για να έχουμε ένα πλάνο σε κάθε ματς και να είμαστε πνευματικά έτοιμοι. Είναι αλήθεια πως όταν έχεις καιρό απραξίας αυτό δεν βοηθά, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε και πρέπει να προσαρμοστούμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που στηρίζει την ομάδα και τους οποίους απογοητεύσαμε”.

Για τον ανταγωνισμό στα φετινά ημιτελικά: “Ποτέ δεν νιώθω φαβορί για τίποτα. Δεν είμαστε φαβορί. Νιώθω την ευθύνη να προετοιμάζω καλά την ομάδα μου, να έχουμε σεβασμό για τον αντίπαλο και να εκμεταλλευτούμε τα ατού μας. Οι τέσσερις ομάδες που είναι εδώ έχουν την εμπειρία της Ευρώπης, υπάρχουν πολλοί παίκτες με πολλές παραστάσεις σε αυτό το επίπεδο. Θεωρώ πως η σειρά με την ΑΕΚ θα είναι δύσκολη σε κάθε περίπτωση”.

Από την πλευρά του ο Νικ Καλάθης έδειξε την σιγουριά του πως οι “πράσινοι” έχουν πολύ καλή ομάδα και θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, ενώ πρόσθεσε πως σίγουρα στοίχισε ο αποκλεισμός στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αρχηγού του Παναθηναϊκού: ” Πιστεύω πως έχουμε αρκετά καλή ομάδα για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Για μας η φετινή σεζόν είχε σκαμπανεβάσματα. Δεν θέλαμε να τελειώσει έτσι η πορεία μας στην Ευρωλίγκα, αλλά έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι μια καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες, που μπορεί να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Έχουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε και να είμαστε αφοσιωμένοι στις προπονήσεις και τους αγώνες“.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…