Κεντρική NBA Τα highlights της καταπληκτικής “big-3” του Κλίβελαντ (vid)
NBA

Τα highlights της καταπληκτικής “big-3” του Κλίβελαντ (vid)

CgR3f0mWIAEKdjX

CgR3f0mWIAEKdjX

Η απολύτως ομαδική προσέγγιση των Μπόστον Σέλτικς και οι εμπνεύσεις του καταπληκτικού κόουτς, Μπραντ Στίβενς ήταν τα στοιχεία που τους διατηρούσαν εντός της διεκδίκησης του παιχνιδιού απέναντι στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Υπήρχε ένα στοιχείο, όμως, που διαχώρισε τις δύο ομάδες και έγειρε εν τέλει την πλάστιγγα υπέρ των πρωταθλητών και αυτό δεν ήταν άλλο από το star-power. Ελλείψει του Αϊζέια Τόμας, η Βοστόνη δεν διαθέτει άλλον παίκτη-ορόσημο στο ρόστερ της, εν αντιθέσει με τους “ιππότες”. Η “αγία τριάδα” των πρωταθλητών έκανε ξανά το θαύμα της, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα στη γραμμή του τερματισμού.

Συγκεκριμένα, οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κάιρι Έρβινγκ και Κέβιν Λοβ πέτυχαν συνολικά 93 πόντους, κάτι που δεν έχουν επαναλάβει ξανά σε αγώνα πλέι-οφ! Ο “Uncle Drew” σταμάτησε στους 42 πόντους, κυρίως με ατομικές προσπάθειες, ο “βασιλιάς” σταμάτησε στους 34, παίρνοντας μπρος στην τελευταία περίοδο ενώ ο Λοβ είχε 17, μαζί με 17 ριμπάουντ και 5 ασίστ! Το κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν η δημιουργία του δικού τους σουτ μετά από ντρίμπλα και η έφεσή τους στις ατομικές προσπάθειες, με τους αντιπάλους να πάσχουν στον τομέα αυτό, κάτι που τους στοίχισε ανεπανόρθωτα στο 2ο ημίχρονο.

//platform.twitter.com/widgets.js

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 3 παίκτες ήταν υπεύθυνοι για το 92% των πόντων της ομάδας τους, σκοράροντας ή δίνοντας ασίστ στους 103 από τους 112 πόντους των Καβς! Τα 62 από τα 74 σουτ εντός πεδιάς της ομάδας εκτελέστηκαν από εκείνους ενώ σούταραν και τις 15 από τις 17 ελεύθερες βολές τους! Είναι φανερό πως ολάκερο το παιχνίδι στηρίχθηκε πάνω τους, με το Κλίβελαντ να έχει μονίμως μια αξιόπιστη λύση, κάθε φορά που “κολλούσε” στο σκοράρισμα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=EJQJORlUzVc]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…