Κεντρική NBA Τα επιθετικά ρεκόρ των αδυσώπητων Καβαλίερς! (pics)
NBA

Τα επιθετικά ρεκόρ των αδυσώπητων Καβαλίερς! (pics)

cavaliers

cavaliers

Όταν μια ομάδα επικρατεί 3 φορές στην έδρα του αντιπάλου εντός μόλις 1 σειράς πλέι-οφ και συντρίβει τον αντίπαλο με 18 πόντους ανά αγώνα, είναι φυσιολογικό να καταρρίπτονται αρκετά ρεκόρ, με την παραγωγικότητα των Κλίβελαντ Καβαλίερς στην επίθεση να είναι καταπληκτική! Οι Μπόστον Σέλτικς δεν κατόρθωσαν να αντισταθούν, με την “καταιγίδα” τριπόντων και το star-power των πρωταθλητών να τους “πνίγει”. Η “αρμάδα” του ΛεΜπρόν Τζέιμς πέρασε πάνω από τους “κέλτες” και φρόντισε να το κάνει με τον πιο εμφατικό τρόπο!

Συγκεκριμένα, οι Καβαλίερς διαθέτουν την κορυφαία επίθεση ανά 100 κατοχές τα τελευταία 40 χρόνια στο NBA (120.7 πόντοι), σε ό,τι αφορά τα πλέι-οφ! Το στατιστικό ισχύει από τότε που ξεκίνησαν να καταμετρώνται τα λάθη ενώ, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι φετινοί Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς βρίσκονται στην θέση στη σχετική κατάταξη!

//platform.twitter.com/widgets.js

Επίσης, το Κλίβελαντ έσπασε εκ νέου το ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία της ομάδας με τους 135 πόντους που σημείωσαν χθες! Πώς θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς άλλωστε, με 19/41 τρίποντα, 56.5% στα σουτ εντός πεδιάς και 20/24 βολές; Επιπροσθέτως, πέτυχαν 75 πόντους μονάχα στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που έχει να συμβεί στα πλέι-οφ από το 2003!

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Μιας και έγινε λόγος για το ποσοστό ευστοχίας, το προσαρμοσμένο ποσοστό ευστοχίας της ομάδας στα φετινά πλέι-οφ (effective field goal percentage) φθάνει το 59.1%, επίδοση που δεν έχει προηγούμενο στο NBA! Οι φετινοί Γουόριορς τους ακολουθούν κατά πόδας ενώ οι Σέλτικς του Λάρι Μπερντ, το Μαϊάμι των ΛεΜπρόν και Γουέιντ αλλά και οι Λέικερς του Μάτζικ και του Τζαμπάρ συμπληρώνουν τη λίστα.

//platform.twitter.com/widgets.js

Η σειρά αυτή ήταν αρκετά οδυνηρή για τους Σέλτικς, καθώς δεν είχαν ηττηθεί ποτέ με 33 πόντους διαφορά σε παιχνίδι όπου βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο. Ακόμη, δέχθηκαν 40 πόντους σε 3 διαφορετικές περιόδους κατά τη διάρκεια της σειράς ενώ έγιναν η μόνη ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια που δεν πήρε καθόλου το προβάδισμα σε 3 εντός έδρας ματς!

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…