Κεντρική Basket League Άρης Σίμτσακ στο eBasket: “Πρέπει να κρατήσουμε την θέληση…”

Σίμτσακ στο eBasket: “Πρέπει να κρατήσουμε την θέληση…”

asimtsakk

asimtsakkΟ Άρης στον δεύτερο αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν ανταγωνιστικός παρά το γεγονός πως έμειναν στα… πιτς οι Καββαδάς και Τζάκσον και γενικώς το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη ήταν αλλαγμένο σε σχέση με την ήττα στο ΣΕΦ. Ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε στο ebasket.gr για το ματς του Σαββάτου αλλά και για το τρίτο παιχνίδι με τους “ερυθρόλευκους” ενώ σχολίασε το χειροκρότημα που εισέπραξε η ομάδα από τον κόσμο στο Παλέ και αναφέρθηκε στην παρουσία του στα πλέι οφ.

“Ημασταν ανταγωνιστικοί, πολύ εύστοχος ο Ολυμπιακός”

Αρχικά για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη και την καλύτερη εικόνα του Άρη σε σχέση με το ματς του ΣΕΦ, είπε: “Πιστεύω ήταν κομμάτι πιο πολύ θέλησης γιατί στο πρώτο παιχνίδι ενώ είχαμε καλή τακτική σε φάσεις όπως ποιος θα πάει πρώτος στην μπάλα ή στο αμυντικό ριμπάουντ, είχαμε πολλά προβλήματα. Πιστεύω ότι το βελτιώσαμε πολύ αυτό, ήμασταν ανταγωνιστικοί, ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ εύστοχος. Εβαλε τα σουτ και παρ’ όλη την προσπάθεια που κάναμε ως το τέλος, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι”.

“Ο κόσμος του Άρη ξέρει μπάσκετ, έγινε σοβαρή προσπάθεια…”

Οι φίλοι του Άρη αναγνώρισαν την προσπάθεια των παικτών του Άρη στον αγώνα που έγινε στο Παλέ, γι’ αυτό και χειροκρότησαν τους παίκτες του Πρίφτη. “Όλοι ξέρουμε ότι ο κόσμος του Άρη καταλαβαίνει πάρα πολύ από μπάσκετ. Είδε ότι έγινε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια. Μια τίμια προσπάθεια και μας αντάμειψε με το χειροκρότημα. Είδε ότι δεν κλέψαμε, δεν κάναμε πίσω ακόμη και όταν ξέφυγε ο Ολυμπιακός και παλέψαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο”.

“Μονοπόλυο”, ο… αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών (στην Γρηγορίου Λαμπράκη 193). Ο χώρος που μπορείτε να δείτε πολλά παιχνίδια και φυσικά αυτά του Άρη!

“Να βγαίνουμε κερδισμένοι στις επαφές…”

Όσο για τον τρίτο αγώνα με τον Ολυμπιακό και το τι πρέπει να κάνει ο Άρης; “Σε μικρές λεπτομέρειες, όπως όταν είναι η μπάλα στο παρκέ, να βουτάμε πρώτοι να την πιάσουμε. Τα ριμπάουντ, η θέληση και να βγαίνουμε κερδισμένοι στις περισσότερες επαφές… Τώρα η τακτική είναι και θέμα ημέρας. Θέμα μυαλού… Πιστεύω σε αυτό τα έχουμε πάει καλά ως τώρα και στο πρώτο παιχνίδι παρ’ όλο που χάσαμε πολλούς πόντους. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η θέληση”.

“Προσπαθώ να προσφέρω από εκεί που μπορώ καλύτερα”

Στα πλέι οφ ο Σίμτσακ έχει βοηθήσει πολύ στον τομέα των ριμπάουντ… Για παράδειγμα στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο Παλέ είχε “μαζέψει” 12 και 9 “κατέβασε” στον αγώνα με τον Ολυμπιακό το Σάββατο.

Ούτε αθλητικός είμαι, ούτε πηδάω πάνω από την στεφάνη. Το θέμα είναι να προσπαθώ να προσφέρω από εκεί που μπορώ καλύτερα”, τόνισε ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής και πρόσθεσε: “Ελειπαν κάποια παιδιά (σ.σ. Τζάκσον και Καββαδάς στο δεύτερο ματς με τον Ολυμπιακό), έπρεπε να προσπαθήσω περισσότερο… Το καλύτερο για όλους μας είναι να κερδίζει η ομάδα. Οταν κερδίζει η ομάδα, όλοι είναι πετυχημένοι. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εγώ και όλα τα παιδιά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…