Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Σιμιτζής στο Ebasket: “Η μεγάλη μου ευκαιρία…”

Σιμιτζής στο Ebasket: “Η μεγάλη μου ευκαιρία…”

niki

niki-kostas-simitzis-amarousiou

Ο Κωνσταντίνος Σιμιτζής διανύει μία πολύ καλή σεζόν με τα χρώματα της Νίκης Αμαρουσίου, η οποία δίνει “μάχη” για να κρατηθεί στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Ο νεαρός γκαρντ την περασμένη χρονιά υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και δείχνει καθημερινά πως έχει αφήσει πίσω του το συγκεκριμένο σοβαρό τραυματισμό που του κόστισε ακριβά, με αποτέλεσμα να μείνει 1 χρόνο εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο πρώην παίκτης του Δούκα και του Περιστερίου μίλησε στο eBasket.gr σχετικά με την πορεία της Νίκης, την ατομική του απόδοση, αλλά και για το γεγονός πως η ομάδα των βορείων προαστίων είναι η μεγάλη του ευκαιρία να (απο)δείξει πως έχει αφήσει πίσω του τον περσινό τραυματισμό.

Η φετινή σεζόν δεν έχει κυλήσει έως τώρα όπως θα θέλατε. Τι θεωρείς ότι έχει πάει λάθος έως τώρα; “Κάποιες κακές ήττες δεν μας άφησαν να “κλειδώσουμε” γρήγορα την παραμονή που ήταν και ο αρχικός στόχος στο πρωτάθλημα. Βέβαια είμαστε πολύ κοντά στο να το πραγματοποιήσουμε έστω και μέχρι την τελευταία αγωνιστική”, ανέφερε αρχικά ο 21χρονος και συνέχισε:

Με δεδομένο ορισμένες σου πολύ καλές παρουσίες, υπάρχει έξτρα πίεση για να “κρατήσεις” την ομάδα στην κατηγορία; “Υπάρχει πίεση για όλη την ομάδα και για τον κάθε ξεχωριστά. Τώρα από την πλευρά μου θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να καταφέρουμε τους στόχους μας”.

Βλέπεις αυτήν τη χρονιά ως τη μεγάλη σου ευκαιρία να (απο)δείξεις πως μπορείς να ανταποκριθείς σε μεγαλύτερη κατηγορία; Αν αναλογιστούμε πως πριν μερικά χρόνια στο Περιστέρι είχες εντυπωσιάσει; “Ναι, για μένα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κάνω μια καλή χρονιά διότι έρχομαι από έναν μεγάλο τραυματισμό πέρσι που με άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για σχεδόν ένα χρόνο. Οπότε ήθελα να αποδείξω πρώτα στον εαυτό μου πως μπορώ να είμαι ακόμα ανταγωνιστικός και σε μια μεγαλύτερη κατηγορία”.

simitzis

Ποιο είναι το ματς στο οποίο πιστεύεις ότι “αυτοκτονήσατε”;
“Νομίζω το ματς με τον Κάδμο στην έδρα μας όπου στο πρώτο ημίχρονο είμαι μια πολύ καλή διαφορά για να κερδίσουμε τον αγώνα αλλά στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να βάλουμε μόνο 9 πόντους”.

Οι προσωπικοί σου στόχοι από εδώ και στο εξής; “Οι στόχοι μου από δω και στο εξής είναι να είμαι όσον το δυνατόν καλύτερος στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος για να βοηθήσω την ομάδα να πραγματοποιήσει τους στόχους της”.

Τι νιώθεις πως πρέπει να βελτιώσεις στο παιχνίδι σου; “Πρέπει να βελτίωσω το αμυντικό μου κομμάτι το οποίο είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο για να μπορέσω να προχωρήσω σε μεγαλύτερη κατηγορία. Επίσης τα σωματικά μου προσόντα και την φυσική μου κατάσταση”.

Τέλος, ποιος είναι ο αγαπημένος σου συμπαίκτης στη Νίκη;
“Αντρέας Αγγέλης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…