Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σφαιρόπουλος: “Είναι ο τελικός των τελικών”

Σφαιρόπουλος: “Είναι ο τελικός των τελικών”

sfairopoulos 1

sfairopoulos

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας εναντίον της Αναντολού Εφές (02/05, 21:00), για τον πέμπτο αγώνα των πλέι οφς της Ευρωλίγκας, με την Γιάννη Σφαιρόπουλο να τονίζει στην συνέντευξη Τύπου πως αυτή η αναμέτρηση είναι ο τελικός των τελικών, ενώ ακόμα δήλωσε πως θέλει να ξαναδεί το πάθος και την ενέργεια που έβγαλε η ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
Ο προπονητής του Ολυμπιακού αρχικά σχολίασε τα εξής:
“Παίζουμε το τελευταίο παιχνίδι της σειράς. Είναι ο τελικός των τελικών. Κόντρα σε μία ομάδα που την ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει όσα καλά μπορούμε. Επιθετικά και αμυντικά. Να φέρουμε το ματς στα δικά μας μέτρα. Ξέρουμε τα θετικά στοιχεία που έχει ο αντίπαλος μας και θέλουμε να τους αποσυντονίσουμε.

Να έχουμε πλουραλισμό στην επίθεση. Αμυντικά θέλουμε να τους βγάλουμε εκτός ρυθμούς. Θέλουμε την θερμή στήριξη του κόσμου για να βοηθήσει τους παίκτες μας. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε στην νίκη.”

Για το τι θα ήθελε να ξαναδεί στο 5ο ματς από τους παίκτες του:
“Θα ήθελα να ξαναδώ πάθος και ενέργεια. Να παίξουμε με καρδιά και ψυχή. Ξέρουμε την Εφές τι έχει και τι δεν έχει. Ποια στοιχεία μπορεί να δώσει. Δεν παίζει συχνά άμυνα ζώνης 1-3-1, αλλά ίσως να το κάνει αυτή την φορά. Το περιμένουμε, όπως και το zone press της που το πράττει σπάνια. Πρέπει να κάνεις τα απλά πράγματα σωστά για να νικήσεις.”

Για τα δύο πρώτα παιχνίδια στο ΣΕΦ:
“Πιστεύω πως και τα δύο παιχνίδια ήταν το ίδιο. Αντιμετωπίζουμε αυτό το ματς, σαν το δεύτερο ημίχρονο του τέταρτου παιχνιδιού.”

Για το αν θεωρεί “κλειδί” την διάρκεια σε καλή απόδοση:
“Σίγουρα, όταν παίζεις στα playoffs πρέπει να βελτιώσεις την απόδοση σου και να έχεις διάρκεια. Όποιος έχει διάρκεια, θα επικρατήσει, είναι κάτι που το έχω ξαναπεί. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και στο πέμπτο ματς της σειράς.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Υπήρξαν σημεία που μπορούσαμε να καθαρίσουμε»

Στις λάθος αποφάσεις που πήρε η ομάδα του, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Με τον Έλληνα …