Κεντρική Β' Εθνική Σαμαράς στο Ebasket: “Θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο ψηλά στη βαθμολογία”

Σαμαράς στο Ebasket: “Θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο ψηλά στη βαθμολογία”

samaras

samarasΕίναι από τους παίκτες που λόγω των εξαιρετικών του εμφανίσεων “κουβαλάει” έξτρα βάρος στους αγώνες της ομάδας του. Ο Δημήτρης Σαμαράς έχοντας ξεκινήσει τα πρώτα του μπασκετικά “βήματα” από τα τμήματα υποδομής του Άρη, πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα του Στρατωνίου, σε μία πολύ καλή πορεία της ομάδας στο Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Ο 27χρονος στην προ ημερών νίκη των “μπλε” επί του Ερμή Λαγκαδά, σταμάτησε στους 17 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (4/5 τρίποντα, 2/2 δίποντα) και στη συνέχεια μίλησε στο eBasket.gr.

Πριν λίγα 24ωρα κάνατε μία εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά, περίμενες πως θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα;

“Σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα. Ξέραμε ότι ο Ερμής είναι μια πολύ καλή ομάδα έχοντας ένα μείγμα με πολύ καλούς έμπειρους και νεαρούς παίκτες. Εμείς το κάναμε εύκολο επιβάλλοντας το παιχνίδι μας σε επίθεση και άμυνα, αν εξαιρέσουμε το ξεκίνημα μας που μπήκαμε λίγο νωθρά στο παιχνίδι στο πρώτο πεντάλεπτο”, ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Σαμαράς και συνέχισε:

Φέτος είσαι ένα από τα βασικά “γρανάζια” του Στρατωνίου, κατά πόσο είσαι ευχαριστημένος από την όλη πορεία της ομάδας;

“Η πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής είναι αρκετά καλή αν και πιστεύω ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας σε αρκετά παιχνίδια και θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο ψηλά στην βαθμολογία. Από την πλευρά μου είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και ελπίζω να συνεχίσουμε με νίκες μέχρι το τέλος”.

samaras

Ποιο είναι το μυστικό του Στρατωνίου και σε ποιο παιχνίδι θεωρείς πως “τράβηξες” περισσότερο την ομάδα;

“Το μυστικό αυτής της ομάδας είναι ότι αν εξαιρέσεις τον αρχηγό μας τον Γιάννη Δασκαλόπουλο ο οποίος είναι από τους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος, σε κάθε παιχνίδι και διαφορετικός παίκτης “σπρώχνει” την ομάδα σε επίθεση και άμυνα να φτάσει στη νίκη.

Εκεί που ένιωσα αυτοπεποίθηση και ήταν ένα κομβικό παιχνίδι που άλλαξε την πορεία της ομάδας ήταν με τον Εύοσμο στην έδρα μας που κερδίσαμε μετά από δύο παρατάσεις έπειτα από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι”.

Πλέον, ο στόχος όπως όλα δείχνουν είναι να τερματίσετε στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα, κάτι που για να συμβεί πρέπει να κρατήσετε το αήττητο, αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική με το Ανατόλια. Ποιο θα είναι το “κλειδί” για το διπλό;

“Στο σημείο που έχουμε φτάσει όντως ο στόχος της ομάδας είναι να τερματίσει στην πρώτη τετράδα. Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα απ’όλα να περάσουμε από μια πολύ δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή του Ανατόλια. Το “κλειδί” για αυτή την νίκη είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά στην άμυνα, να περιορίσουμε τα “ατού” του αντιπάλου και να μην κάνουμε βιαστικές επιλογές στην επίθεση”.

Τέλος, με τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, αποτελεί βασικό στόχο για σένα να βρεθείς σε ένα πρωτάθλημα όπως η Α2;

“Το μόνο μου μέλημα αυτή τη στιγμή είναι να βοηθήσω την ομάδα μου με οποιονδήποτε τρόπο μου ζητηθεί από τον προπονητή μου να πετύχει το στόχο της στα επόμενα 3 ματς του πρωταθλήματος.

Τώρα όσον αφορά μετά την λήξη των υποχρεώσεων και έχοντας παίξει τα 3 προηγούμενα χρόνια στο άκρως αγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2 αν μου ερχόταν κάποια πρόταση να επανέλθω στην κατηγορία θα την σκεφτόμουν πολύ σοβαρά γιατί είναι μέσα στις φιλοδοξίες μου. Αλλά αυτό προέχει αυτή τη στιγμή και αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να βοηθήσω το Στρατώνι να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Η δωδεκάδα των «ερυθρόλευκων»

Εκτός για τον Ολυμπιακό οι Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Μιχάλης Λούντζης και Γιώργος Τανούλης. Ώρα πλ…