Κεντρική NBA Πρωτοφανής εμφάνιση και πρόκριση για τους απίθανους Σπερς! (vids)

Πρωτοφανής εμφάνιση και πρόκριση για τους απίθανους Σπερς! (vids)

spurs

spurs

Τι και αν απουσίαζε ο Κουάι Λέοναρντ εξαιτίας τραυματισμού; Τι και αν πίστευαν πολλοί ότι ο εξοντωτικός ρυθμός του Χιούστον θα τους βγάλει έξω από τα “νερά” τους; Οι Σαν Αντόνιο Σπερς έδωσαν μια ηχηρή “σφαλιάρα” σε κάθε αμφισβητία, κατατροπώνοντας τους Χιούστον Ρόκετς με 75-114, κερδίζοντας τη σειρά με 4-2 και παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση για τους Τελικούς της Δύσης! Τα “σπιρούνια” επέβαλλαν πλήρως τον αργόσυρτο και “βασανιστικό” ρυθμό τους, με απίθανη κυκλοφορία της μπάλας, υποχρεώνοντας παράλληλα τους γηπεδούχους στη χειρότερη επιθετική βραδιά τους εντός της τρέχουσας σεζόν. Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί από το 1ο ημίχρονο, με τον Γκρεγκ Πόποβιτς να κάνει εμφατικό “ματ” στον Μάικ Ντ’Αντόνι, νικώντας τον για 5η φορά σε σειρά πλέι-οφ!

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Οι Σπερς δεν έκαναν κάτι τρομερά σύνθετο, προκειμένου να “κονιορτοποιήσουν” τους αντιπάλους τους. Επέμειναν στις αρχές τους, μοίρασαν την μπάλα και έφθασαν στον θρίαμβο μέσω του δικού τους τρόπου. Συγκεκριμένα, μείωσαν δραματικά τις κατοχές (μόλις 93.86), βάζοντας το Χιούστον στον δικό τους ρυθμό, πέτυχαν 62 πόντους εντός της ρακέτας, “κομμάτιασαν” τους αντιπάλους τους στα ριμπάουντ, χάρη στις πολύ πιο ψηλές πεντάδες τους (60 έναντι μόλις 38) ενώ μοίρασαν 32 ασίστ σε 51 εύστοχα καλάθια! Η απουσία του Λέοναρντ διευκόλυνε την κυκλοφορία της μπάλας, με το Σαν Αντόνιο να ξεφεύγει αρκετά από την “isolation” λογική που το διακατείχε, με το παιχνίδι να ξεφεύγει από νωρίς.

Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ ήταν το απόλυτο επίκεντρο της επίθεσης των νικητών, πραγματοποιώντας μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις του στα πλέι-οφς! Είχε 34 πόντους και 12 ριμπάουντ σε 35 λεπτά συμμετοχής, με 16/26 σουτ, με τους παίκτες του Χιούστον να αδυνατούν πλήρως να τον αναχαιτίσουν. Εκμεταλλεύτηκε απόλυτα κάθε miss-match (Αρίζα-Χάρντεν) αλλά και την αδυναμία της φροντ-λάιν των Ρόκετς, κάνοντας “όργια” μέσω του παιχνιδιού με πλάτη. Στο παιχνίδι αυτό ήταν πολύ πιο επιθετικός, εκτελώντας πολύ γρηγορότερα όταν λάμβανε την μπάλα ενώ είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις, μαζεύοντας συνεχώς ριμπάουντ. Η δράση του από μέση απόσταση ήταν ασταμάτητη, έχοντας ήδη 8/12 σουτ από το ημίχρονο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο “χτίσιμο” αυτής της εκκωφαντικής διαφοράς!

//platform.twitter.com/widgets.js

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zs6EZfjWEKU]

Καταπληκτική δουλειά έκανε και ο Τζόναθον Σίμονς, όντας ο απόλυτος “άσος” που βγήκε από το μανίκι του “μάγου” Πόποβιτς. Η ικανότητά του να υπηρετεί διαφορετικούς ρόλους στην επίθεση, σε συνδυασμό με την τρομερή του άμυνα τον κατατάσσουν ως τον x-factor της ομάδας, κάτι που επιβεβαίωσε και χθες με 18 πόντους και 4 ασίστ. Έκανε απίθανη δουλειά στο μαρκάρισμα του Χάρντεν ενώ δεν δίσταζε ούτε στο ελάχιστο στην επίθεση, κάνοντας δυναμικές επιθέσεις στα close-out και σουτάροντας με αυτοπεποίθηση από μέση και μακρινή απόσταση.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jSEBqg9UqAo]

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και στον ρούκι, Ντεζόντε Μάρεϊ, με τους Σπερς να “διαλύουν” τον αντίπαλο στα 13 λεπτά που έμεινε στο παρκέ μαζί με τον Σίμονς. Ο νεαρός πλέι-μέικερ είχε 11 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με τον Πόποβιτς να βγάζει ακόμη έναν “λαγό” από το καπέλο του, αποδεικνύοντας γιατί είναι ο κορυφαίος του πλανήτη. Με τρομερή υπομονή και ωριμότητα στο παιχνίδι του, ο Μάρεϊ ήταν ένας ακόμη παίκτης που κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στον αγών αυτό. Όσον αφορά τους υπόλοιπους Σπερς, ο Πάτι Μιλς είχε 14 πόντους και 7 ασίστ, ο Πάου Γκασόλ έκανε πολύ καλή δουλειά στους “αιθέρες” αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας, με 10 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ ενώ ο Ντάνι Γκριν είχε άλλους 10, με εξαιρετική απόδοση ανασταλτικά.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6KzdI77qJq4]

Όσον αφορά τους Ρόκετς, σκόραραν 17 πόντους λιγότερους από τη χειρότερη, μέχρι χθες, επιθετική συγκομιδή τους (92), έχοντας μόλις 14 ασίστ και 32.5% στα τρίποντα (13/40). Το πρόβλημα, όμως, βρισκόταν στα δίποντα, όπου είχαν μόλις 9/37 προσπάθειες (!), με την άμυνα των Σπερς να μην τους αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης. Ο Τρέβορ Αρίζα κατάφερε να σωθεί από το “ναυάγιο”, με 20 πόντους ενώ ο Κλιντ Καπέλα είχε 15 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο θεμελιώδης ανασταλτικός παράγοντας των Ρόκετς, όμως, ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν.

Ο “Beard” περιορίστηκε στους 10 πόντους με μόλις 2/11 σουτ, έχοντας ακόμη 7 ασίστ και 6 λάθη, σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του! Ο δυναμικός και physical τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε, κυρίως από τον Σίμονς, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή έλλειψη ενέργειας που τον διακατείχε οδήγησαν σε αυτή την άσχημη εμφάνιση. Η αντιμετώπιση του πικ-εν-ρολ ήταν θαυματουργή, με τον εκάστοτε ψηλό των Σπερς να τον εμποδίζει από το να διεισδύσει και τον παίκτη που τον μάρκαρε να τον “κυνηγάει” συνεχώς μετά το σκριν. Από ένα σημείο και μετά, ο Χάρντεν έχασε κάθε κίνητρο, τελειώνοντας τον αγώνα με 6 φάουλ. Ήταν ένα “άγριο” τέλος για τον ίδιο και τους Ρόκετς, σε μια, κατά τα άλλα, υπέροχη σεζόν για εκείνους!

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NKE9auHKxq0]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…