Κεντρική NBA Πρωτοφανή “όργια” του Τόμας, 2-0 οι Σέλτικς! (vids)

Πρωτοφανή “όργια” του Τόμας, 2-0 οι Σέλτικς! (vids)

isaiah thomas celtics

isaiah-thomas-celtics

Απίστευτος. Μοναδικός. Ανεπανάληπτος. Ο Αϊζέια Τόμας άγγιξε τα στενά όρια του μύθου στο χθεσινό παιχνίδι των Μπόστον Σέλτικς εναντίον των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς! Ο “IT” οδήγησε τους “κέλτες” σε μια μοναδική νίκη στην παράταση, με 129-119, χαρίζοντάς τους απλόχερα το προβάδισμα με 2-0 στη σειρά, στο πλαίσιο του 2ου γύρου των πλέι-οφς! Ο Τόμας επιδόθηκε σε μια τρομερή “μονομαχία” με τον Τζον Γουολ, στην οποία αναδείχθηκε πανάξιος νικητής, ανήμερα των γενεθλίων της αδικοχαμένης αδερφής του.

 

Ο Τόμας φάνταζε σαν “γίγαντας” ανάμεσα στους υπόλοιπους παίκτες του παρκέ, σταματώντας στους 53 πόντους (!), με 13/21 δίποντα, 5/12 τρίποντα και 12/13 βολές! Ακόμη, είχε 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, σε 44 λεπτά συμμετοχής, διεξάγοντας ένα ανεπανάληπτο σόου, κυρίως στο δεύτερο μισό του αγώνα. Συγκεκριμένα, σημείωσε 20 πόντους στην 4η περίοδο, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ανατροπής των γηπεδούχων, έστειλε το ματς στην παράταση με 2/2 βολές ενώ, στο έξτρα πεντάλεπτο πέτυχε άλλους 9 πόντους. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Τόμας έβαλε 29 πόντους στο τελευταίο δωδεκάλεπτο και την παράταση συνολικά, με τη Γουάσινγκτον να πετυχαίνει μόλις 1 παραπάνω!

Από το ξεκίνημα του αγώνα, ο Τόμας βρισκόταν σε “attack-mode“, δίχως να φοβάται ούτε στο ελάχιστο να τρυπώνει στη ρακέτα, τοποθετώντας άψογα το κορμί του, προκειμένου να βρει χώρο για το λέι-απ και έχοντας άριστη ισορροπία. Ο θρασύς τρόπος, με τον οποίο έμπαινε στο καλάθι οδήγησε σε πληθώρα κερδισμένων φάουλ, με τον Τόμας να έχει ήδη 15 πόντους από τη 1η περίοδο. Στο ημίχρονο, το “κοντέρ” έγραφε 20 αλλά ουδείς μπορούσε να διανοηθεί τι θα ακολουθούσε…

Παίζοντας με πρωτοφανή ενέργεια, η οποία φάνταζε να είναι θεόσταλτη, ο Τόμας μπήκε πολύ δυναμικά στην 4η περίοδο, με 11 πόντους στα πρώτα 4.5 λεπτά αυτής! Έβγαινε άψογα από τα σκριν μακριά από την μπάλα, εκτελώντας με υψηλή αποδοτικότητα από μακριά ενώ δεν σταματούσε να επιτίθεται λυσσαλέα προς το καλάθι. Παρά τα συνεχή “θαύματά” του, οι Σέλτικς βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 104-110, 2’30” πριν από τη λήξη. Το σκορ αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό για να τον κάνει να σταματήσει. Οι Γουίζαρντς έκανα το λάθος να κάνουν συχνά αλλαγή στην πικ-εν-ρολ άμυνα, με τον Τόμας να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη συνθήκη αυτή. Εν τέλει, ο “IT” έστειλε το ματς στην παράταση, με 2/2 βολές, 14.4” πριν από την εκπνοή της κανονικής διάρκειας.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, δεν άλλαξε κάτι δραστικά. Ο Τόμας εξακολουθούσε να ανιχνεύει διαδρόμους προς το καλάθι, βάζοντας τη Βοστόνη μπροστά στο σκορ. Μάλιστα, ήταν και αυτός που “καθάρισε” το παιχνίδι, 1 λεπτό πριν από το τέλος, με ένα απίθανο γκολ-φάουλ! Με το βάρος στο μυαλό του να είναι αφόρητο, ο ηγέτης των Σέλτικς απέδειξε ότι είναι πιο σκληρός από τους σκληρούς, με μια “παράσταση” που θα μείνει στην ιστορία!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0OUe8Txmf3Y]

Ο Τόμας, φυσικά δεν ήταν ολομόναχος. Ο Αλ Χόρφορντ ήταν και πάλι ένας καθοριστικός παράγοντας κάτω από το καλάθι, με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Έιβερι Μπράντλεϊ είχε 14, κάνοντας καταπληκτική δουλειά στο μαρκάρισμα του Μπράντλεϊ Μπιλ (14 πόντοι, 4/15 σουτ). Ο Τζέι Κράουντερ είχε 14, με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Μάρκους Σμαρτ έκανε ξανά all-around δουλειά ενώ αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στον Τέρι Ροζίερ, με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τους Σέλτικς να είναι κατά 25 πόντους καλύτεροι από τους αντιπάλους τους με αυτόν στο παρκέ!

Στον αντίποδα, ο Τζον Γουολ απέδειξε ότι κατέχει δικαιωματικά τον τίτλο του σούπερ-σταρ, με 40 πόντους (16/32 σουτ), 13 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 τάπες! Η 1η περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά σε εκείνον, καθώς είχε 19 πόντους και 6 ασίστ (!), δημιουργώντας συνεχώς φάσεις για τον εαυτό του και βλέποντας τρομερά το γήπεδο. Ήταν ο κυριότερος λόγος που οι Γουίζαρντς ολοκλήρωσαν το εναρκτήριο δωδεκάλεπτο με προβάδισμα 13 πόντων (29-42) και απίθανη επιθετική παρουσία. Η παρουσία του εξακολουθούσε να είναι ηγετική στο υπόλοιπο του αγώνα, βρίσκοντας σκορ και στο ανοικτό γήπεδο αλλά η “λάμψη” του Τόμας τον σκέπασε για τα καλά.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-m8Gm7Ck7OE]

Η Γουάσινγκτον είχε άλλους 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Μαρκίφ Μόρις να έχει 16 και τους Γκορτάτ και Μπιλ από 14. Παρά το προβάδισμα των 13 πόντων που απολάμβαναν στην αρχή, το ημίχρονο έληξε με σκορ 64-67. Το 3ο δωδεκάλεπτο ξεκίνησε με σερί 3-14 για τη Γουάσινγκτον, η οποία ξέφυγε με 14 (67-81), διατηρώντας διψήφιο προβάδισμα για μερικά λεπτά, μέχρι η Βοστόνη να μειώσει ξανά, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μπουν στην 4η περίοδο με διαφορά 5 πόντων (84-89).

Οι Σέλτικς κατόρθωσαν να ανακτήσουν το προβάδισμα στα μέσα του τελευταίου δωδεκαλέπτου, με τους Γουίζαρντς, όμως, να προηγούνται με 6 πόντους (104-110), 2’30” πριν από το τέλος. Χάρη σε πρωτοβουλίες του Τόμας και το τρίποντο του Ροζίερ, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η Γουάσινγκτον σκόραρε μόλις 1 καλάθι στα τελευταία 3’30”, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να θριαμβεύσουν!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lNWZ_1gGTrM]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…