Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Αύριο μαθαίνει αντίπαλους η Εθνική

Προκριματικά Μουντομπάσκετ: Αύριο μαθαίνει αντίπαλους η Εθνική

sima pagkosmiou kypellou kina 2019

sima-pagkosmiou-kypellou-kina-2019

Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί αύριο (07/05) στην Γκουανγκζού η κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, το οποίο θα διεξαχθεί το 2019 στην Κίνα. Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι οι Σκότι Πίπεν, Άντριου Γκέιζ, Αντρέι Κιριλένκο και Γι Τζιανλιάν.

Η FIBA άλλαξε τον τρόπο διεξαγωγής των προκριματικών και πλέον θα γίνονται μέσα στη σεζόν, όπως και στο ποδόσφαιρο. Με το νέο σύστημα θα δημιουργηθούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και κάθε ομάδα θα αναμετρηθεί με την άλλη εντός και εκτός έδρας.

Οι τρεις πρώτες θα πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση, όπου θα δημιουργηθούν τέσσερα γκρουπ με έξι ομάδες, οι οποίες όμως θα κουβαλούν μαζί τους και τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Οι ομάδες θα δώσουν έξι παιχνίδια, δεν θα αντιμετωπίσουν πάλι αυτές που βρήκαν στο δρόμο τους στον πρώτο γύρο, και θα προκριθούν πάλι οι τρεις πρώτες από κάθε γκρουπ.

Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες. Συγκεκριμένα, δύο αγώνες θα γίνουν τον Νοέμβριο του 2017, δύο τον Φεβρουάριο του 2018 και άλλοι δύο τον Ιούνιο του 2018. Οι αγώνες της δεύτερης φάσης θα διεξαχθούν και πάλι σε τρία μέρη. Δύο παιχνίδια θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2018, δύο τον Νοέμβριο του 2018 και δύο τον Φεβρουάριο του 2019.

Η Ελλάδα είναι επικεφαλής στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, τα οποία σχηματίστηκαν βάση των θέσεων που πήραν οι ομάδες στο Ευρωμπάσκετ του 2015 (η Ελλάδα ήταν πέμπτη). Συνολικά έχουν σχηματιστεί έξι γκρουπ δυναμικότητας, ενώ θα δημιουργηθούν ακόμη δύο από τις ομάδες που θα πάρουν τα οχτώ εισιτήρια στους αγώνες πρόκρισης, που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο (2-17/08).

Τα έξι γκρουπ δυναμικότητας:

1ο Γκρουπ: Ισπανία, Σερβία, Γαλλία, Λιθουανία.
2ο Γκρουπ: Ελλάδα, Ιταλία, Τσεχία, Λετονία.
3ο Γκρουπ: Κροατία, Ισραήλ, Τουρκία, Φινλανδία.
4ο Γκρουπ: Ρωσία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Γεωργία.
5ο Γκρουπ: Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία, Μαυροβούνιο.
6ο Γκρουπ: Ισλανδία, Μ. Βρετανία, Ουκρανία, Ρουμανία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…