Κεντρική NBA Προελαύνουν αήττητοι οι ακαταμάχητοι Γουόριορς! (vids)

Προελαύνουν αήττητοι οι ακαταμάχητοι Γουόριορς! (vids)

kevin durant dejounte murray

 

kevin durant dejounte murray

Μπορεί οι Σαν Αντόνιο Σπερς να μην έγιναν “παιχνιδάκι” στα χέρια των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, όπως συνέβη με τους Μπόστον Σέλτικς απέναντι στο πανίσχυρο Κλίβελαντ αλλά τα “όπλα” των “σπιρουνιών” δεν ήταν επαρκή. Οι “πολεμιστές” επιβλήθηκαν μέσα στο Τέξας της λειψής ομάδας του Γκρεγκ Πόποβιτς με 108-120, κάνοντας με συνοπτικές διαδικασίες το 3-0 στη σειρά των Τελικών της Δύσης και απέχοντας μόλις μια “ανάσα” από το τελικό “ραντεβού”. Ο coach “Pop” πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, εν απουσία των Κουάι Λέοναρντ και Τόνι Πάρκερ, ανακατεύοντας συχνά την “τράπουλα” αλλά το Γκόλντεν Στέιτ είχε μεγαλύτερο star-power, περισσότερο βάθος πάγκου αλλά και έναν Κέβιν Ντουράντ σε καταπληκτική βραδιά.

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο “KD” χτύπησε σε όλα τα μέτωπα, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 33 πόντους και 10 ριμπάουντ, έχοντας 11/19 σουτ και 8/10 βολές ενώ υπέπεσε και σε 7 λάθη. Ο σούπερ-σταρ του Γκόλντεν Στέιτ τα πήγε περίφημα ως βασικός χειριστής της μπάλας στο πικ-εν-ρολ, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ουδείς παίκτης των Σπερς μπορούσε να τον μαρκάρει σε καταστάσεις ένας-εναντίον-ενός ενώ κινούνταν άψογα χωρίς την μπάλα. Η 3η περίοδος ήταν ονειρική για αυτόν, καθώς πέτυχε ρεκόρ καριέρας στα πλέι-οφ, όσον αφορά τους πόντους σε ένα δωδεκάλεπτο με 19! Υπό τη δική του καθοδήγηση, οι Γουόριορς κατόρθωσαν να αυξήσουν τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, “χτίζοντας” τα θεμέλια της τελικής επικράτησης!

Ο Στεφ Κάρι τον ακολούθησε σε απόδοση, με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 6 κλεψίματα! Ο πλέι-μέικερ των “dubs” προτίμησε να μην εκβιάσει προσπάθειες, παίρνοντας μόλις 15 σουτ, καθώς ο Ντουράντ ανέλαβε το μεγαλύτερο επιθετικό “φορτίο” στην επίθεση. Ο Κάρι επιτέθηκε κυρίως μετά από ντρίμπλα, τελειώνοντας το ματς με 3/7 τρίποντα ενώ ήταν καταπληκτικός και στην άμυνα με συνεχή κλεψίματα και αναχαιτίσεις, διακόπτοντας αρκετές επιθέσεις των αντιπάλων.

Ο Κλέι Τόμπσον επέστρεψε σε υψηλά επίπεδα αποδοτικότητας, μετά τα χαμηλά ποσοστά του στα τελευταία παιχνίδια, τελειώνοντας το ματς με 17 πόντους και 7/15 σουτ. Οι πόντοι του προήλθαν τόσο μέσω της δημιουργίας του δικού του σουτ, όσο και μέσα από συνθήκες catch-n-shoot, με την αυτοπεποίθησή του να επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Δεν θα μπορούσε, φυσικά να μην γίνει ξεχωριστή αναφορά στον x-factor του παιχνιδιού αυτού, τον Τζαβέλ ΜακΓκί. Συγκεκριμένα, ο σέντερ των φιλοξενούμενων χώρεσε στη βασική πεντάδα, ελλείψει του Ζάζα Πατσούλια και πέτυχε 16 πόντους σε μόλις 13 λεπτά συμμετοχής, με 6/9 σουτ! Ο ΜακΓκί εκμεταλλευόταν συνεχώς τις κακές τοποθετήσεις του ΛαΜάρκους Όλντριτζ, ο οποίος αγωνίστηκε στη θέση του σέντερ αλλά και του Πάου Γκασόλ, με αποτέλεσμα να ρολάρει ταχύτατα στο καλάθι ή να έρχεται σαν “τρέιλερ” στο τρανζίσιον. Οι συμπαίκτες του τον τροφοδοτούσαν συνεχώς με πάσες πάνω από τη στεφάνη, έχοντας γνώση της μέτριας αθλητικότητας των ψηλών των Σπερς, με τους Γουόριορς να τον έχουν μετατρέψει σε ένα άκρως χρήσιμο “όπλο”.

Από την άλλη, ο Μάνου Τζινόμπιλι γύρισε πίσω τον χρόνο, με 21 πόντους σε μόλις 17 λεπτά συμμετοχής! Ο Αργεντινός σταρ γνωρίζει πως αυτά είναι ίσως τα τελευταία παιχνίδια της καριέρας του, δίνοντας κάθε ικμάδα δύναμης που διαθέτει. Με αλλεπάλληλες πικ-εν-ρολ συνεργασίες αλλά και με αποτελεσματικές ατομικές φάσεις, ο Μάνου πάλεψε όσο μπορούσε, με την ομάδα του να διαθέτει πολύ περιορισμένες πηγές σκοραρίσματος. Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ είχε 18 πόντους με 7/17 σουτ, δεχόμενος έντονη κριτική για την έλλειψη σκληράδας και για τον “φόβο” του όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τον Ντρέιμοντ Γκριν στο ποστ ενώ ο Τζόναθον Σίμονς είχε 14 πόντους, όντας όσο πιο επιθετικογενής γίνεται.

Οι Σπερς ευτύχησαν να έχουν το προβάδισμα μετά το τέλος της 1ης περιόδου (33-29) αλλά δεν κατόρθωσαν να το διατηρήσουν για πολύ ώρα. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 55-64 υπέρ των Γουόριορς, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν ένα σερί 0-12, το οποίο μετέτρεψε το 49-49 σε 49-61. Το Σαν Αντόνιο εξακολουθούσε να μην τα παρατά, μειώνοντας σε 71-74 αλλά σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Ντουράντ, σημειώνοντας 16 σερί πόντους! Το σερί των φιλοξενούμενων ανήλθε στο 6-24 και η μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα (80-98) ήταν γεγονός! Μπορεί να μείωσαν έως τους 8 πόντους στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου αλλά οι Σπερς δεν είχαν άλλες δυνάμεις, με τους ισχυρότερους και ταχύτερους Γουόριορς να “καθαρίζουν” την υπόθεση-νίκη.

https://www.youtube.com/watch?v=ROhBaUoiZNk

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…