Κεντρική Basket League Άρης Όταν ο… τεράστιος Γκάλης αποθεώθηκε και “λύγισε” (vid)

Όταν ο… τεράστιος Γκάλης αποθεώθηκε και “λύγισε” (vid)

agalis ekdilosi nea

agalis ekdilosi nea Έζησε μεγάλες στιγμές στα παρκέ δείχνοντας τις απίστευτες δυνατότητες που είχε ως παίκτης. Στις 7 Μαΐου του 2013, σαν σήμερα (7/5) δηλαδή πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια, ο Νίκος Γκάλης έζησε μια ακόμη μεγάλη στιγμή όταν το Παλέ γέμισε αποκλειστικά για εκείνον. Στην τιμητική εκδήλωση που έγινε από την ΚΑΕ Άρης για τον κορυφαίο Έλληνα καλαθοσφαιριστή, οι οπαδοί των “κιτρίνων” φώναζαν ρυθμικά το όνομά του και δεν “χόρταιναν” την στιγμή που τον έβλεπαν ξανά στο παρκέ.

agalis ekdilosiΣας αγαπώ πολύ…“, ήταν το μήνυμά του προς τους φίλους του Άρη και πρόσθεσε: “Αυτό είναι το σπίτι μου και όλοι (σ.σ. οι φίλοι των “κιτρίνων”) η οικογένειά μου”. Ο Γκάλης ήταν συγκινημένος και δακρυσμένος, “λύγισε” από την λατρεία που του έδειχναν οι οπαδοί του Άρη που δεν σταματούσαν να τον αποθεώνουν. “Είναι η πρώτη φορά που νιώθω έτσι από τότε που γεννήθηκε η μικρή μου (σ.σ. η κόρη του). Είμαι τόσο συγκινημένος…”.

agalis fanelaΗ φανέλα του με το νούμερο “6” (την οποία υπέγραψε ο Γκάλης) ανέβηκε ψηλά στην οροφή του Παλέ, εκεί όπου είναι τα λάβαρα του ιστορικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης (παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η σάλα του γηπέδου θα ονομάζεται “Nick Galis Hall”). “Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Και στον κόσμο και στην διοίκηση του Άρη, στους συμπαίκτες μου, στους αντιπάλους μου που ήρθαν από μακριά για να με δουν. Τους ευχαριστώ όλους, ήταν μια υπέροχη βραδιά. Είναι μια βραδιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου”, τόνισε μετά το τέλος της εκδήλωσης.

“Μονοπόλυο”, ο… αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών (στην Γρηγορίου Λαμπράκη 193). Ο χώρος που μπορείτε να δείτε πολλά παιχνίδια και φυσικά αυτά του Άρη!

Στην τιμητική εκδήλωση για τον Γκάλη βρέθηκαν παλιοί συμπαίκτες του, όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τον οποίο ο “γκάνγκστερ” αποτέλεσε… σούπερ δίδυμο, τις χρονιές που οι δυο τους συνεργάστηκαν στον Άρη. Ο Στηβ Γιατζόγλου, που βρέθηκε κι αυτός στο πλευρό του Γκάλη, είπε χαρακτηριστικά: “Σήμερα τιμάμε τον δικό μας Μάικλ Τζόρνταν. Γιατί ο Γκάλης για την Ελλάδα είναι αυτό που είναι για τους Αμερικανούς ο Μάικλ Τζόρνταν”. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και πρώην αντίπαλοι του Γκάλη, όπως για παράδειγμα ο Μπάνε Πρέλεβιτς με τον οποίο παλαιότερα μετά από αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άρη ο “γκάνγκστερ” είχε πιαστεί στα χέρια (είχαν “πέσει” και… μπουνιές), αλλά φυσικά όλα αυτά ήταν… περασμένα ξεχασμένα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…