Κεντρική Basket League Άρης Όταν ο Γιαννάκης “έδινε” στον Άρη το Κύπελλο του 1988…

Όταν ο Γιαννάκης “έδινε” στον Άρη το Κύπελλο του 1988…

giannakiscup

giannakiscupMέρα επετείου σήμερα (18/5) για τον Άρη που έχει κατακτήσει συνολικά 21 τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πριν ακριβώς 29 χρόνια, πιο συγκεκριμένα στις 18/5/1988, οι “κίτρινοι” “άρπαζαν” το Κύπελλο Ελλάδας κερδίζοντας στον τελικό την ΑΕΚ με 84-71. Ένα ματς που είχε την “σφραγίδα” του Παναγιώτη Γιαννάκη… Βλέπετε, ο “δράκος” πέτυχε 35 πόντους σε εκείνον τον τελικό που έγινε στο ΣΕΦ έχοντας πέντε τρίποντα. Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα το ματς και προηγήθηκε με 11-21, κάπου εκεί ο Γιαννάκης το πήρε… προσωπικά και με επτά συνεχόμενους πόντους του μείωσε σε 18-23, αυτός έκανε το 20-25 αλλά και το 23-29.

“Μονοπόλυο”, ο… αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών (στην Γρηγορίου Λαμπράκη 193). Ο χώρος που μπορείτε να δείτε πολλά παιχνίδια και φυσικά αυτά του Άρη!

Γενικότερα ο “δράκος” “κρατούσε” όρθιο τον Άρη ο οποίος… φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο (39-42 υπέρ της ΑΕΚ το σκορ στο 20′) και κατέκτησε το Κύπελλο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό στην ομάδα της Θεσσαλονίκης το “έδωσε” ο Γιαννάκης με την εξαιρετική του απόδοση. “Είχαμε πρόβλημα με τον Γκάλη ο οποίος ήταν τραυματίας όλο αυτό το διάστημα. Είχαμε, επίσης, το πρόβλημα του Γιαννάκη που πονούσε στο πόδι του πάρα πολύ. Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, δεν ήμασταν έτοιμοι. Δεν παίξαμε καλή άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έπαιξε πάρα πολύ καλή άμυνα και καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι”, είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Άρη, Γιάννης Ιωαννίδης.

Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιξαν (στο 84-71 κόντρα στην ΑΕΚ) οι: Λυπηρίδης, Γκάλης 14, Γιαννάκης 35 (5), Σούμποτιτς 14 (4), Μισούνοφ 4, Ρωμανίδης 3 (1), Δαλιάρης, Φιλίππου 12, Καραμανώλης και Δοξάκης 2.

Για την “Ενωση” (τεχνικός ο Νικητόπουλος) αγωνίστηκαν οι: Παταβούκας 9 (1), Αριδάς 20, Γιαννόπουλος 11, Σακελλαρίου, Αγιασωτέλης 6, Σκουρτόπουλος 2, Μιχελιδάκης, Γκέκος 18 (2), Φώτσης 2 και Κατσιγιάννης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…