Κεντρική NBA Ο “βασιλιάς” και οι “υπήκοοί” του! (vids)
NBA

Ο “βασιλιάς” και οι “υπήκοοί” του! (vids)

lebron james cavaliers raptors

lebron-james-cavaliers-raptors

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς αποφάσισαν να κάνουν για άλλη μια φορά επίδειξη των ικανοτήτων τους, αποδεικνύοντας ξανά ότι είναι το απόλυτο αφεντικό της Ανατολής! Οι πρωταθλητές συνέτριψαν ξανά τους Τορόντο Ράπτορς, με 125-103, κάνοντας το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά και παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στους Τελικούς της Περιφέρειας! Αυτή ήταν η 9η σερί νίκη στα πλέι-οφς για τους Καβς, αν συνυπολογιστούν και οι 3 θρίαμβοι των περσινών Τελικών απέναντι στους Γουόριορς ενώ πέτυχαν την καλύτερη επιθετική συγκομιδή στην ιστορία τους, σε ό,τι αφορά τα πλέι-οφς!

 

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν αστειευόταν καθόλου, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 39 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες, έχοντας 10/14 σουτ και 15/21 βολές! Ταυτόχρονα, προσπέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, φθάνοντας στη 2η θέση των σκόρερ στην ιστορία των πλέι-οφς! Για 2ο σερί παιχνίδι, ουδείς παίκτης των Ράπτορς κατόρθωσε να τον μαρκάρει αποτελεσματικά, με τον Τζέιμς να “χτυπάει” συνεχώς στον αιφνιδιασμό, με την τρανζίσιον άμυνα του Τορόντο να είναι πολύ αδύναμη για ακόμη μια φορά. Ανίχνευε συνεχώς διαδρόμους προς το καλάθι, κάτι που οδήγησε σε ένα “τσουβάλι” από κερδισμένα φάουλ ενώ τα πήγε περίφημα και από το τρίποντο, με 4/6 προσπάθειες! Όλα αυτά τα πέτυχε σε 36 λεπτά συμμετοχής. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=RaLYzEwFcPg]

Ο Κάιρι Έρβινγκ τον συμπλήρωσε ιδανικά, με 22 πόντους και 11 ασίστ σε μόλις 30 λεπτά συμμετοχής. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε και τα καλύτερα ποσοστά, ο “Uncle Drew” κατάφερε να θέσει μια σειρά προβλημάτων στους αντιπάλους, με τον απίθανο χειρισμό της μπάλας αλλά και την ικανότητα να βλέπει πάντα τον ελεύθερο παίκτη, συμβάλλοντας στην εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Ο Τσάνινγκ Φράι έκανε τρομερή δουλειά σε ρόλο stretch 5αριού, με 18 πόντους και 5/7 τρίποντα ενώ ο Ιμάν Σάμπερτ σταμάτησε στους 14.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-T3b8nHuYGI]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=a2Dpfo3S7_E]

Από την άλλη, ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν ήταν ιδιαίτερα κακός, με μόλις 5 πόντους και 2/11 σουτ! Οι Καβς έκαναν συνεχή νταμπλ-τιμ πάνω του, με σκοπό να απομακρυνθεί η μπάλα από τα χέρια του, παίρνοντας “άριστα” στον τομέα αυτό. Ο “DeMarvellous” είχε πολύ περιορισμένες ευκαιρίες να δημιουργήσει το δικό του σουτ, με τους Ράπτορς να είναι ξανά πολύ αρνητικοί, όταν ο ΝτεΡόζαν δεν τα πηγαίνει καλά, κάτι που συνέβη και στον πρώτο γύρο, απέναντι στους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ράπτορς, με 23 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής, αν και οι Καβς δεν είχαν πρόβλημα όταν πήγαινε η μπάλα στα χέρια του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν κατά 13 πόντους χειρότεροι από τους αντιπάλους τους, με τον Λιθουανό στο παρκέ, με τους Καβαλίερς να “σημαδεύουν” τα αργά του πόδια στην άλλη μεριά του γηπέδου. Ο Κάιλ Λάουρι σταμάτησε στους 20, ο Κόρι Τζόζεφ πέτυχε 22, με 9/14 σουτ ενώ ο Σερτζ Ιμπάκα σταμάτησε στους 16.

Οι Ράπτορς έριξαν στο παρκέ τη small-ball πεντάδα τους από το ξεκίνημα του αγώνα αλλά η απίστευτη ευστοχία των Καβαλίερς (18/33 τρίποντα) και το άλυτο πρόβλημα που ονομαζόταν “ΛεΜπρόν” στάθηκαν ως καθοριστικοί παράγοντες. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 34-22 στην 1η περίοδο και δεν ξανακοίταξαν πίσω, με αποκορύφωμα το φοβερό, 3ο δωδεκάλεπτο, με το επιμέρους σερί να ανέρχεται στο 37-25. Η διαφορά ήταν διψήφια στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, φθάνοντας μέχρι και τους 30 πόντους (107-77) προτού φθάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5VA1hTT9spY]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…