Κεντρική NBA Ο “σωτήρας” Γουολ έδειξε τον δρόμο στους Γουίζαρντς! (vids)

Ο “σωτήρας” Γουολ έδειξε τον δρόμο στους Γουίζαρντς! (vids)

john wall 2

 

john wall 2

There will be a game 7! Ο Τζον Γουολ τράβηξε τους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς από το χείλος του “γκρεμού”, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του επί των Μπόστον Σέλτικς με 92-91! Ο σούπερ-σταρ των γηπεδούχων ευστόχησε σε τρίποντο, 3.5” πριν από τη λήξη, δίνοντας το “φιλί” της ζωής στους “μάγους” και στέλνοντας τη σειρά σε 7ο ματς! Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα “θρίλερ” στα τελευταία λεπτά, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται 10 φορές στην τελευταία περίοδο, στο πρώτο ανταγωνιστικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες! Ο Αϊζέια Τόμας είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του αλλά το, ασφυκτικά μαρκαρισμένο, τρίποντό του δεν βρήκε στόχο.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=haHK4j7rckk]

Ο Γουολ ξεκίνησε άθλια την αναμέτρηση, έχοντας μόλις 1/12 σουτ μέχρι το ξεκίνημα της 3ης περιόδου. Εν τέλει, όμως, ολοκλήρωσε το ματς με 26 πόντους και 8 ασίστ, κλείνοντας το παιχνίδι με 8/13 σουτ (και 9/25 συνολικά). Η πλειοψηφία των πόντων του προήλθε μέσω καλαθιών εντός της ρακέτας, με τον 26χρονο σούπερ-σταρ να διεισδύει στο καλάθι σε κάθε ευκαιρία. Ο κόουτς, Σκοτ Μπρουκς είχε δώσει εντολή στον Γουολ να “μπουκάρει” συνεχώς, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου το μαρκάρισμα είχε αλλάξει και τον αντιμετώπιζε κάποιος ψηλός στην περιφέρεια. Τα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση περιορίστηκαν σημαντικά αλλά το πιο σπουδαίο σουτ έμελλε να είναι τρίποντο, με τον Έιβερι Μπράντλεϊ να του δίνει χώρο και να το πληρώνει ακριβά!

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μπράντλεϊ Μπιλ, με 33 πόντους και 15/26 σουτ. Παρ’όλα αυτά, είχε μόλις 1/8 τρίποντα, ευστοχώντας μάλιστα στο τελευταίο που επιχείρησε, 1’09” πριν από το τέλος! Όπως και ο Γουολ, έτσι και αυτός προσέφερε τα μέγιστα μέσω διεισδύσεων και σωστής αντιμετώπισης των αντίπαλων close-out, τελειώνοντας πληθώρα φάσεων εντός του “ζωγραφιστού”. Ο Μαρκίφ Μόρις είχε 16 πόντους και 11 ριμπάουντ, συνεισφέροντας με τη σκληράδα και το inside-out παιχνίδι του ενώ ο Μαρτσίν Γκορτάτ μάζεψε 13 ριμπάουντ, κυριαρχώντας έναντι της φροντ-λάιν των αντιπάλων.

Στον αντίποδα, ο Αϊζέια Τόμας είχε 27 πόντους και 7 ασίστ αλλά με μόλις 8/24 σουτ, με τον Έιβερι Μπράντλεϊ να έχει επίσης 27, μαζί με 4 κλεψίματα. Ο Αλ Χόρφορντ σταμάτησε στους 20 πόντους ενώ ο Τζέι Κράουντερ είχε 10, μαζί με 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Οι πόντοι κάτω από το καλάθι ήταν το “κλειδί” της επικράτησης για τους Γουίζαρντς, καθώς είχαν 48 πόντους εντός της ρακέτας, έναντι μόλις 26 των αντιπάλων. Μπορεί να μην πήραν καθόλου σκορ από τον πάγκο (μόλις 13 πόντοι) και να σούταραν μόλις με 5/24 τρίποντα αλλά το “καυτό” δίδυμο των Γουολ και Μπιλ τους καθοδήγησε προς τη νίκη, με 21 πόντους στην τελευταία περίοδο! Επίσης, τα ριμπάουντ ήταν ένας θεμελιώδης νικητήριος παράγοντας, με τους Γουίζαρντς να μαζεύουν 46, 9 περισσότερα από τους “κέλτες” ενώ ανανέωσαν το 26.8% των κατοχών τους και “άρπαξαν” το 83.3% των διαθέσιμων αμυντικών ριμπάουντ! Μπορεί να μην κατόρθωσαν να σκοράρουν στο αγαπημένο τους τρανζίσιον (μόλις 7 πόντοι) αλλά οι Γουίζαρντς αποδείχθηκαν πιο clutch, πετυχαίνοντας μεγάλα σουτ!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα λειψό σε παραγωγικότητα, με τους Σέλτικς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, έχοντας βραχεία κεφαλή 1 πόντου (41-42) χάρη σε ένα σερί 1-12. Στην 3η περίοδο, το προβάδισμα ήταν σταθερά δικό τους αλλά στο τελευταίο δωδεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα. Ένα τρίποντο του Τόμας έκανε το σκορ 82-87, με τον Μπιλ να απαντά με τρίποντο στο τρανζίσιον (85-87). Ο Γουολ ισοφάρισε το ματς με 2 βολές αλλά ο Μπράντλεϊ έβαλε εκ νέου μπροστά τους φιλοξενούμενους με 87-89! Ο Μπιλ ισοφάρισε, ο Χόρφορντ απάντησε, ευστοχώντας με ταμπλό από το δεξί φτερό και τα πάντα κρίθηκαν στην τελευταία κατοχή, όπου ο Γουολ φρόντισε να επεκτείνει τη σεζόν των Γουίζαρντς για τουλάχιστον ένα παιχνίδι ακόμη!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Y93BYBbyScU]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…