Κεντρική Elite League “Ο Φάρος θα αγωνιστεί στην Α1 χωρίς εμένα”

“Ο Φάρος θα αγωνιστεί στην Α1 χωρίς εμένα”

tsapas faros1

tsapas faros1

Στόχος του Φάρου Κερατσινίου είναι την επόμενη σεζόν να αγωνιστεί στην Basket League, με τον Βαγγέλη Τσάπα να δηλώνει πως αυτό θα γίνει χωρίς αυτόν. Ακόμη, τόνισε ότι όλα θα αποσαφηνιστούν μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον sport-fm 94,6:

“Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ο Φάρος ήταν πολύ κακός. Όμως βελτιωθήκαμε αισθητά στο δεύτερο χωρίς να μπορούμε να εξαργυρώσουμε την καλύτερή μας αυτή εικόνα με μία καλύτερη θέση, πέραν της τέταρτης στην οποία τελικά και ολοκληρώσαμε την κανονική περίοδο, καθώς τα αποτελέσματα των αντιπάλων μας δεν μας ευνόησαν. Έτσι λοιπόν, προετοιμαστήκαμε για τα πλέι οφ, όπου πήραμε την άνοδο.

Πήραμε την άνοδο κόντρα σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες, όπως είναι ο Ηρακλής. Αρχικά κερδίσαμε μέσα στο Ιβανώφειο, το οποίο είχε 4000 κόσμο και έπειτα επικρατήσαμε δύσκολα στην έδρα μας. Είναι λογικό το παιχνίδι να μην ήταν εύκολο. Ήταν ένας τελικός. Υπήρχε η πεποίθηση ότι ενώ κερδίσαμε στη Θεσσαλονίκη ήταν δύσκολο να χάσουμε στην έδρα μας, όπου έχουμε να ηττηθούμε σε αγώνα πρωταθλήματος τρία χρόνια. Η απουσία του Τότσιου ήταν σημαντική για τον αντίπαλό μας, αλλά ο Φάρος είχε έναν αέρα το τελευταίο διάστημα κάνοντάς τον να πιστεύει ότι δε χάνει με τίποτα”.

Για τα παράπονα του Ηρακλή για τη διαιτησία: “Ήθελα να απαντήσω από την πρώτη στιγμή, αλλά το απέφυγα. Επειδή όμως οι άνθρωποι του Ηρακλή συνεχίζουν να τραβάνε το σχοινί θα σας πω το εξής: Οι άνθρωποι αυτοί καταρχήν αδικούν την ίδια τους την προσπάθεια, το έχω αναφέρει και σε προηγούμενες δηλώσεις μου.

Οι παίκτες του Ηρακλή έκαναν μια φοβερή υπερπροσπάθεια όλη τη χρονιά τερματίζοντας στην κανονική περίοδο στη δεύτερη θέση έχοντας μόλις τέσσερις καθαρές ήττες. Άρα ο Ηρακλής δε δικαιούται να μιλάει για τη διαιτησία ειδικά όταν κερδίζει μέσα στην έδρα του τον Πανιώνιο και το Φάρο, ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με είκοσι πόντους.

Γνωρίζουμε όλοι ότι αν η διαιτησία θέλει να σε αδικήσει δε θα σε αφήσει να γυρίσεις τέτοιου είδους παιχνίδια, όπου τελικά θα τα κερδίσεις κιόλας. Επιμένει ο Ηρακλής να μιλάει για τη διαιτησία τη στιγμή που ο κ. Αλεξανδρής έκανε δηλώσεις μετά το τέλος του ματς στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζοντας ότι ο Φάρος κέρδισε δίκαια.

Στο παιχνίδι της Τετάρτης στην έδρα μας ο Ηρακλής είχε μία πολύ καλή διαιτησία. Ο Πρόεδρος του Ηρακλή, κ. Δρακόπουλος είναι έντιμος, βάζει τα χρήματά του αλλά δεν ξέρει από μπάσκετ και ό,τι του λένε βγαίνει και το «παπαγαλίζει». Το έχει κάνει πολλές φορές. Και ας βγει να μας πει σε ποιες φάσεις υπήρξε «σφαγή».

Επίσης έχει πει ότι ο Πανιώνιος χρωστάει, ο Ηρακλής χρωστάει και ότι ο Φάρος, ο οποίος δε χρωστάει, δε μπορεί να παίξει στην Α1. Ο Φάρος δε χρωστάει ούτε ένα ευρώ πουθενά. Σας λέω και πάλι ότι δεν είχα πρόθεση να ασχοληθώ ξανά με αυτό το θέμα αλλά με αναγκάζουν. Φιλική συμβουλή είναι να ασχοληθούν με την ομάδα τους αλλά έχω ένα παράπονο σχετικά με το θέμα του κ. Αλεξανδρή.

Είναι ένας προπονητής ο οποίος έχει κάνει τεράστιες επιτυχίες, έχει περάσει από πάγκους μεγάλων ομάδων και ως παίκτης και ως προπονητής και έτσι περίμενα να έχει έναν πιο πατριαρχικό ρόλο στο μπάσκετ. Έξω από το Ιβανώφειο μου είπε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και ας βγει να με διαψεύσει αν λέω ψέματα.

Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει πάρει ευρωπαϊκό τίτλο θα έπρεπε να μιλάει περισσότερο για το μπάσκετ, για τους πρωταγωνιστές, τους παίκτες και είναι άδικο να ασχολείται με τη διαιτησία. Έγινε ένα εκπληκτικό παιχνίδι την Τετάρτη με φάσεις, όπως αυτές του Σκορδίλη, βγαλμένες από το ΝΒΑ για τις οποίες δε μιλάει κανείς και στέκονται σε θέματα που δεν αρμόζουν σε ομάδες όπως ο Ηρακλής“.

Για την πρόθεση της διοίκησης και για το τι θα κάνει η ομάδα τώρα που ανέβηκε στην Α1 σημείωσε: “Η πρόθεση φέτος είναι η ομάδα να αγωνιστεί στην Α1. Η προσωπική μου πρόθεση είναι εγώ να μην είμαι στο νέο σχήμα της διοίκησης. Μέσα στις επόμενες 10-15 μέρες θα αποσαφηνιστεί ο τρόπος γιατί παίζουν διάφοροι λόγοι ρόλοι όπως για παράδειγμα το θέμα του γηπέδου το οποίο δεν πληροί τις προδιαγραφές ώστε να αγωνιστεί μία ομάδα στην Α1.

Χρειάζονται κερκίδες, δημοσιογραφικά θεωρεία και διάφορα άλλα τα οποία είναι σημαντικά. Ο Δήμος έχει βγάλει τα κονδύλια από πέρυσι, αλλά δεν έχει γίνει κάτι. Εμείς αυτό που υποσχεθήκαμε από πέρυσι και ήταν οξύμωρο, τη στιγμή που όλοι πίστευαν ότι θα διαλυθούμε, κάναμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να κάνουμε μια ομάδα η οποία πήρε εκ νέου την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Το λόγο μας τον κρατήσαμε από εκεί και πέρα πρέπει και οι υπόλοιποι φορείς να βάλουν το λιθαράκι τους. Αλλιώς θα αναγκαστεί η ομάδα να παίξει κάπου αλλού. Υπάρχουν σενάρια, αλλά δεν είναι η προτεραιότητα τη στιγμή αυτή να λέμε πράγματα, τα οποία ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα στις άλλες τις ομάδες.

Αλλά η θέση θα χρησιμοποιηθεί σαν Φάρος. Οι πιθανότητες τώρα που μιλάμε να συμβεί κάτι τέτοιο είναι 50-50. Το καλύτερο για εμάς θα ήταν να το κάνουμε μόνοι μας. Αλλά για να κάνουμε αυτήν την προσπάθεια μόνοι μας χρειαζόμαστε γήπεδο. Αν λυθεί το γήπεδο θα προχωρήσουμε μόνοι μας”.

Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε τον Βαγγέλη Τσάπα “ήρωα” του μπάσκετ, καθώς δαπανά πολλά χρήματα χωρίς να έχει έσοδα. Ο κ. Τσάπας σημείωσε: “Γενικά η Α2 δεν έχει έσοδα. Δεδομένου του ότι η ομάδα μας δεν έχει και πολύ κόσμο δεν έχουμε καθόλου έσοδα. Κάνω το μεράκι μου με την ενασχόλησή μου με το μπάσκετ.

Ξεκινήσαμε μαζί με τον Ανδρέα Πολέμη από τη Β ΕΣΚΑΝΑ προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια ομάδα για να σταθεί στη Γ Εθνική πριν οκτώ χρόνια. Και καταφέραμε να παίζουμε με τον Παναθηναϊκό σ’ έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Είναι ένα μικρό παραμύθι το οποίο θα μπορούσε να γίνει και ταινία. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να φέρνουμε στο γήπεδο οικογένειες με παιδιά ώστε να μας στηρίζουν, κάτι το οποίο το διαπιστώσατε και στον τελευταίο αγώνα με τον Ηρακλή“.

Τέλος, είπε την προσωπική του γνώμη για την Α1 λέγοντας: “Η διαδικασία της Α1 δε μου αρέσει καθόλου. Περνάς σε ένα άλλο επίπεδο, το οποίο δε με εκφράζει καθόλου. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες δε γνωρίζουν τα ονόματα των παικτών, κυρίως των ξένων. Δεν είμαι ρατσιστής αλλά δε μου αρέσει όλο αυτό. Είμαι πιο ρομαντικός και θέλω να έχω προσωπική σχέση με τους παίκτες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των play off/play out

Το 2-1 έκανε ο Πανιώνιος. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των play off/play out. Ο Πανιώνι…