Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Νικάς ή πηγαίνεις σπίτι σου”

“Νικάς ή πηγαίνεις σπίτι σου”

ioannis papapetrou olympiacos efes

ioannis-papapetrou-olympiacos-efes

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας εναντίον της Αναντολού Εφές (02/05, 21:00), για τον πέμπτο αγώνα των πλέι οφς της Ευρωλίγκας, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να τονίζει στο προσωπικό του blog στην Ευρωλίγκα πως συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι νίκη ή πας σπίτι σου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
“Είναι υπέροχο που έχουμε το Game 5 στην έδρα μας και θα παίξουμε μπροστά στους οπαδούς μας. Θα δώσουμε τα πάντα στην τελευταία μας μάχη για να προκριθούμε στο Final 4.

Για να το κάνουμε αυτό, έπρεπε να επιστρέψουμε στο Game 4, μετά από δύο σερί ήττες από την Εφές, κι έπρεπε να επιβιώσουμε στο πρώτο μας “do or die” ματς στην Κωνσταντινούπολη. Νομίζω πως παίξαμε σκληρά στο δεύτερο μέρος. Έτσι ακριβώς θα το περιέγραφα: σκληρά. Κι επίσης, πιστεύω πως οι παίκτες που ήταν στο παρκέ, αλλά και ο πάγκος, ήμασταν όλοι διαρκώς ενωμένοι. Παίξαμε σαν μια ομάδα. Λειτουργήσαμε πολύ καλά αμυντικά, και στην επίθεση χειριστήκαμε καλά την μπάλα. Συνολικά, ήμασταν πού επιθετικοί. Ο Σπανούλης, φυσικά, ήταν το επίκεντρο της προσοχής. Όλοι στηριζόμαστε σε εκείνον και όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως ήταν μια ομαδική νίκη κι έτσι ακριβώς μας αρέσει να νικάμε.

Το τρίτο ματς ήταν απογοητευτικό. Δεν μπήκαμε στον αγώνα, γνωρίζοντας το τι ευκαιρία είχαμε μπροστά μας. Ήταν λες και δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά. Η Εφές είχε μεγάλο προβάδισμα κι εμείς παίξαμε πιο σκληρά στο τέλος του παιχνιδιού και συνειδητοποιήσαμε πως έπρεπε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Ο Σπανούλης έβαλε μεγάλα τρίποντα, όλοι συνεισφέραμε στην άμυνα, αλλά ξεμείναμε από χρόνο.

Στο διάστημα μεταξύ του Game 3 και του 4, μιλήσαμε για την επιθετικότητά μας. Έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί, σε άμυνα κι επίθεση. Έπρεπε να δείξουμε ότι το θέλουμε πιο πολύ στο παρκέ κι όχι να μείνουμε στα λόγια, και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και να παίξουμε περισσότερο σαν ομάδα. Όσον αφορά την τακτική, αλλάξαμε κάποια στοιχεία. Αλλάξαμε την άμυνά μας πάνω σε κάποιους παίκτες και το πικ εν ρολ σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Νομίζω πως αυτό μπέρδεψε λίγο την Εφές.

Οπότε, είναι υπέροχο που θα παίξουμε και το πέμπτο παιχνίδι. Οι παίκτες γίνονται πιο σκληροί και προετοιμάζονται καλύτερα. Για εμάς τους παίκτες, είναι καλύτερα που η σειρά πήγε ως το τέλος, και αποδείξαμε από τι είμαστε φτιαγμένοι. Είναι ένα μεγάλο ματς, που θα δώσει το εισιτήριο για το Final 4. Ο καθένας θέλει να παίζει σε αυτούς τους αγώνες. Είναι ένα παιχνίδι Final 4 και για τις δύο ομάδες. Έτσι ακριβώς προσεγγίσαμε και το Game 4. Ξέραμε πως μπορεί να είναι το τελευταίο μας ματς στην Euroleague. Κάθε παιχνίδι από εδώ και στο εξής είναι έτσι: αν χάσεις, πας σπίτι σου.

Όσον αφορά τις άλλες σειρές, πιστεύω πως η Μπασκόνια έδωσε μεγάλη μάχη με την ΤΣΣΚΑ και στα τρία ματς. Δεν κατάφεραν να νικήσουν, αλλά δεν ήταν εύκολο και για την ΤΣΣΚΑ να πάρει τις νίκες. Η Φενέρ ήρθε στην Αθήνα και πήρε δύο νίκες στο “Nίκος Γκάλης“. Έδειξαν θάρρος, πόσο σκληροί είναι και πόση ποιότητα έχουν σαν ομάδα. Η Ρεάλ ηττήθηκε στην έδρα της και μετά έκανε μια μεγάλη επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι είναι η Euroleague. Δεν υπάρχει εύκολη σειρά. Η κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει εκτός έδρας, αλλά και εντός. Όλες οι ομάδες έδειξαν χαρακτήρα.

Ειλικρινά, είμαι πολύ άνετος με τα πέντε ματς στη σειρά, παίζοντας με τη ίδια ομάδα ξανά και ξανά. Μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι και τι κάνει καλά η άλλη ομάδα. Δεν μένει έκπληκτος από κάτι, αλλά προετοιμάζεσαι καλύτερα. Ξέρεις ήδη τι μπορούν να κάνουν. Κι επειδή τους έχεις αντιμετωπίσει πρόσφατα, δεν ξεχνάς. Οπότε, οι προσαρμογές που θα κάνεις στο παιχνίδι είναι οι πιο κρίσιμες σε αυτό το σημείο. Πάντα πρέπει να αλλάζεις και να προσθέτεις πράγματα. Πρέπει να κάνεις καλά αυτό που ξέρεις.

Οπότε, όλα θα κριθούν την Τρίτη. Παλέψαμε σκληρά σε όλη την κανονική διάρκεια για να πάρουμε μια θέση με το πλεονέκτημα έδρας. Χάσαμε ένα ματς στην έδρα μας στα playoffs, αλλά πήγαμε εκτός και το πήραμε πίσω. Οπότε, τώρα έχουμε το προνόμιο για το οποίο δουλεύαμε όλη τη σεζόν. Αύριο είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να παίξουμε μπροστά στον κόσμος μας και μια μεγάλη ευκαιρία να πάμε στο Final 4.

Οι οπαδοί μας είναι υπέροχοι κι είναι εντελώς διαφορετική η αίσθηση να παίζεις στην έδρα σου. Οι οπαδοί μας μάς στηρίζουν και δημιουργούν μια φοβερή ατμόσφαιρα, η οποία σού δίνει έξτρα ώθηση. Φυσικά, όλοι ψάχνουν για εισιτήρια, όλοι θέλουν να γίνουν μέρος του Game 5. Είναι τρελό, νομίζω πως ο Σπανούλης έχει τα περισσότερα αιτήματα από τον καθένα. Αυτό είναι το θέμα: Νικάς ή πας σπίτι. Σίγουρα θα δώσουμε τα πάντα. Το υπόσχομαι αυτό.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ράτζα και Κούκοτς στις εξέδρες της «Σταρκ Αρένα»

Στη «Σταρκ Αρένα» οι Ντίνο Ράτζα και Τόνι Κούκοτς. Ο Ντίνο Ράτζα μαζί με τον Τόνι Κούκοτς …