Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Να περιορίσουμε Τεοντόσιτς – Ντε Κολό”

“Να περιορίσουμε Τεοντόσιτς – Ντε Κολό”

olympiakos 3

olympiakos 3

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Παρασκευή (17/05, 18:30) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Final Four της Ευρωλίγκας κι ο Δημήτρης Αγραβάνης με δηλώσεις του στο athlenda.com τόνισε πως, στον προσεχή αγώνα, οι “ερυθρόλευκοι” πρέπει να περιορίσουν τους Τεόντοσιτς και Ντε Κολό.

Ειδικότερα, ο παίκτης των Πειραιωτών δήλωσε: “Είναι πολύ δύσκολο να τους εξουδετερώσεις (σ.σ. τους Τεόντοσιτς και Ντε Κολό) γιατί αμφότεροι είναι μεγάλοι παίκτες. Αν τους περιορίσουμε όμως θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για μας. Αυτός θα είναι ο στόχος και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στη διάρκεια του αγώνα”.

Σχετικά με το ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ επισήμανε: “Νομίζω ότι η ιστορία δεν παίζει μπάσκετ. Δεν έχει σημασία το γεγονός πως χάσαμε δυο φορές στην κανονική περίοδο, ούτε ότι τους έχουμε κερδίσει τρεις φορές τα πέντε τελευταία χρόνια σε Final Four. Αυτό που θα μετρήσει στο γήπεδο είναι ποιος το θέλει περισσότερο και η θέληση που θα δείξει κάθε παίκτης για να κατακτήσει τη νίκη και να πάρει την πρόκριση στον τελικό. Επίσης, στα Final Four παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ποια ομάδα βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και ποια έχει την καλύτερη ψυχολογία. Έχουμε μερικές μέρες μπροστά μας για να προετοιμαστούμε πνευματικά γιατί σωματικά είμαστε αρκετά έτοιμοι ώστε να πάμε στην Τουρκία και να παλέψουμε. Όποιος είναι καλύτερα σε επίπεδο ψυχολογίας και πνευματικής προετοιμασίας, θα κερδίσει”.

Για τον στόχο του Ολυμπιακού στο Final Four τόνισε: “Το Final Four είναι μια γιορτή για κάθε παίκτη. Πάμε εκεί πρώτα απ’ όλα για να το ευχαριστηθούμε, χωρίς άγχος καθώς δεν είμαστε το φαβορί αλλά σίγουρα έχουμε τους στόχους μας. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για την κατάκτηση του τροπαίου”.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην… Πόλη του, εκεί όπου το 2012 κατέκτησε τη δεύτερη Ευρωλίγκα της ιστορίας του κι ο Δημήτρης Αγραβάνης σχολίασε: “Έχουμε έμπειρους Έλληνες παίκτες και μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Βασίλης, ο Γιώργος και ο Κώστας, οι οποίοι ήταν παρόντες και πριν από πέντε χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Δεν συζητάμε όμως ό,τι συνέβη στο παρελθόν αλλά κοιτάμε μόνο το μέλλον και το μέλλον είναι το Final Four της Πόλης“.

Τέλος, όσον αφορά τη σειρά εναντίον του Άρη για την Basket League και ειδικότερα για το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των ομάδων, είπε: “Ο Άρης προσπάθησε να παίξει καλύτερα από το πρώτο παιχνίδι και το κατάφερε. Πήρε αρκετά ριμπάουντ και ήταν εύστοχος σε πολλές από τις επιθέσεις του. Ίσως εμείς είχαμε το μυαλό μας περισσότερο στο Final Four αλλά πήραμε τη νίκη που χρειαζόμασταν κι από δω και πέρα συγκεντρωνόμαστε στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…