Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών “Να επιστρέψει ο Απόλλων εκεί που αξίζει”

“Να επιστρέψει ο Απόλλων εκεί που αξίζει”

barlos panionios

barlos panionios

Ο Νίκος Μπάρλος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Πελοπόννησος”, όπου αναφέρθηκε για το τι πρέπει να κάνει ο Απόλλων Πατρών τη νέα περίοδο, για να καταφέρει αυτά που πέτυχε φέτος ο Πανιώνιος. Ο έμπειρος άσσος αποκάλυψε τους λόγους που δεν επέστρεψε στους “μελανόλευκους”,

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-Για το τι πρέπει να κάνει ο Απόλλωνας την νέα περίοδο για να καταφέρει ότι και φέτος ο Πανιώνιος: “Το πιο σημαντικό είναι όσοι τον αγαπούν να πάνε όλοι μαζί. Να βρεθούν, να συγκροτηθούν και να κοιτάξουν χωρίς αντιπαραθέσεις την επόμενη μέρα. Ο Απόλλων έχει τεράστια ιστορία, είναι ο Νο1 εκπρόσωπος του επαρχιακού μπάσκετ στην Ελλάδα, είναι η ομάδα μου, εκεί ανδρώθηκα και μεγάλωσα και θέλω να τον βλέπω εκεί που αξίζει να βρίσκεται”

-Αγωνιστικά τι ομάδα πρέπει να φτιάξει ο Απόλλων;

“Το αγωνιστικό έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Το πρωτεύον είναι και το επαναλαμβάνω για ακόμη μία φορά είναι όσοι τον αγαπούν να πάνε όλοι μαζί. Όταν αυτό συμβεί θα είναι εύκολο και αγωνιστικά να χτιστεί μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό στην Α2 Εθνική, άλλωστε μιλάμε για τον Απόλλωνα όχι μια οποιαδήποτε ομάδα”

-Διαφορές Α1 και Α2;

“Γενικά είναι άλλο μπάσκετ τώρα και άλλο πριν από 10 χρόνια. Σίγουρα υπάρχουν διαφορές που έχουν να κάνουν κυρίως με την αθλητικότητα με την παρουσία τόσων πολλών Αμερικανών“.

-Θα παίξεις του χρόνου;

“Εννοείται ότι θα παίξω, άλλωστε πέρυσι στον Πανιώνιο υπέγραψα διετές συμβόλαιο. Και θέλω να επιστρέψω στην Α1 Εθνική γιατί μου είναι γνώριμη και σαν Κατηγορία την γνωρίζω καλύτερα”.

-Γιατί η Πάτρα, ο Απόλλωνας έχει να βγάλει παίκτη για την Α1 Εθνική από τη δική σου εποχή και του Αργυρόπουλου;

“Εμείς να θυμίσω ότι όταν ήμασταν παιδιά και ξεκινούσαμε στα τμήματα υποδομής είχαμε προπονητή τον Μίλος Τζόρτζεβιτς, αδελφό του Αλεξάντερ, με τον οποία 20 σχεδόν χρόνια μετά κρατώ ακόμη επικοινωνία. Η παρουσία του Μίλος Τζόρτζεβιτς στον Απόλλωνα τότε φανερώνει και τη δουλειά που γινόταν. Υπήρχε άλλη οργάνωση εκείνα τα χρόνια, αλλά είχαν και τα παιδιά άλλη όρεξη για μπάσκετ. Το ότι τότε έβγαιναν παίκτες και τώρα όχι είναι μεγάλο θέμα και χρειάζεται ανάλυση με στοιχεία και εμπεριστατωμένες απόψεις. Γιατί εντάξει μπορεί Κώστας Πετρόπουλος να βγαίνει μια φορά στα 100 χρόνια, αλλά μεταγενέστερα όπως είπες ο Απόλλων έβγαλε εμένα, τον Νίκο Αργυρόπουλο, τον Γιάννη Γεωργαλλή, γιατί και ο Γιάννης επί της ουσίας από τον Απόλλωνα βγήκε ή ακόμη και ο Νίκος Πέττας στον Απόλλωνα πήρε πρώτα χρόνο και βρήκε ρόλο. Και ο Άγγελος Τσάμης θα μπορούσε να έχει παίξει στον Απόλλωνα. Πιο πρόσφατη περίπτωση αυτή του Φώτη Λαμπρόπουλου, που αν εξαιρέσουμε τα 10-12 παιχνίδια που έπαιξε πέρυσι δεν αγωνίστηκε ποτέ στον Απόλλωνα και αυτό είναι μεγάλο κρίμα. Βέβαια από την άλλη οι νεαροί πρέπει να διεκδικήσουν τις ευκαιρίες τους. Να γνωρίζουν ότι τίποτα και κανένας δεν πρόκειται να τους χαριστεί”.

-Σε μια εβδομάδα ο Ολυμπιακός, στον οποίο αγωνίστηκες μετά τον Απόλλωνα, θα παίξει στο φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας. Τι μπορεί να καταφέρει;

“Καταρχήν δεν έχει σημασία ότι παλαιότερα αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό, γιατί όποια Ελληνική ομάδα και εάν είχε φτάσει στο φάιναλ-4 θα την υποστήριζα. Αυτό θα κάνω και τώρα παρά το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ έχει Έλληνα προπονητή, τον Δημήτρη Ιτούδη και γυμναστή τον Κώστα Χατζηχρήστο με τον οποίο συνδέομαι φιλικά. Η άποψή μου είναι ότι για την Ολυμπιακό η χρονιά στην Ευρώπη είναι άκρως επιτυχημένη και πλέον πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη χωρίς άγχος και ως αουτσάιντερ θα έχει μεγαλύτερη τύχη”.

«Στον Απόλλωνα με τη συμπεριφορά τους η μόνη πόρτα που μου έδειξαν ήταν αυτή της εξόδου».

“Όταν η κουβέντα πήγε στην προ τριετία σχεδόν συμφωνία για την επιστροφή του Νίκου Μπάρλου στον Απόλλωνα με τη «δουλειά» να χαλάει την τελευταία στιγμή ο έμπειρος φόργουορντ άστραψε και βρόντηξε λέγοντας:«Θα ήθελα, για τον κόσμο γιατί πολλοί είναι που με σταματούν στον δρόμο και με ρωτούν «Νίκο γιατί δεν επέστρεψες;» να ξεκαθαρίσω κάτι: πριν τρία χρόνια όταν πράγματι υπήρξε επαφή για την επιστροφή μου και θέλησα να γυρίσω μεταφέρθηκε προς τα έξω μια λάθος εικόνα. Τότε δεν μου συμπεριφέρθηκαν σωστά, αλλά προς τα έξω βγήκε ότι εγώ ευθυνόμουν. Λάθος. Κάποιοι στον Απόλλωνα δεν με ήθελαν και όχι μόνο αυτό, αλλά φρόντισαν να μεταφέρουν αλλιώς προς τα έξω ότι συνέβη τότε. Να το πώ με δύο κουβέντες. Στον Απόλλωνα με τη συμπεριφορά τους η μόνη πόρτα που μου έδειξαν ήταν αυτή της εξόδου”

-Βαρύ ακούγεται…

“Είναι η πραγματικότητα και ο κόσμος πρέπει να τη γνωρίζει”.

-Γιατί δεν τα είπες τότε;

“Δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα σε εκείνη την περίοδο, που έδινε τον αγώνα της. Για να πάει ο Απόλλων μπροστά, πρέπει όλοι να βάλουν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα, παίκτες, προπονητές, παράγοντες, ακόμη και ο κόσμος και να επενδύσουν και να στηρίξουν τα νέα παιδιά”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…