Κεντρική NBA “Μυθικό” σερί και θρίαμβος για τους Γουίζαρντς! (vids)

“Μυθικό” σερί και θρίαμβος για τους Γουίζαρντς! (vids)

john wall isaiah thomas

john wall isaiah thomas

Χάρη σε ένα “εκκωφαντικό” σερί 26-0 στην περίοδο, οι Γουάσινγκτον Γουίζαρντς συνέτριψαν τους Μπόστον Σέλτικς με 121-102, βάζοντας “φωτιά” στη σειρά, καθώς ισοφάρισαν σε 2-2! Η συνεχής εκμετάλλευση των λαθών των αντιπάλων και η απίθανη ταχύτητα στο τρανζίσιον ήταν τα “κλειδιά” που έδωσαν τη νίκη στους “μάγους”, οι οποίοι είχαν όλους τους βασικούς τους παίκτες σε εξαιρετική μέρα.

//platform.twitter.com/widgets.js

Συγκεκριμένα, οι Γουίζαρντς μετέτρεψαν το 48-53 σε 74-53 (!), κυριαρχώντας στο ανοικτό γήπεδο. Πιο αναλυτικά, είχαν 10/13 σουτ στο διάστημα αυτό, σκοράροντας 19 πόντους από λάθη αντιπάλου (και 34 συνολικά στην αναμέτρηση) ενώ οι Σέλτικς είχαν 0/5 σουτ, μαζί με 8 λάθη. Στο διάστημα αυτό, οι Γουίζαρντς πέτυχαν 19 πόντους στον αιφνιδιασμό, εκμεταλλευόμενοι την πλήρη αδράνεια των “κελτών! Οι γηπεδούχοι έκαναν κλεψίματα πάνω στην μπάλα, με αποτέλεσμα να φεύγουν με τρομερή ορμή στο ανοικτό γήπεδο, παρενέβησαν αρκετές φορές στις γραμμές πάσας ενώ η Βοστόνη είχε πολύ αργές επιστροφές, δίχως να μπορεί να ανταγωνιστεί τα αθλητικά και γρήγορα κορμιά των αντιπάλων. Όλα αυτά, φυσικά έγιναν υπό την ηγεσία του “καυτού”, Τζον Γουολ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_0Jwu6fCIyI]

Ο Γουολ έδωσε συνέχεια στο σερί των εξαιρετικών εμφανίσεών του, σταματώντας στους 27 πόντους ενώ είχε ακόμη 12 ασίστ και 5 κλεψίματα! Ο Γουολ ξεκίνησε να παίρνει μπρος στα τελευταία λεπτά του 1ου ημιχρόνου, σουτάροντας με άσχημα ποσοστά πριν από το διάστημα αυτό. Όταν, όμως, ο δαιμόνιος πλέι-μέικερ βρήκε ρυθμό, ο τρόμος κατέβαλλε τις ψυχές των Σέλτικς. Σκοράροντας συνεχόμενα καλάθι ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 14 πόντους αλλά το πραγματικό “πάρτι” ξεκίνησε στην 3η περίοδο. Πραγματοποιώντας πρωτοφανή “όργια” στο τρανζίσιον, είτε πασάροντας, είτε σκοράροντας, ο Γουολ πήρε από το χέρι τους Γουίζαρντς, οδηγώντας τους στη μεγάλη νίκη!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=V2fzuuTY6wU]

Η μεγάλη διαφορά της Γουάσινγκτον, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια ήταν η απόδοση του Μπράντλεϊ Μπιλ. Ο σούτινγκ γκαρντ της ομάδας βρήκε ξανά το χέρι του, σταματώντας στους 29 πόντους, με 11/16 σουτ! Ο Αϊζέια Τόμας δεν ήταν ικανός να τον μαρκάρει αποτελεσματικά, κάτι που οδήγησε σε ορισμένα εύκολα καλάθια του κοντά στο καλάθι ενώ δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει πίσω από σκριν, με αποτέλεσμα να ελευθερώνεται και να εκτελεί. Ο Ότο Πόρτερ τελείωσε το ματς με 18 πόντους, βάζοντας και αυτός το “λιθαράκι” του στο ξέφρενο σερί των Γουίζαρντς ενώ ο Μαρκίφ Μόρις είχε 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=c0dVMKyjQgY]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0W5yM8XopGU]

Ήταν δεδομένο ότι οι Γουίζαρντς θα επιχειρήσουν να “στραγγαλίσουν” τους Σέλτικς στο μισό γήπεδο και θα επιχειρήσουν να τρέξουν στην επίθεση. Οι αντίπαλοι τούς έκαναν αυτή τη χάρη, καθώς έκαναν 18 λάθη, αδυνατώντας πλήρως να βρουν ρυθμό στην επίθεση. ο Αϊζέια Τόμας ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους αλλά με μόλις 2 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και με καμία εκτελεσμένη βολή! Ο Τέρι Ροζίερ ήταν ξανά τρομερά αποτελεσματικός, με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και +15 στο plus/minus, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του ηττήθηκε “βαριά” ενώ ο Κέλι Ολίνικ είχε 14. Παρά το γεγονός ότι οι Σέλτικς προηγήθηκαν ακόμη και με 12 πόντους στη 2η περίοδο, το “μπλακ-άουτ” στην επανάληψη τους στοίχισε ανεπανόρθωτα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Μαρούσι. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Μαρούσι στον πρώτ…