Κεντρική NBA Μια υπέροχη ωδή στην κληρονομιά του Πολ Πιρς (vid)
NBA

Μια υπέροχη ωδή στην κληρονομιά του Πολ Πιρς (vid)

paul pierce clippers

paul-pierce-clippers

Ένας εκ των τελευταίων των Μοϊκανών της γενιάς που σάρωσε στο NBA τη δεκαετία του 2000 αποφάσισε να κρεμάσει τα sneakers του, σε ηλικία 39 ετών. Ο λόγος γίνεται φυσικά για τον Πολ Πιρς, έναν εκ των πιο δημιουργικών, πανούργων και εύστροφων παικτών της σύγχρονης ιστορίας του NBA. Επρόκειτο για μια ηγετική μορφή, οδηγώντας τους αγαπημένους του, Μπόστον Σέλτικς, σε δεκάδες διακρίσεις, με τον ίδιο να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Εντός των 19 ετών της επαγγελματικής καριέρας του κρύβεται μια πλούσια κληρονομιά, την οποία δείχνουν να αναγνωρίζουν ακόμη και τα πιο ιερά “τέρατα” της πορτοκαλί μπάλας, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Συγκεκριμένα, το Players Tribune δημιούργησε ένα εξαιρετικό βίντεο, με δεκάδες εκπροσώπους του μπάσκετ να μιλούν με τα πιο κολακευτικά λόγια για τον “The Truth“. Ορισμένοι από αυτούς τον έζησαν μέσα στο γήπεδο, όντας μέλη της ίδιας ομάδας, άλλοι πάλι όχι. Το συμπέρασμα είναι ότι ο Πιρς απολαμβάνει τον καθολικό σεβασμό από τους πάντες και είναι σίγουρο ότι θα λείψει σε όλους όσους αγαπούν το παιχνίδι του μπάσκετ! Η συγκίνηση του Κέβιν Γκαρνέτ τα λέει όλα.

Αναλυτικά ορισμένα από τα λεγόμενα των πρωταγωνιστών του βίντεο: 

Κέβιν Γκαρνέτ: “Κάποιες φορές νόμιζα ότι ήμουν καλός σε υπερβολικό βαθμό, μέχρι που είδα αυτόν. Τότε κατάλαβα με τι μοιάζει ένα θηρίο. Είναι ένας από τους πιο clutch παίκτες και ένα από τα πιο ήμερα θηρία που γνώρισα ποτέ”.

Κόμπι Μπράιαντ: “Ήταν σε ένα φιλικό παιχνίδι στο UCLA ένα καλοκαίρι. Δεν θυμάμαι ποιος κέρδισε. Θυμάμαι, όμως, να αγωνίζομαι εναντίον του και να λέω από μέσα μου ότι αυτός ο τύπος θα είναι πρόβλημα. Ο Πολ Πιρς είναι η αλήθεια!”

Ντοκ Ρίβερς: “Αναρωτιόμουν πώς μπορεί αυτός ο παίκτης να βάλει 35 πόντους. Βλέποντας τα πόδια του και τον ρυθμό που παίζει, καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ δύσκολο να τον μαρκάρεις“.

Ρόι Γουίλιαμς: “Ήταν ένας υπέροχος παίκτης για να τον προπονείς. Έχει αφήσει πολύ μεγάλη κληρονομιά

Ντάνι Έιτζ: “Άκουγα την μπάλα να χτυπάει κατά τις 12 το βράδυ κάθε μέρα. Κοίταγα από το παράθυρο και ήταν ο Πιρς που έκανε προπόνηση“.

Όσκαρ Ρόμπερτσον: “Δεν διαμαρτυρόταν ποτέ για καταστάσεις. Πάντοτε προσαρμοζόταν”.

Τζαμάλ Κρόφορντ: “Δίνει ένα στυλ, μια σκληράδα και μια old-school προσέγγιση στο παιχνίδι”.

Ραζόν Ρόντο: “Με βοήθησε πολύ στο ξεκίνημα της καριέρας μου να τον βλέπω πώς δουλεύει κάθε μέρα στην προπόνηση”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wbDnpSqDokU]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…