Κεντρική NBA Με άνεση και στυλ το Γκόλντεν Στέιτ! (vids)

Με άνεση και στυλ το Γκόλντεν Στέιτ! (vids)

steph curry warriors jazz

steph-curry-warriors-jazz

Πολλοί θα περίμεναν ότι οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς θα είναι “σκουριασμένοι” και εκτός ρυθμού, έπειτα από 1 εβδομάδα απραξίας. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ίσχυε ούτε στο ελάχιστο. Οι “πολεμιστές” μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, δεν έχασαν το προβάδισμα σε κανένα σημείο του αγώνα και επιβλήθηκαν εύκολα των Γιούτα Τζαζ με 106-94, κάνοντας το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά, στο πλαίσιο του 2ου γύρου. Οι γηπεδούχοι παρέσυραν τους “μορμόνους” στον ρυθμό τους, κάτι που αποτέλεσε κλειδί για τη νίκη τους, καθώς η Γιούτα επιθυμούσε να επιβάλλει παιχνίδι λίγων κατοχών, δίχως αποτέλεσμα. Αν το γεγονός αυτό συνδυαστεί με την εξαιρετική άμυνά τους και τον πλουραλισμό στην επίθεση, τότε το τελικό αποτέλεσμα φαντάζει απόλυτα λογικό.

Ο Στεφ Κάρι ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με 22 πόντους (7/11 σουτ, 7/7 βολές) ενώ είχε ακόμη 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, έχοντας ορισμένα θεαματικά highlights. Ο Κέβιν Ντουράντ πέτυχε 17 “άκοπους” πόντους, με 7/17 σουτ ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν ήταν ο πιο πολυλειτουργικός παίκτης, με 17 πόντους (2/5 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες, κάνοντας φανταστική δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Επίσης, ο Κλέι Τόμπσον σταμάτησε στους 15, με 3/8 τρίποντα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UaUaCpmPIXg]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=duZl5zrF39w]

Οι Γουόριορς ξεκίνησαν τον αγώνα με σκορ 9-0 και δεν ξανακοίταξαν πίσω, διατηρώντας διψήφιο προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με αποκορύφωμα τους 21 πόντους (94-73) στα μέσα της 4ης περιόδου. Το Γκόλντεν Στέιτ εκτελούσε με χαμηλά ποσοστά από το τρίποντο (7/29) αλλά ήταν καταπληκτικό στο ανοικτό γήπεδο, με 29 πόντους στο τρανζίσιον, έναντι μόλις 6 των Τζαζ! Ακόμη, πέτυχαν 20 πόντους από λάθη αντιπάλου (μονάχα 4 οι Τζαζ) και είχαν καταπληκτική κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που οδήγησε και σε 32 ασίστ. Ακόμη, έκαναν μόλις 7 λάθη, κάνοντας εξαιρετική δουλειά στο να προστατεύουν την μπάλα και να μην επιτρέπουν στη Γιούτα να βρει εύκολα καλάθια μέσω αυτών.

 

Σε ό,τι αφορά τους φιλοξενούμενους, ο Ρούντι Γκομπέρ ήταν πρώτος σκόρερ, με 13 πόντους, μαζεύοντας και 8 ριμπάουντ. Ο Γκόρντον Χέιγουορντ ήταν ασφυκτικά μαρκαρισμένος, πετυχαίνοντας μόλις 12 πόντους με 4/15 σουτ ενώ οι Χουντ και Τζόνσον είχαν από 12 και 11 αντίστοιχα. Μπορεί οι Τζαζ να μείωσαν ακόμη και στους 9 πόντους στο τέλος της 3ης περιόδου (82-73) αλλά οι Γουόριορς εκμεταλλεύτηκαν την ικανότητα που έχουν να σκοράρουν πολλούς πόντους σε μικρό χρονικό διάστημα, “τρέχοντας” ένα σερί 12-0 και “καθαρίζοντας” την παρτίδα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=S57Z7isHhHE]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Διέλυσαν τους Πέλικανς οι Θάντερ

Με ρεκόρ καριέρας ο Σάι Γκίλτζιους – Αλεξάντερ οδήγησε τους Θάντερ στη νίκη. Μπορεί στο Ga…